Νοεμβρίου 18, 2008

Σκεψεις για τις εννοιες 'τυχαια' και 'προδιαγεγραμμενα', και η ιστορια φιδι που δαγκωνει την ουρα της.



Νηματα που οδηγησαν στις σκεψεις αυτες

- TYXH H BEBAIOTHTA; Η ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ
- Χαοτικοι ελκυστες δοκιμαζουν και ελεγχουν συνεχως κανονες, κανονισμους, νομους.
- Οι Έλληνες της Μικράς Ασίας και η έκταση της Γενοκτονίας 1910-1922
- ΚΡΑΤΥΛΟΣ
- ΜΑΧΟΥ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ
- Αγανακτηση απο το συρσιμο της εννοιας του ελληνα

Πως να εξηγησω αυτες τις σκεψεις που μου ηρθαν στο μυαλο, ενα αποτελεσμα του γιγνεσθαι, γεγονοτων που το μυαλο μου ηρθε αντιμετωπο, σε αυτη την συγκεκριμενη στιγμη και στην προσπαθεια να κατανοησω τις δυναμεις εν εργω, τις γεννησιουργες αιτιες του φαινομενου, οι σκεψεις αυτες αναδυθηκαν. Η λεξη 'τυχαια' ερχεται πρωτη στο μυαλο, αλλα δεν θελω να ενστερνιστω, την εννοια που μεταφερει αυτη η λεξη, να την ασπαστω. Το μυαλο μου λεει οτι υπαρχει κατι περισσοτερο απο αυτο που η λεξη 'τυχαια' συμβολιζει, κατι που με εχει απασχολησει και πριν, που μεσες ακρες περιτρεχει στην αποψη (καταληγει κατα καποιο τροπο), στην αποριψη του τυχαιου και την αποδοχη μιας μυστηριωδους μεν αλλα εφικτης δε, απτης με αλλα λογια, προδιαγεγγραμμενης πορειας προς ενα συγκεκριμενο χωρο, οπως το χωρο της γνωσης που αναζητω.

Η γνωση που ειναι στο τερμα αυτης της συγκεκριμενης νοητικης διαδικασιας, το ζητουμενο και επομενως επακολουθο μιας τετοιας διαδικασιας, ενεργει (ακομη πριν να παρει σαρκα και οστα), σαν ελκυστης, με τον τροπο που ο καθηγητης στο Πανεπιστημιο της Πατρας, Τασος Μπουντης, στην δημοσιευση "TYXH H BEBAIOTHTA; Η ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ" αναφερει

"Εν τω μεταξύ, το 1963, ο Αμερικανός μετεωρολόγος E. Lorenz δημοσίευσε μία πολύ σημαντική εργασία στην οποία περιέγραφε την εκπληκτική διαπίστωση ότι οι λύσεις ενός απλού ντετερμινιστικού μοντέλου 3 διαφορικών εξισώσεων, αν και διακρίνονται από τη γνωστή ευαίσθητη εξάρτηση από τις αρχικές συνθήκες που αναφέραμε πιο πάνω, τελικά συγκεντρώνονται όλες σε ένα πολύπλοκο σύνολο στο χώρο των φάσεων που ονομάσθηκε παράξενος ή χαοτικός ελκυστής."

ασχετα με την αναφερομενη πολυπλοκοτητα, ο χαοτικος ελκυστης ειναι ο χωρος οπου συγκεντρωνονται οι οποιεσδηποτε χαοτικες ενασχολησεις, χωρις να περιοριζονται στα στενα μαθηματικα ορια. Οι αναφερομενες διαφορικες εξισωσεις ειναι απλως ενα μικρο παραδειγμα μιας τετοιας χαοτικης διαδικασιας, που ξεπερνα τα στενα ορια των μαθηματικων.

Ειναι αυτο που αναφερει ο ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ σε σχολιο του στην ιστοσελιδα Οι Έλληνες της Μικράς Ασίας και η έκταση της Γενοκτονίας 1910-1922

"Ἡ Ἱστορία δαγκώνει τὴν οὐρά της· ἄπαξ καὶ ἕνας λαὸς πέτυχε στὸν πολιτισμό, θὰ ἐπανέλθῃ στὸν τόπο του, ἔστω καὶ μετὰ μυριάδες χρόνια.
('Οδυσσέας 'Ελύτης, «Δυτικὰ τῆς Λύπης»)
"

που ασχετα αν διαφωνω με τον τροπο που χρησιμοποιει την εκφραση αυτη του Ελυτη, και με αυτα που πρεσβευει, αλλα 'η ιστορια που σαν φιδι δαγκωνει την ουρα της', δεν ειναι παρα εκφραση που συμβολιζει αντιστοιχες διαφορικες εξισωσεις, που κινουν χαοτικες διαδικασιες στο γιγνεσθαι του μυαλου μας, της κοινωνιας και της φυσης ολακαιρης, και το δαγκωμα της ουρας, υποδηλωνει την διοχετευση των αποτελεσματων ενος κυκλου χαοτικων διεργασιων στον επομενο κυκλο, ακριβως τον τροπο που οι διαφορικες εξισωσεις του Αμερικανου μετεωρολόγου E. Lorenz, δρουν και δημιουργουν τους παραξενους η χαοτικους ελκυστες. Τα αποτελεσματα ενος προηγουμενου κυκλου αποτελουν τα δεδομενα του αμεσως επομενου κυκλου.

Και για να ολοκληρωσω την αποψη μου, ο χαοτικος ελκυστης που καθοριζει την πορεια στις αναζητησεις μου, εχει ηδη χαραξει τις ατραπους, και η αρχικη ιστοσελιδα ("Chaos and order in multi-dimensional Hamiltonian systems") στην αναζητηση της γνωσης που ζητω, και η οποια με οδηγησε στην δουλεια του Τασου Μπουντη, δεν ηταν 'τυχαια'.

Το εργο και η δουλεια του Τασου Μπουντη, μου κεντρισε το ενδιαφερον. Μου ανοιξε μια πορτα που δεν ηξερα οτι υπηρχε, και θα την περασω αρκετες φορες στο αμεσο μελλον.

Νοεμβρίου 17, 2008

Αγανακτηση απο το συρσιμο της εννοιας του ελληνα

Τα νηματα που συνδεονται με αυτη την αναρτηση

- Αληθεια=Παραπλανηση. Οι πραξεις που τελουμε στο ονομα της
- Οι Έλληνες της Μικράς Ασίας και η έκταση της Γενοκτονίας 1910-1922
- «Izmir’i nicin yakiyorduk?» (Γιατί κάψαμε την Σμύρνη; )
- αμφιλεγόμενο θέμα η πυρκαγιά της Σμύρνης;
- Οδοιπορικο
- Redundant concepts perpetrate illusions
- Language is just the tool, in the path for achieving meaning within ourselves. Nothing more.
- Throwing overboard relentlessly whatever is remotely connected with what is not agreed now.
- "Paradigm shifts in modern science and the new science of the mind".


Αποπειρα αναρτησης σχολιου στο αρθρο "Οι Έλληνες της Μικράς Ασίας και η έκταση της Γενοκτονίας 1910-1922"

Ποσο με αγανακτησες με αυτο το σχολιο σου, δεν μπορεις να φανταστεις

'Έτσι, έτσι, ξεσκεπάστε τους προδότες! Πίσσα και πούπουλα στους ξευτυλισμένους!
Επίτρεψέ μου επί τη ευκαιρία να υπενθυμίσω ότι συντριπτικά στοιχεία για την Ελληνικότητα της Ιωνίας (και την πληθυσμιακή υπεροχή των Ελλήνων στην Σμύρνη) έχω δημοσιεύσει εγώ εδώ:


Θα πρεπει να σταματησει επιτελους αυτη η ανελεητη και αθλια επιθεση ανθρωπου σε ανθρωπο, το ενα και μοναδικο κρατουμενο, και οχι ο τουρκος η οποιοσδηποτε αλλος, που εσυ και ολοι αλλοι, με την ιδια στενομυαλη λογικη, δικην ταμπελας επισιεται. Ακουσε κει τουρκοφαγος.

Ειναι ακριβως η ιδια κατασταση που στιγματιζει στο σχολιο της (1789), η Jeanen Walker, στο αρθρο "DeLay: 'Unless Obama Proves Me Wrong, He Is a Marxist" by Andy Barr

"I don't think Obama is the problem, the problem is that for some stupid reason the all the presidents that were elected in the past were all white and since racism is still alive and hiding in the woods under a white sheet, some people are upset because of Obama's nationality, the purchasing of assault weapons in Texas and the murder of a woman this week by the Klan and the Georgia Congressman that called Obama a Marxist clearly shows that our country is full of hate mongers and hate pushers."

ρατσισμος στην Αμερικη, γεματη απο καπηλους και βαπορακια που πουλανε μισος, που τον ρολο και το εργο τους, ανελαβες εσυ, στην ελλαδα. Καπηλοι και η πραμματεια τους, το μισος, που ασυστολα απλωνουν.

Η στιγμη δεν ειναι μακρυα, που εσυ και ολοι οι αλλοι που βουρλιζεσται στην απεραντη στενοκεφαλια σας, θα ντρεπεσται οχι μονο να πειται, η να γραψεται, αλλα ακομα και να σκεφτειται, οτιδηποτε χαμηλωνει το αναστημα μιας ρατσας, ενος λαου. Οταν θα καταλαβεται οτι ο στοχος που τοσο βαναυσα θελεται να καταρακωσεται, δεν ειναι ο τουρκος, η ο ενας η ο αλλος εκπροσωπος ενος οποιουσδηποτε συνολου ανθρωπων, αλλα ο ιδιος ο ανθρωπος, που, εσυ, και ολοι οι αλλοι, εμεις, αποτελουμε αντιπροσωπευτικα δειγματα.

Η ιστορια εγραψε οτι εγραψε, και οτι εγινε, καλως η κακως, εγινε. Κανενας δεν γεννηθηκε με τις ρετσινιες που τους προσαπτεις. Με τα γραφομενα σου αφαιρεις το δικαιωμα στον καθε ανθρωπο, να καθοριζει ο ιδιος την ζωη του, αντι η ζωη του να οριζεται απο φαντασματα του παρελθοντος, που με τοσο ζηλο ανασκαλευεις. Να κοιταξει μπροστα και οχι πισω. Να θρεψει οτι ενωνει και οχι οτι χωριζει.

Δεν κοιταμε πισω κοιταμε μπροστα.

Και αυτο που εγραψε ο καλλιμαχος δικην σχολιου στην ιστοσελιδα σου

"Ὦ γῆ τῆς Ἰωνίας, σένα ἀγαποῦν ἀκόμη, σένα οἱ ψυχές των ἐνθυμοῦνται ἀκόμη...
Ἡ Ἱστορία δαγκώνει τὴν οὐρά της· ἄπαξ καὶ ἕνας λαὸς πέτυχε στὸν πολιτισμό, θὰ ἐπανέλθῃ στὸν τόπο του, ἔστω καὶ μετὰ μυριάδες χρόνια.
('Οδυσσέας 'Ελύτης, «Δυτικὰ τῆς Λύπης»)
Λεπτομερὴ πληθυσμιακὰ στοιχεῖα γιὰ τὶς ἐθνότητες τῆς Μικρᾶς Ἀσίας καὶ τὶς διαστάσεις τῆς γενοκτονίας ποὺ ἕναν αἰώνα τώρα ἐκτελοῦν χωρὶς σταματημὸ τὰ τούρκικα σκυλιά:
«ΟΙ ΕΘΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ» (MS-Word, 561 KiB, 71 σελίδες)
"

με αηδιαζει, φαντασου μεσα στο ολο αυτο το σκηνικο που βγαινει απο την ιστοσελιδα σου, τις εννοιες που υποθαλπεις, του μισους και της μισαλοδοξιας, να γεννηθη μια νεα ελλαδα.

Γιατι να θελει κανενας, ελληνας η μη, μια τετοια ελλαδα που να βασιζεται στην αλλοτριωση, στην ποδοπατηση αλλων λαων για την αναδειξη της?

Νοεμβρίου 06, 2008

Τρέχουσα πιστωτική κριση: ένα ακομα παιχνίδι αρκουδας-ταυρου χρηματιστηριων ή σημείο μη-επιστροφής στο δρόμο προς την αναδιοργανωση κοινωνιων.

Τα νηματα που οδηγησαν στις σκέψεις αυτες

- Investors shun Greek debt as shipping crisis deepens
- Credit crunch 'may hit UK growth'.What kind of growth are they talking about?
«Η πιστωτική κριση χτυπαει την ανάπτυξη στην Βρεττανια. Για τι είδους ανάπτυξη μιλανε;»
- The human mind is an invaluable asset to be wasted by the monetising societies.
«Το ανθρώπινο μυαλό είναι ένα ανεκτίμητο αγαθο για να χαραμιζεται από τις χρηματιζουμενες κοινωνίες.»
- Throwing overboard relentlessly whatever is remotely connected with what is not agreed now.-
«Να πεταμε στην θάλασσα αμειλικτα, ότιδηποτε εχει την παραμικρη σχεση με αυτο που δεν συμφωνουμε τώρα.»
- The paradigm shifts in our minds.
«Οι παραδειγματικες μεταβολες του μυαλου μας.»

Το αρθρο 'Οι επενδυτες αποφευγουν τα ελληνικα ομολογα καθως η ελληνική ναυτιλιακή κρίση βαθαίνει' στην Telegraph.co.uk ανακοινώνει την εξάπλωση της πιστωτικής κρίσης στη ναυτιλιακή βιομηχανία δηλώνοντας ότι

"Το ημερήσιο ενοίκιο για μεγάλα Capesize πλοία έχει μειωθεί απο $ 234.000 σε $ 7.340 μεσα σε λιγες εβδομάδες, προκαλοντας μεγάλες απώλειες στις ναυτιλιακες εταιριες καθως ειναι δεμενες με ασυμφορα συμβολαια για μεγάλες περιόδους. Κενα πλοία συνωστιζονται τωρα στην Σιγκαπούρη και άλλα παγκόσμια λιμανια".

Γιατί να υπαρχουν κενα πλοία παραγκωνισμενα στην Σιγκαπούρη και τα άλλα λιμάνια; Δεν υπάρχουν εμπορεύματα προς μεταφορά, εχει σταματήσει η παγκοσμια παραγωγη;

" .. Άνθρακας, σιδηρομεταλλεύματα, σιτηρα, και αλλα αγαθα."

γιατί στο ίδιο άρθρο αναφέρει ότι

".. Είναι σαν να μας λέει ότι το παγκόσμιο εμπόριο των πρώτων υλών έχει επιβραδυνθεί δραματικά."

Δεν είναι ότι

"...οι τράπεζες εχουν σταματησει τους πιστωτικους διαυλους προς την βιομηχανία .."

που δημιούργει τα δεινα στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Οπωσδηποτε, ειναι αναμενόμενη μια μείωση των πρώτων υλών που παράγονται σε ολό τον κόσμο, αλλά οχι στο βαθμό που να δικαιολογει στο επακρο την ανακοίνωθεισα κάμψη στη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Και εκτός από αυτό, μετα απο αυτη την γενναια μειωση στα ναυλα οι πρώτες ύλες θα κοστιζουν φθηνότερα για ολους τους ανθρωπους στον κόσμο. Ποιο είναι το πρωταρχικό και κύριο μέλημα του συγγραφέα αυτου του άρθρου; Ενδιαφέρεται μόνο για τη διασφάλιση των αιτήματων ασυνείδητων εφοπλιστών, κερδοσκόπων, ή οποιαδήποτε άλλων παράσιτων που ρουφάν παράλογα κέρδη, μόνο και μόνο επειδή τυχαίνει να έχουν τον έλεγχο των μέσων για την απόδοση των υπηρεσιών που ο κόσμος αναμένει από αυτούς.

Το σχόλιο στο άρθρο αυτο, του αναγνώστη John Wood, στις 29 Οκτωβρίου 2008, στις 05:04 μμ, (σχόλια αναγνωστων που έχουν πολύ περισσότερη ουσια από το άρθρο αυτό καθ'αυτο), δίνει μια καλή απόψη για τους λόγους της τρεχουσας πιστωτικής στενότητας

"Όλα αυτά που συμβαινουν με αυτή την «πιστωτική στενότητα», αυτό που αποδεικνύει είναι ότι δεν μπορείς να δανειζεσαι για την ανάπτυξη επ'αόριστον. Είναι σαν τις γελοιογραφιες οπου καποιος κουβαλαει ενα βαρέλι με μπαρουτι, το μπαρούτι να χυνεται και το φυτιλι να ανάβει απο πίσω. Τελικά, αυτός σταματά, το αναμμένο φυτιλι τον φτανει και Μπουμ."

Ασκοπη αδιάκοπη ανάπτυξη. Ανάπτυξη για χάρη της ανάπτυξης, που δεν προσθέτει καμία αξία στη ζωή των ατόμων, οπως κατά τον αναγνώστη, OG Osborne, στις 29 Οκτωβρίου 2008, στις 07.43 π.μ., μέλη

"Ίσως, καθως δεν είναι πλέον εύκολη η μεταφορά εμπορευμάτων, ολες οι απο-βιομηχανοποιημενες χώρες, που δεν παράγουν πλέον τίποτα, παρα ενα χαρτομανι απο τυπους και ποπ μουσική, μπορεί να αρχίσουν να παράγουν πραγματικο πλούτο και πάλι. Περιμένοντας μέχρι τα καύσιμα να γινουν τόσο ακριβα που θα πρέπει να παραγουν τα αγαθα εκεί που τα πουλανε!"

Απο-βιομηχανοποιημενες χωρες που παράγουν κοπανιστο αέρα, υπηρεσιες που προσφέρουν τόσο λίγα, απλα και μονο να διατήρουν κοινωνιες σε κίνηση, δημιουργία θέσεων εργασίας για άχρηστα πραγματα και άτομα που χαραμιζουν τις ζωές τους.

Και σε ποιους ώμους θα πεσει το βάρος της πιστωτικης κρισης; Ο αναγνώστης, ένας Γερμανος στην Ισπανία, στις 29 Οκτωβρίου 2008, στις 11:49 π.μ., τα κανει λιανα

"Και οι δύο χώρες, Γερμανια και Ισπανια, θα πρέπει να υποφέρουν πολύ. Ισπανία λόγω της στεγαστικής κρίσης και της χαμηλής παραγωγικότητας και, επομένως, της ανεργίας και της Γερμανίας, επειδή ένα μεγάλο μέρος του βιομηχανικού τομέα θα παει για αναγκαστικές διακοπές για κάποιο χρονικό διάστημα. Η Mercedes θα κλείσει όλα τα εργοστάσια για 5 εβδομάδες το Δεκέμβριο. Στο τέλος η ανεργία θα πρέπει να αυξηθεί εκεί. "

Ανεργία η οποία αναμένεται να αυξηθεί, αναγκαστικες διακοπές ακομη και όσα έχουν ήδη αποφασιστεί για την Ισλανδία

"... η Ισλανδία αναγκάστηκε να αυξήσει τα επιτόκια 6 ποσοστιαίες μονάδες σε 18% από το Διεθνες Νομισματικο Ταμειο ως προϋπόθεση για τα $2 δις (£ 1.3bn) που δοθηκαν για την διάσωση της χωρας."

Απευθειας, το βάρος επεσε σε ολα τα άτομα στην Ισλανδία, για την διάσωση των λίγων ατόμων που τα προκάλεσαν, σε πρώτη φάση. Μια μοίρα που εχει ηδη προδιαγραφει και συζητιεται και για άλλες χώρες στο αμεσο μέλλον, της Ελλαδας συμπεριλαμβανομενης.

Ενω άτομα που έχουν εκμεταλευτει μεχρι τα μπουνια, τις προνομιακες θέσεις που κατεχουν, όπως ο αναγνώστης με το όνομα Ελληνας, στις 29 Οκτωβρίου 2008, στις 04:02 μμ, δήλωνει στο σχόλιο του

"Οι περισσότερες από τις παραδοσιακές ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες, είναι πολύ πλούσιες σε μετρητά και έχουν πλοία χωρις υποθηκες. Αυτή η πτώση στην αγορά έχει προβλεφθεί και είναι μια ευκαιρία για να αγοράσουν περισσότερα πλοία σε μειωμένες τιμές, μόνο για να έχουν περισσότερα πλοία ελεύθερα υποθήκης, όταν η αγορά ανακαμψει ξανά, οπως και θα γινει".

Θα παραμείνουν ανέπαφες και οχι μόνο, αλλά, όπως ο αναγνώστης Aloicius, στις 29 Οκτωβρίου 2008, στις 11.49 π.μ. τόσο κατηγορηματικά δηλώνει

"Η σημερινη κατασταση ειναι μια απο τα ιδια. Η κατάσταση στην ναυτιλία, στις τράπεζες και αλλού είναι εξαιρετικά σοβαρη, αλλά δεν είναι κατι καινουριο, όπως αποδεικνύεται από τους τελευταίους δύο αιώνες κυκλικων μεταβολων ανεχειας και υπερβολων. Για τους εξυπνους αυτη η κριση ειναι μια ευκαιρια, ενω για τους αλλους παραπονο και λυπη."

Αυτή η κυνικη παρατήρηση, ενδεικτικό ενός ατόμου, που εχει αποσπασθεί από το περιβάλλον του, κλεισμενος στο κουκουλι-φουσκα του, του μικρού του κόσμου, που τον κανει να αγνοει ολους τους αλλους που ζουν γυρω του, βλέπει την όλη υπόθεση ως απλά, μια ακόμη ευκαιρία για χρηματισμο. Πόσο δίνει την ουσία στην όλη υποθεση. Για τους έξυπνους, τους ατσιδες προαγγελος ευκαιριων, ενώ για τους άλλους παράπονο και λύπη. Οι έξυπνοι, τα τζιμανια, τα σοφά παιδιά, δεν θα ενοχληθουν καθόλου. Και ποιοι είναι εκείνοι που, οχι για παραπονα, αλλά σίγουρα θα βιωσουν πικρα αυτες τις καταστασεις, όλα τα άλλα άτομα, που χωρις δική τους υπαιτιότητα, θα επιτρέψουν σε αυτους τους έξυπνακηδες να ορμησουν ασυδοτα, για να βγαλουν περισσοτερα φραγκα.

Για να συνεχίσουν τις ιδιες πρακτικές του παρελθόντος, όπως ο αναγνώστης Peter Charter, στις 29 Οκτωβρίου 2008, στις 08.48 π.μ., αναφερει

"Αφού πέρασα 10 χρόνια σαν πελάτης αυτών των ναυτιλιακών εταιρειών είμαι γεματος απο ικανοποίηση για την εξαφάνιση τους. Ένας απο τα πιο άπληστα, παράλογα, και τεμπέλικα συναφια που δεν θα βρείτε ποτέ. Όταν τα εμπορεύματα ηταν αφθονα, διπλασιαζαν τα ναυλα τους, μέσα σε μια νύχτα, τωρα ακουγε τα κλαψουρισματα τους. Τα τσιρακια τους οι ναυτικοί πράκτορες τιποτα καλύτερο, που χρησιμοποιούσαν ως δικαιολογία τις τιμές των καυσίμων για να προσθέσουν στο ναυλο 50000 παραπανω. Δεν θα είμαι ο μόνος σ'αυτην την αγαλλίαση. "

Και σίγουρα δεν είναι. Φωνές αυτού του είδους, όπως του αναγνώστη Chris, στις 29 Οκτωβρίου 2008, στις 11:49 π.μ., δεν είναι πλέον βοες εν τη ερημω

"Ο Steve στο 9:35 έχει δίκιο. Είναι υπέροχο ότι μια καταστροφικη παγκόσμια οικονομία, ενα σύστημα που βασίζεται στο βιασμό του πλανήτη για την παραγωγή αγαθών που δεν ειναι παρα σκουπιδια, που το καλυτερο που εχουν να κανουν ειναι να χαμηλωσουν τις στροφες. Μια παύση. Ένα σύστημα το οποίο απαιτεί χρόνο με το χρόνο αύξηση της κατανάλωσης αχρηστων αγαθων και καταστρέφει τις οικογένειες, διότι ότι βασίζεται στα κλασματικα αποθεματικα τραπεζών, καταριπτεται. Πρέπει να κάνουμε πάρτυ."

Αυτές οι φωνες δεν πεφτουν πλέον στο κενό, ακούγονται και απαντιωνται.