Δεκεμβρίου 20, 2008

Εντελει λυκοφωλια το PRESS-GR.blogspot.com

Λυκοφωλια εντελει το PRESS-GR.blogspot.com, ειναι γεματο λυκους που φορανε μασκες κοκκινοσκουφιτσας?

Λυκος? Κοκκινοσκουφιτσα? Γιατι?

Λυκος γιατι ειναι αγριος, σκοτωνει, με ολη την γκαμα της εννοιας, αδισταχτα, αλυπητα. Χωρις ελεος.

... για να κορρεσει την πεινα του, την διψα του και οχι μονο, αλλα πανω απο ολα την απληστια του. Αν μπει σε ενα μαντρι, θα σκοτωσει περα απο οτι θα χορτασει την πεινα του.

Ετσι και ο λυκος στις κοινωνιες μας, θελει να βγαλει και αλλα κι αλλα λεφτα, τελειωμο δεν εχει, κορρεση δεν υπαρχει. Τα λεφτα πηγαινουν στα λεφτα, λεει. Ετσι ειναι οι δομες της κοινωνιας που κανουν τετοιες πραξεις εφικτες, ετσι την εφτιαξαν και την φτιαχνουν οι λυκοι που λυμαινουν τις κοινωνιες.

Και αυτοι οι λυκοι τωρα αλωνιζουν τις αλανες, ιστολογια, φορα, γειτονιες, αλλα επειδη δεν μπορουν να βγαλουν το προσωπο τους στην μπροστια, να σε κοιταξουν καταφατσα, φορανε μασκες, γινοντε κοκκινοσκουφιτσες.

Και γιατι κοκκινοσκουφιτσες? συμβολιζει την αγνοτητα του απλου ανθρωπου, ολων μας, εστω της ανθρωπινης ψυχης, που δεν ειναι ο βοθρος που με τοση μανια μεσα μαζικης ενημερωσης, κυβερνησεις και οποιεσδηποτε αρχες, οχι μονο στην ελλαδα αλλα στον κοσμο ολο, σε εκβιαζουν και σε βιαζουν να δεχτεις.

Μια αγνοτητα που λαμπυριζει, γινεται ολοφανερη στις σχεσεις των ανθρωπων στις κοινωνιες μας, οταν στα κλεφτα ξεφυγει για λιγο απο τις ταναλιες του, τις δαγκανες του χρηματος. Πριν να ερθει το χρημα που λοχευει στα μουλωχτα, για να την αλλοιωσει, να την στραπατσαρει και να βομωλοχησει και να βιαοπραγησει πανω της.

Που τοσο βαναυσα γινεται βορα, στην ακορεστη λαιμαργια των ανθρωπων που βουτηξαν τις σκεψεις τους, τις ιδεες τους στο χρημα, που αφιωνιζονται στην οψη του, και θυσιαζουν στο βωμο του.

Τετοιοι λυκοι, η μαλλον τα τσιρακια τους, με μασκες κοκκινοσκουφιτσας κυκλοφορουν πολλοι στο περσεδ. Ενστερνιζονται δηθεν, χρησιμοποιουν λεξεις σκεψεις αποψεις που απο την βοη τους βρυχαται ολη η ελλαδα, αυτες τις μερες, μονο για να τα αναποδογυρισουν στην συνεχεια, να συγχισουν και να αποπροσανατολισουν.

Δεκεμβρίου 19, 2008

Σχολιο για την αναρτηση "Μετάθεση ευθυνων" από τον Παυλο Πολυκρατη.

Παραδεχεσαι, στην αρχη της αναρτησης σου οτι

".. ζούμε στην εποχή της ρεμούλας, της διαφθοράς, του ρουσφετιού, της εξυπηρέτησης, της μπόχας , της δυσωδία, της σήψης κτλ."

τα χειριστα των συμπτωματων που πηγαζουν, οπως αναφερει εδω

"Εν ολίγοις, για το ότι η ίδια η κοινωνία έχει προ πολλού διαλυθεί, σαν αποτέλεσμα της σύλληψης και της λειτουργίας της ως αγοράς με μοναδική κινητήρια δύναμη το κεφαλαιοκρατικό κέρδος."

απο την λειτουργια της κοινωνιας σαν αγορα, με το κεφαλαιοκρατικο κερδος την κινητηρια δυναμη.

Παρ' ολα αυτα παρακατω αναφερεις οτι

" Ε.. όχι κύριοι, εάν θεωρείτε ότι ζούμε σε ένα κράτος δικτατορικό και χουντικό, ένα κράτος που λειτουργεί με τη βία και την καταστολή, ένα κράτος που σκοτώνει τα παιδία του είστε βαθιά νυχτωμένοι και πάσχετε από το παλαιό μανιοκαταδιωτκό κομουνιστικό σύνδρομο, σύμφωνα με το οποίο παντού βλέπουμε εχθρούς να μας καταδιώκουν."

το κρατος δεν λειτουργει με την βια, την καταστολη, δεν σκοτωνει τα παιδια του, και ολα αυτα ειναι αποκυηματα φαντασιας αναλογου ενος μανιοκαταδιωκτικου κομουνιστικου σύνδρομου. Οπωσδηποτε, δεν βγαινει το κρατος παγανια καθε μερα για να σκοτωνει τους πολιτες του, η μαλλον ποσες φορες θελεις να σκοτωσει για να αλλαξεις γνωμη, η ακομη καλυτερα ας σκεφτουμε πως σκοτωνει, πως μπορει να σκοτωσει.

Αναφερω παλι την ιδια πηγη, για να παρουμε μια ιδεα

"... δεν θα γινόταν λόγος για την πολιτική διαφθορά, για την κατάφωρη ευθύνη και των δύο κομμάτων εξουσίας, για τη συσσώρευση του κοινωνικού πλούτου σε όλο και λιγότερα χέρια η οποία ανατινάζει από τα μέσα κάθε λειτουργία δημοκρατίας, για τις εφιαλτικές ανισότητες μιας κοινωνίας που παράγει διαρκώς αποκλεισμό για όλο και μεγαλύτερα τμήματά της πετώντας τα απλώς να πεθάνουν στον δρόμο…"

με αργους θανατους, που ουτε στα ψιλα των εφημεριδων δεν παιρνανε. Απο τις εφιαλτικες ανισοτητες, που η ρεμουλα, η διαφθορα που αναφερεις οξυνουν ακομα περισσοτερο, και που αποκλειουν συνεχεια ολο και μεγαλυτερα τμηματα της κοινωνιας, πετωντας τα στους δρομους για να πεθανουν. Αυτοι θανατοι δεν ειναι? Η θα πρεπει να το γραψουν οι εφημεριδες για να ειναι.

Και οπωσδηποτε το κρατος θα φθασει στους θανατους, που θα περασουν στις εφημεριδες για να τους ακουσεις εσυ, με την αστυνομια, που ποιος ειναι ο ρολος της? Οπως παλι αναφερει εδω

"Ως μηχανισμός περιφρούρησης ενός κράτους φτιαγμένου έτσι ώστε να διασφαλίζει την ανισότητα του πλούτου και της ισχύος, η αστυνομία είναι κατ’ ανάγκη ένας μηχανισμός καταστολής: δουλειάς της είναι να βιαιοπραγεί, να βασανίζει και, όταν είναι ανάγκη, να σκοτώνει…"

Κατι που συχνα-πυκνα θα πρεπει να υποπεφτει στην αντιληψη σου. Φανταζομαι.

Κραταω αυτο που ειπες για την ζωη

" ... και σε καμία περίπτωση δεν βάζει στη ζυγαριά το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής με οποιοδήποτε υλικό αγαθό."

αλλα το υφος και τα συμπερασματα που βγαζεις με κανει να αναρωτιεμαι κατα ποσο το ενστερνιζεσαι. Αν και υπαρχουν αγαθα, ιδεες που οι ανθρωποι παλευουν για να κερδισουν που η ζωη θυσιαζεται στο βωμο τους.

PRESS-GR.blogspot.com: Μετάθεση ευθυνών...

Δεκεμβρίου 10, 2008

ΑΘΩΟΙ ΕΝΟΧΟΙ

Απο σχολιο ανωνυμου στην αναρτηση "ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΘΗΤΗΣ,ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΕΙ ΑΠΟ ΑΝΤΡΑ ΤΩΝ ΜΑΤ...Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΟΡΓΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΜΕΡΑ..." του ΠΡΕΖΑ.ΤV

"ΑΘΩΟΙ ΕΝΟΧΟΙ


Είμαι 19 χρονών ... δεν είμαι παιδί μα ούτε και επιχειρηματίας με κουστούμι και γραβάτα .Και ναι δηλώνω ανοιχτά ότι πήγα στην διαδήλωση , διότι δεν είναι δυνατόν ένας αστυνομικός να σκοτώνει εν ψυχρώ ένα παιδί .. Ναι παιδί ! Πριν 4 χρόνια ήμουν δεκαπεντάχρονη και το ξέρω . Πριν 4 χρόνια είχα μόλις αρχίσει να μπαίνω στον κόσμο των μεγάλων ... Δεν γράφω αυτήν την έκθεση για να περιαυτολογήσω αλλά για να υπερασπιστώ την γενιά μου που όλοι οι "μεγάλοι" αποκαλούν εγκληματική.

Από μικρή ήθελα να γίνω δημοσιογράφος όχι για να κουτσομπολεύω την προσωπική ζωή του καθενός αλλά επειδή ήθελα να βλέπω την αλήθεια πίσω από τα σερβιρισμένα γεγονότα. Το ότι ασχολούμαι η ίδια με την δημοσιογραφία δεν σημαίνει ότι δεν έχω το δικαίωμα να την κρίνω. Πήγα στην πορεία , ένιωσα τα δακρυγόνα , έχασα για λίγο τις αισθήσεις μου . Επιτρέψτε μου να έχω άποψη γι' αυτά που είδα.

Υπάρχουν καταρχήν τρεις κατηγορίες ανθρώπων που παρευρίσκονται στις διαδηλώσεις :

1.

Όλοι εμείς οι μαθητές και φοιτητές που θέλουμε να εκφράσουμε την οργή μας για τον άδικο θάνατο του Αλέξη και δεν δεχόμαστε αμερικάνικους συμβιβασμούς . Μαζί μας είναι όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που μας υποστηρίζουν , καθηγητές , απλοί εργαζόμενοι κ.α.. Δεν αναφέρομαι σε γονείς γιατί όπως είναι φυσικό ποτέ δεν εγκρίνουν τέτοιες επιχειρήσεις , και σας διαβεβαιώ ότι αν όχι όλοι , οι περισσότεροι από εμάς , φοιτητές και μαθητές το "σκάσαμε" από το σπίτι με την άλφα βήτα δικαιολογία , για να καταφέρουμε να παραβρεθούμε στην διαδήλωση και να εκφράσουμε τον βαθύ μας πόνο για τον κόσμο που οι "μεγάλοι'" μας κληρονομούν. Όχι ! Δεν έχουν το δικαίωμα να κατηγορούν εμάς για τον κόσμο τον οποίο οι ίδιοι έπλασαν. Οι περισσότεροι από εμάς ζούμε σε οικογένειες με χωρισμένους γονείς , περάσαμε από ένα σχολείο που δεν μας έμαθε ουσιαστικά τίποτα , καταφέραμε να μπούμε σε ένα πανεπιστήμιο για να συνειδητοποιήσουμε πως όλη αυτή η ψυχοσωματική πίεση που δεχτήκαμε ήταν για ένα τίποτα. Ναι ! Είμαστε θυμωμένοι με τον κόσμο και το κατεστημένο κι επιτρέψτε μας να έχουμε φωνή και άποψη αλλά ΟΧΙ δεν είμαστε εγκληματίες ! Δεν κάψαμε εμείς τα μαγαζιά και τις τράπεζες ! Παρά τα όσα λένε τα ΜΜΕ για μας και μας κατηγορούν συνεχώς , δεν είμαστε αυτό που οι άλλοι θέλουν να είμαστε . Είμαστε άτομα συνειδητοποιημένα . Ξέρουμε σε τι κόσμο ζούμε , έχουμε συναισθήματα , αγωνιζόμαστε , ελπίζουμε και πάνω απ' όλα έχουμε σεβασμό . Πάντα φυσικά υπάρχουν και τα μαύρα πρόβατα που τους παρασέρνει η δύναμη του πλήθους. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που δεν έχουν χαρακτήρα ή παιδιά που ακόμα δεν έχουν προλάβει να τον διαμορφώσουν . Όμως είμαι απόλυτα κατηγορηματική στην φράση που λένε οι τηλεοράσεις "Οι νεαροί καψανε ... ρίψανε βόμβες ... δεν σεβάστηκαν την κηδεία" . Και φωνάζω δυνατά σε εκείνους που λένε αυτές τις φράσεις να μας διευκρινίσουν όταν μιλάνε για νεαρούς σε τι ηλικίες αναφέρονται. Γιατί οι νεαροί που κάψανε την Αθήνα δεν ήταν φοιτητές, είδα τα πρόσωπά τους , οι περισσότεροι ήταν γύρω στα τριάντα και ένας ενήλικας 30 ετών ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΑΡΟΣ!!! Για να μην σχολιάσω ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν ήταν καν Έλληνες . Έτσι μεταφερόμαστε στην δεύτερη κατηγορία εκείνη των κουκουλοφόρων επαναλαμβάνοντας κατηγορηματικά και απαιτώντας τα ΜΜΕ να πάψουν να κατηγορούν εσκεμμένα ή όχι την γενιά μας !
2.




2 .Η δεύτερη κατηγορία ήταν εκείνη που βρίσκονταν στα δεξιά και αριστερά των διαδηλωτών. Δεν είχαν σκοπό να λεηλατήσουν αλλά μόνο να καταστρέψουν . Πετούσαν βόμβες , δεν σέβονταν τίποτα και κανέναν . Ορισμένοι διαδηλωτές θυμώναμε με τις εικόνες που βλέπαμε αλλά τους φοβόμασταν πιο πολύ κι απ' ότι φοβόμασταν τους αστυνομικούς. Ήταν επικίνδυνο να απομονωθείς από το πλήθος. Πίσω και μπροστά τα σώματα ασφαλείας . Δεξιά και αριστερά κουκουλοφόροι που οπλοφορούσαν . Μας έριξαν δακρυγόνα . Η αστυνομία δεν επιτέθηκε σε αυτούς που καίγανε τις ξένες περιουσίες αλλά σε εμάς που απλά ενώσαμε τις φωνές μας για να διαμαρτυρηθούμε για τον θάνατο του Αλεξάνδρου αλλά και τις αυθαιρεσίες των αστυνομικών που βιώνουμε καθημερινά. Καθώς υπερασπίζομαι την δημοκρατία όσο σάπια κι αν είναι θέλω να εκφράσω την προσωπική μου άποψη μετά από πολλούς διαλόγους και έρευνες αλλά και μαρτυρίες , σχετικά με το ποιοί είναι οι κουκουλοφόροι. Ξέρω εκ των προτέρων πως καθώς δεν έχω ακόμα πτυχίο και για κάποιους είμαι μικρή για να έχω φωνή , πως δεν θα ακουστώ αλλά παρ' όλα αυτά θα γράψω την άποψή μου κι ας μην την διαβάσει ποτέ κανένας. Αυτοί οι άνθρωποι είναι εκπαιδευμένα σώματα ή αλλιώς πράκτορες όχι όμως εσωτερικοί. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που προκαλούν αυτόν τον καιρό ανάλογες αναστατώσεις σε όλον τον κόσμο . Οι ίδιοι που ξεκίνησαν τον πόλεμο του Ιράκ. Είναι άραγε τυχαίο ότι πριν οι Γάλλοι και τώρα εμείς δεχόμαστε ακριβώς ίδια χτυπήματα. Όχι , θυμηθείτε πως όταν το Μακεδονικό ζήτημα βρίσκονταν σε αναβρασμό , οι Γάλλοι τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι στους Αμερικανούς και να μας υπερασπιστούν. Τα προαναφερόμενα όργανα έχουν αμερικανική βάση . Δεν τους αρέσει που έχουμε πολλά πάρε δώσε με Κίνα και Ρωσία , έτσι χτυπάνε με έμμεσο τρόπο . Διότι ο άμεσος δεν τους συμφέρει. Ύστερα θα βγουν και θα κατανομάσουν αυτούς τους ανθρώπους που οι ίδιοι βάλανε να μας πυρπολήσουν , τρομοκράτες. Ό ψευτοπόλεμος κατά της τρομοκρατίας θα μας αναγκάσει να αυξήσουμε τα μέτρα ασφαλείας. Παιδιά ξυπνήστε , θέλουν να μας επιβάλλουν δικτατορία . Θέλουν εμείς οι ίδιοι να ζητήσουμε να μας ασφαλίσουν !!!

3 .Η τρίτη κατηγορία είναι οι τα τσακάλια της υπόθεσης , που τρώνε τα απομεινάρια τροφής των λιονταριών. Οι κουκουλοφόροι κατέστρεφαν δεν κλέβανε. Αυτοί είναι είτε ληστές , είτε άστεγοι ,είτε ναρκωμανείς γενικά άνθρωποι κακόμοιροι , που βρήκαν την ευκαιρία να "πλουτίσουν" με δυο τρία κινητά και μια τηλεόραση από τα καταστήματα που διέλυσαν οι κουκουλοφόροι. Αυτοί είναι "μικροί'" άνθρωποι , χωρίς χαρακτήρα , με προβλήματα για τα οποία ίσως δεν είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι. Ίσως να μην έχουμε το δικαίωμα να τους κρίνουμε , αλλά σίγουρα σε καμία περίπτωση δεν τους υπερασπιζόμαστε.




Εσύ κύριε , που σκέφτεσαι το "ψαράκι στην γυάλα" αν είσαι μορφωμένος όπως λές θα καταλάβεις τι εννοώ. Κλείσε λίγο την τηλεόραση και βγες στους δρόμους να δεις τι γίνεται. Α δεν μπορείς λες , έχεις υποχρεώσεις ... Σίγουρα , είναι πιο ασφαλές να φιλοσοφείς σε τέτοιες στιγμές παρά να ζεις. Τότε συνέχισε την ζωή σου όπως είναι τώρα , αφού σου αρέσει όπως είναι και πιστεύεις ότι ο κόσμος δεν χρειάζεται να αλλάξει. Δικαίωμά σου , δεν σε κατηγορώ , αλλά πάψε κι εσύ να κατηγορείς εμένα και την γενιά μου ! Αν βαριέσαι να μπεις στον κόπο να ερευνήσεις τουλάχιστο μην κρίνεις χωρίς να ξέρεις. Σέβομαι τον τρόπο σου σεβάσου κι εσύ τον δικό μου. Αυτόν τον κόσμο μου παρέδωσες , επέτρεψέ μου να τον αρνηθώ και να πολεμήσω για τον δικό μου. Δεν σπάσαμε εμείς τα μαγαζιά. Δείτε καλύτερα τις κάμερες . Οι αστυνομικοί μάχονται και συλλαμβάνουν παιδιά που δεν φοράνε κουκούλες. Με εκείνους που φορούσαν δεν τολμούν να τα βάλουν . Τα ΜΜΕ λένε ότι θέλουν , μην τα πιστεύετε , την δουλειά τους κάνουν , και αναγκάζονται να λένε ότι τους λένε.

Μα πιο πολύ δεν πονάω για τα σπίτια και τις περιουσίες που καίγονται . Δεν πονάω για τους ανθρώπους που τραυματίζονται. Πονάω για μια γυναίκα που κανείς δεν ακούει την δική της φωνή . Την λένε Γη... Αχ αγαπημένη , πόσες πληγές ακόμα θα σου ανοίξουν με τις βόμβες και τα δακρυγόνα τους! Μιλάνε για ολικές καταστροφές και συντέλειες του κόσμου , τρομοκρατούν τους ανθρώπους και πιστεύουν ότι θα νικήσουν την βία με την βία. Γι αυτό ποτέ δεν νικούν. Εσείς ίσως μας κατηγορείτε για όλα εμείς όμως ξέρουμε ποιό είναι το ποιό δυνατό όπλο που υπάρχει στην Γη και προσπαθείτε με τόσα μέσα να μας το κλέψετε , το ονομάζουνε Αγάπη. Δεν θέλουμε πολέμους για θρησκείες , διαδηλώσεις που σκοτώνουν την φύση , τεχνολογίες εναντίων του ανθρώπου , θέλουμε μόνο αγάπη. Αυτή που ο κόσμος μας στερεί . Θέλουμε να βλέπουμε τους γονείς μας συμφιλιωμένους , να ζούμε σε μια χαρούμενη οικογένεια, να έχουμε μέλλον και όχι να μας λένε πως είμαστε η γενιά των 600 ευρώ , να έχουμε όνειρα που να μην μας τα διαλύουν οι ματαιοδοξίες των τηλεοράσεων. Εμείς δεν ακούμε σκυλάδικα τραγούδια όπως όλοι λένε , εμείς ψάχνουμε την ποιότητα στην ζωή , να βρούμε ένα ίχνος φωτός μέσα στο σκοτάδι. Δεν είμαστε η γενιά των εγκληματιών . Δεν είμαστε η γενιά που οι άλλοι λένε ότι είμαστε , αλλά είμαστε αυτό που νιώθουμε. Και νιώθουμε οργή που κανείς δεν μας καταλαβαίνει και όλοι μας κατηγορούν. Και θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε τον θυμό μας απέναντι στις κατεστημένες αντιλήψεις διότι δεν είμαστε η γενιά των χαμένων αλλά η γενιά των νικητών.

Υπατία
"

Γιγαντας

Αρκετα με την περιουσια.

Αυτος δεν ο λογος που γινονται ολα αυτα. Κανενας δεν μπορει να μετρησει την αγανακτηση με φραγκα, να την κοστολογηση και να βγαλει συμπερασμα αν αξιζει η οχι. Αν θα πρεπει, .... να δειξουν, να διαδηλωσουν την αντιδραση τους σε ενα καθεστως που ποδοπατει ανθρωπινες αξιες.

Ναι, γινανε καταστροφες που δεν επρεπε να γινουν. Ασε που ολοι σιγουρα εχουν βαλει στο μυαλο τους οτι πολλες απο τις καταστροφες ειναι βαλτες απο το ιδιο το συστημα, αλλα να φτανεις στο σημειο να τις προβαλεις σαν κυριο θεμα, παιζεις το παιχνιδι του συστηματος και προιδεαζεις σε καταστασεις αναλογες με την Γαλλια, που βγαλαν Σαρκοζι για προεδρο καθως τον κανανε ηρωα γιατι κατεστειλε τις εξεγερσεις.

Οταν τοσοι ανθρωποι βγαινουνε στο δρομο δεν ειναι τυχαιο. Οταν βρισκουνε το θαρρος να αντιπαραταχθουν, σε ενα οργανωμενο σωμα του κρατους, να υπερνικησουνε το φοβο που το συστημα ποτιζει το ειναι του πολιτη καθημερινα, ειναι ενα ξυπνημα που ποτε δεν πρεπει να παραγνωριζεται.

Ειναι σαν ενας γιγαντας που ανασηκωνεται για να συνθλιψει τον νανο-κρατος, που ο ιδιος του εδωσε το δικαιωμα να τον κυβερνα, αλλα ο νανος τον πηρε και τον παιρνει για χαζο και κανει οτι θελει.

Δεν υποκινουνται, κανενα αποστεομενο κομμα η κανενας αρχηγος δεν ειναι δυνατον να κινησει ανθρωπους σε αυτο το σημειο. Το μονο που μπορουν να κανουν ειναι να το ακολουθουν, να πανε με το ρευμα.

Δεν πρεπει αυτο το ξυπνημα να χαθει, και αυτο βλεπω προσπαθειτε να κανετε εσεις εδω. Εστιαστε την προσοχη σας, σε αυτα που πραγματικα ξεσηκωσαν, οσους ειναι αυτη την στιγμη στους δρομους. Μην μαγαριζεται αυτην την εκδηλωση αγανακτησης με ρετσινιες.

Εστιαστε την προσοχη σας σε γεγοντα οπως την ελλειψη αστυνομευσης οταν γινονταν οι καταστροφες, ενδειξη συνενοχης της κρατικης μηχανης με τους υπαιτιους των καταστροφων, η απλα ενδειξη της εμφυτης δειλιας αστυνομιας και κρατους καθως βρισκουν οτι οι μαθητες θα ειναι του χεριου τους, ευκολη λεια.

Η κοινωνία και η πολιτεία δίνει τις αφορμές

Σχολιο ανωνυμου στο ποστ "ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ...ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ;;;" του ΠΡΕΖΑ ΤV.

"At 1:46 μμ, Anonymous Ανώνυμος

Η κοινωνία και η πολιτεία δίνει τις αφορμές

Η δολοφονία δεν ήταν η μόνο η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Τα αίτια και τις αφορμές τις δίνει καθημερινά αυτή η κοινωνία και αυτή η πολιτεία που καταστρέφει την αξιοπρέπεια, τα όνειρα και τις προσδοκίες όλων των παιδιών με τον τρόπο που λειτουργεί και με τα παραδείγματα που δίνει.. Αλήθεια, αν η Ελλάδα μας ήταν πραγματικά ένα κράτος δικαίου και δεν έδινε τις αφορμές, θα υπήρχαν όλες αυτές οι καταστροφές και θα όπλιζαν με οργή τους νέους μας;

Η ψυχή των παιδιών μας εκτελείται καθημερινά όταν βλέπουν τους γονείς τους άνεργους, όταν πηγαίνουν σε σχολεία-ερείπια, όταν τους παίρνουν το σπίτι οι τράπεζες, όταν ακούνε να διακινούνται δισεκατομμύρια ευρώ από κράτος και εκκλησία για μίζες και κομπίνες, όταν τα αδέρφια τους δεν μπορούν να βρουν δουλειά γιατί κυριαρχεί η αναξιοκρατία και το ρουσφέτι, όταν δεν τιμωρείται ποτέ και κανείς υπεύθυνος για τα σκάνδαλα σε αυτή τη χώρα, όταν η αστυνομία αντιμετωπίζει τους πολίτες πάντα με καχυποψία και εξαντλεί την αυστηρότητά της σε όλους πλην των επωνύμων, όταν δεν λειτουργεί η δικαιοσύνη και κυριαρχεί η ατιμωρησία, όταν τα ΜΜΕ προβάλουν σκουπίδια ως πρότυπα, όταν οι πνευματικοί άνθρωποι είναι ανύπαρκτοι και όταν οι πολιτικοί δεν έχουν όραμα και είναι ανίκανοι και εξαρτημένοι από συμφέροντα και δημοσκοπήσεις, όταν μετακυλύουν τις ευθύνες τους πάντα και ποτέ δε φταίνε σε τίποτα..

Και τώρα όλοι εμείς, η κοινωνία των υποκριτών και των βολεμένων ζητάμε τα ρέστα; από ποιούς; Από τους νέους που εμείς αναθρέψαμε μέσα σε ένα νοσηρό περιβάλλον; Δεν είναι επόμενο η νοσηρότητα να γεννά νοσηρότητα; Που είναι η αυτοκριτική μας ως κοινωνία; Πού είναι η ευθύνη μας για την ανυπαρξία της συλλογικότητας; Πού είναι η ευθύνη μας για το ότι με την ψήφο μας ανακυκλώνουμε ένα άρρωστο πολιτικό σύστημα εκλέγοντας κάθε φορά τους ίδιους ανίκανους στις ίδιες καρέκλες;

Πότε η κοινωνία και η πολιτεία συνδιαλέχτηκε με τη νεολαία για να κάνει τώρα ότι δήθεν αγανακτεί μαζί της που αντιδρά; Από μια νεολαία άνεργη, χωρίς προοπτικές, καταπιεσμένη, υποτιμημένη, που εισπράττει μόνο βία, φόβο, αναξιοκρατία και κλοπή της δημόσιας περιουσίας από τους ίδιους τους πολιτικούς πώς και με τι μούτρα ζητάμε να μην σπάσει, να μην κλέψει, να μην αντιδράσει και να μείνει ψύχραιμη;

Αφού τους κάψαμε, ζητάμε να μην καίνε, αφού σπάσαμε τον κόσμο τους, ζητάμε να μην σπάνε, αφού τους καταληστέψαμε, ζητάμε να μην κλέβουν, αφού τους υποτιμήσαμε, τους ραπίσαμε, τους απογοητεύσαμε, τους αδικήσαμε και στο τέλος τους σκοτώσαμε, ζητάμε να σεβαστούν... Ποιόν να σεβαστούν πλέον, και γιατί να το κάνουν;
"

Σκεψεις νηφαλιες, νυστερι. Μακρυα απο οποιαδηποτε σκοπιμοτητα, μακρυα απο γραμμες, μια αυθορμητη προσωπικη ματυρια για τους λογους που οδηγησαν στην παρουσα κατασταση. Χτυπαει στην ουσια, χωρις να αποπροσανατολιστει προς ατραπους που διαστρεβλωνουν την σημασια των γεγονοτων που συμβαινουν αυτες τις μερες.

Δεκεμβρίου 08, 2008

Εντολη κυβερνησης προς αστυνομια. Καταστολη μεχρι τελικης πτωσης. Ποιανου πτωση? Των διαδηλωτων? Της αστυνομιας? Της ιδιας της κυβερνησης?

Γραφει ο ΠΡΕΖΑ TV

"Ή μηπως η Ελληνικη Κυβερνηση, που εχει δωσει εντολη στην Αστυνομια, για καταστολη μεχρι τελικης πτωσης;;;"

Η Ελληνικη Κυβερνηση εδωσε εντολη στην Αστυνομια, για καταστολη μεχρι τελικης πτωσης? Αν, πραγματι, τα λογια αυτα αντικατοπτριζουν την σταση της κυβερνησης, θα ηθελα να ξερω για ποιανου η ποιανων πτωση μιλανε.

Ας κοιταξουμε τα πιθανα σεναρια μιας τετοιας πτωσης. Ποιος, τι, πεφτει η θα πεσει και γιατι γινονται ολα αυτα. Για να βρεθει μια ακρη, να βγει καποιο ζουμι, καποια συμπερασματα, για το τι μελει γενεσθαι, συνεπεια ολων αυτων που συνεβησαν, συμβαινουν η και μπορει να συμβουν στην Αθηνα και σε αλλες πολεις, με αφορμη το χαμο του 16χρονου μαθητη.

Ο εμπνευστης της φρασης αυτης, μπορει καλιστα να εννοουσε, να ενταθουν οι προσπαθειες της Αστυνομιας μεχρι και την πτωση του τελευταιου διαδηλωτη, συμπαθουντα η συμπασχοντα. Να τους σπασουν τα ποδια και το ηθικο, πιθανον για να μην τολμησουν και σηκωσουν η να ξανα-σηκωσουν κεφαλι.

Απο την αλλη, μπορει να εννοουσε την τελικη πτωση του καθε αστυνομικου, σε ενα αγωνα υπερ παντων, αναλογο με την πολεμικη ιαχη του ελληνα που τον καλει να πεσει υπερ πιστεως και πατριδος, μαχομενος σθεναρα μεχρι την τελευταια του πνοη. Για το καθηκον, για την προασπιση των νομων του κρατους.

Αυτα απο την πλευρα των αντιμαχομενων δυναμεων, στους δρομους και τα πεζοδρομια. Απο την αλλη μερια, υπαρχει και η εκδοχη, αυτο που εννοουσε ο εμπνευστης της φρασης αυτης, να συνεχιστει η καταστολη μεχρι την πτωση της κυβερνησης. Μιας κυβερνησης, που πιστευοντας σθεναρα στα ιδανικα που εμπεριεχονται στην αστυνομευση της ελληνικης κοινωνιας, παιζει το ιδιο το κεφαλι της, στην διενεξη αυτη? Και αμα χασει θα πεσει? θα παραιτηθει συσσωμη η κυβερνηση και παμε για εκλογες? Θα θυσιαστει η κυβερνηση για τα ιδανικα στα οποια πιστευει? Την ταξη και την νομιμοτητα? Ειναι δυνατον?

Για τι ειδους νομιμοτητα κοπτεται η κυβερνηση του Καραμανλη? Μα μονο την νομιμοτητα που στηριζει και υπερασπιζει τα μεγαλοσυμφεροντα των ιδιων και αυτων που υπηρετει πιστα, των μεγαλοτραπεζων, των πολυεθνικων και γενικα των μεγαλοσχημων που συσσωρευουν αισχρα κερδη. Για την αστυνομευση των μη εχοντων απο την 'δολια' τους επιβουλη της περιουσιας των εχοντων. Ειναι αραγε τυχαιο που η οργη του κοσμου κατευθυνεται προς τα καταστηματα τραπεζων και αλλων στοχων που εκφραζουν την αδικια που επικρατει στην ελληνικη κοινωνια? Ειναι η εικονα ενος αναρχικου που σπαζει οτι βρισκεται μπροστα του, επειδη και μονο στεκεται ορθιο, και οχι το ξεσπασμα της αγανακτησης που εχει συσσωρευθει σταγονα σταγονα στο ειναι του ελληνα πολιτη?

Το κρατος, κατα την σκεψη της κυβερνησης χρειαζεται μια δυνατη αστυνομια, μια αστυνομια που να την σεβονται και να την φοβουνται. Την αναδειξη μιας γερης αστυνομιας. Η ελληνικη αστυνομια ποτε δεν ειχε, εχει χασει προ πολλου, τον σεβασμο του ελληνα πολιτη, χλευαζεται και λοιδωρειται. Θεωρουνται τα τσιρακια των μεγαλοσχημων, μια ρετσινια που κανενα σαπουνι δεν βγαζει και απο την αλλη το ολο κατασκευασμα της αστυνομιας ανταποκρινεται αναλογα και συνεχεια επιβεβαιωνει την ασχημη γνωμη του κοσμου, και μεσα απο την στρατολογηση της αναλογης παστας ανθρωπων και μεσα απο την κατηχηση, πλυση εγκεφαλου των στρατολογουμενων, ουτως ωστε να θεωρουν τους ελληνες πολιτες, σωρηδον, σαν τιποτενια υποκειμενα που το μονο που καταλαβαινουν ειναι ξυλο και σφαλιαρα.

Η οικονομικη κριση συνεχιζεται, ερχονται ακομα πιο ασχημοι καιροι, τα πραγματα θα επιδεινωθουν ακομα περισσοτερο. Και οπωσδηποτε ουτε λογος να γινεται για γενναια οικονομικα μετρα, να ανακουφιστει λιγο ο κοσμος, για να ξεπερασει την κριση οσο πιο δυνατον ανωδυνα. Oυτε κατα διανοια.
Τι να μειωσουμε τα κερδη των τραπεζων, των πολυεθνικων και ολων των αλλων, που ειναι κωλος και βρακι, στην αγαστη και θεσπεσια κοινωνια στην οποια ζουμε. Θα ραγει ο ιστος της κοινωνιας μας, θα πεσουν οι κολωνες μας και τι θα γινουμε. Σοβαρολογεις? Φωτια να μας καψει. Αλλα λογια, να αγαπιωμαστε.

Οι καιροι που ερχονται κανουν πιο επιτακτικο το θεαρεστο εργο της αστυνομιας. Μια αστυνομια που δεν εχει το σεβασμο της ελληνικης κοινωνιας δεν μπορει να επιτελεσει το εργο της. Οι ελληνες πολιτες πρεπει να σεβονται την αστυνομια, και αν οχι θα τους μαθουμε να μας σεβονται, θελουν δεν θελουν. Ακομη και να σκοτωσουμε αν χρειαστει. Η ολη κατασταση, ετσι οπως εξεραγει, μπορει να ειναι μια προβα τζενεραλε, στην προσπαθεια της αστυνομιας να πατηση γερα τον καλο του ελληνα πολιτη. Και μπορει να δινει μια αποψη της πτωσης που επικαλειται η κυβερνηση του Καραμανλη. Την πτωση του ηθικου του ελληνα πολιτη.

Αυτην την στιγμη ολα αυτα που διαδραματιζονται σε ολη την επικρατεια, ειναι μια συγκρουση συσπειρωσης δυναμεων, απο την μια μαχονται υπερ της εννοιας του σεβασμου στον ελληνα πολιτη, που αντιπαρατιθεται απο τη αλλη με την αστυνομια με σκοπο τον
εκφοβισμο του ελληνα πολιτη.

Δεν υπαρχει αμφιβολια για την εκβαση μιας τετοιας μαχης. Οι ιδεες κερδιζουν, συγκλονιζουν συθεμελα, και οτι αποκομιστει δεν πρεπει να χαθη. Οχι οπως στην Γαλλια, που μετα απο τις αναταραχες σε ολη την χωρα, πριν λιγα χρονια, βγαλανε Σαρκοζι για προεδρο.

Επειδη συνηθως ολες αυτες οι καταστασεις δεν λυνονται στους δρομους και τα πεζοδρομια, παρ' ολα αυτα θα πρεπει να υπαρχουν, οσο το δυνατον γινεται, σαφεις στοχοι, για να μην γινει το αντιθετο και ποδηγετιστει ακομη περισοτερο, ο ελληνας πολιτης. Ωστε καμμια κυβερνηση, οποιουδηποτε χρωματος, εκμεταλευομενη την αγανακτηση, δηθεν νομιμοφρονων, λιγοψυχων πολιτων, γνησια η φτιαχτη, για να ενισχυση ακομα περισσοτερο την ελληνικη αστυνομια, με νομοσχεδια και διαταξεις που να οριζουν, μεχρι και το σημειο που κανενας να μην τολμα να διανοηθει, οχι μονο να μην βγαζει γλωσσα αλλα ακομη και να λοξοκοιταξη αστυνομικο, με τον φοβο οτι θα τον πανε μεσα. Να χαμηλωνει το βλεμμα οταν αντικρυζει αστυνομικο, σημα υποταγης.

Ειναι πολυ πιθανον οτι ο χαμος του 16χρονου Αλεξη, να μην ηταν ατυχημα, ουτε αποτελεσμα παροξυσμου ενος μεμονομενου ατυνομικου, αλλα αποτελεσμα ενορχηστρωμενης, προμελετημενης ενεργειας απο τα ανωτερα κλιμακια της ελληνικης αστυνομιας, με σκοπο την περαιτερω ποδηγετηση του ελληνα πολιτη στους δυσκολους καιρους που ερχονται.