Σεπτεμβρίου 17, 2007

Ο Παπανδρεου ειναι ξεφτιλας. Εχει ονομα αλλα οχι χαρη.

Ετσι οι εκλογες εγιναν και το ΠΑΣΟΚ χαμενο ετοιμαζεται για αλλαγες. Και τι αλλαγες?΄Αλλαγες ηγεσιας. Εδω μπορει να πη κανεις οτι εγκειται η πολιτικη, διαβαζοντας την δηλωση του Ευαγγελου Βενιζελου οπου έκανε γνωστή την πρόθεσή του να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τις καταστατικές διαδικασίες.

Εξηγαγε υψιστως το θεμα της ενότητας, ψυχραιμίας, αλλά και εδωσε σαφη σημαδια για εναλακτικη προοπτική, την προοπτικη της αρχηγιας του. Συνεχάρη τον Γ. Παπανδρέου για τη γενναιότητα με την οποία ανέλαβε τις ευθύνες που του αναλογούν, και δήλωσε "παρών" στη διεκδίκηση της ηγεσίας, τονίζοντας πως "στο ΠΑΣΟΚ αρμόζει μία καλύτερη τύχη". Το να μιλας περι ζητηματων που δεν ειναι ευχαριστα σε αυτους που απευθυνεσαι ειναι μια τεχνη, και ειδικα στην πολιτικη και οι πολιτικοι, αν οχι ολοι, την κατεχουν και η θα πρεπει να την κατεχουν.

Ευλογο ειναι οτι σ' αυτες τις περιπτωσεις που δεν θελεις να βλαψης τα αισθηματα αλλων ανθρωπων αλλα την ιδια στιγμη να πης αυτο που εχεις στο μυαλο σου να πης, να χαρακτηριζεται μια τετοια ενεργεια ως πολιτικα ορθη η politically correct. Ολοι προσπαθουμε η αν οχι, θα πρεπει, να ειμασται politically correct.Με αλλα λογια αντι να πης οτι ο Ανδρεας Παπανδρεου ειναι ξεφτιλας και δεν αξιζει τιποτα, οτι το μονο που εχει ειναι το ονομα αλλα οχι και την χαρη, τιποτα αλλο, αναφερης περι τα γενναιοτητας και οτι αντεπεξελθη στις ευθυνες που του αναλογουν.Αλλα περα απο αυτο αναρωτιεται κανεις, αν πραγματι η απωλεια των εκλογων απο το ΠΑΣΟΚ οφειλεται στην καλη η κακη επιλογη του αρχηγου, του προσωπου του κομματος, η τα αιτια οφειλονται στις δομες του κομματος αυτου καθ' αυτου.

Τα μικροτερα κομματα χαρακτηριζουν τα δυο μεγαλα κομματα ως αλαζονα. Τι σημαινει αυτο? Εχει καμμια σημασια με τα προβληματα που ταλανιζουν την Ελλαδα απο ακρου σε ακρον? Μεταφραζεται αυτη η αλαζονεια στους τροπους αντιμετωπισης αυτων των προβληματων η εχει να κανει απλως με την νομη της εξουσιας, να εκφραζει απλως ενα παραπονο των μικροτερων κομματων που μενουν απ' εξω.

Για να απαντηση κανεις σε αυτα τα ερωτηματα θα πρεπει να κομματιασει τα προβληματα και για καθε ενα απο αυτα να δει αν πραγματι η αλαζονεια των μεγαλων κομματων επιδρα αρνητικα στην ευρεση εποικοδομητικων λυσεων η οχι.

Για την ωρα και απο διαισθηση δεν πιστευω οτι αυτοι οι προβληματισμοι εχουν να κανουν τιποτα με τα προβληματα που αντιμετωπιζει η Ελλαδα, και οτι η ευρεση ενος νεου αρχηγου στο ΠΑΣΟΚ εχει σημασια στους τροπους επιλυσης των. Ασχετα απο τι γινεται εσωτερικα μεσα στο ΠΑΣΟΚ, και αν θελουν να αλλαξουν η οχι αρχηγο, αυτο θα πρεπει να γινει χωρις να μπλεξουν τα μπουτια τους και να αναγαγουν το ζητημα της αρχηγιας σαν λυση για την επιλυση των προβληματων του ευρυτερου χωρου της Ελλαδας. Αλλωστε εκει εγκειται και η αλαζονεια, την οποια προσαπτουν τα μικροτερα κομματα. Οταν θεωρουν οτι τα προβληματα της Ελλαδας θα λυθουν οταν το ΠΑΣΟΚ αποκτησει στιβαρο αρχηγο. Γελαστηκατε.

Βεβαια η αλαζονεια ειναι μια εμφυτη παρορμηση ολων των ανθρωπων, και ακομη περισσοτερο των πολιτικων ουδενος εξαιρουμενου. Οταν απο τα μυχια της ψυχης τους πιστευουν οτι εχουν σταλθει απο τον θεο για να κυβερνησουν και οτι εχουν τις πιο καταλληλες λυσεις που δεν εχει κανεις αλλος. Επομενως ουτε η κυρια Αλεκα Παππαρηγα, ουτε ο κυριος Καρατζαφερης η κυριος Αλαβανος η ακομα και ο κυριος Παπαθεμελης μπορουν να αποβαλλουν την ρετσινια που τοσο απλοχερα προσαπτουν στο ΠΑΣΟΚ και στην Νεα Δημοκρατια.