Μαΐου 04, 2009

Εδειχθη και απεδειχθη. Με αφορμη τη νικη του Παναθηναικου στην Eurolegue, την αντληση χαρας απο ολους τους Ελληνες, .......

....απο την χαρα των οπαδων του Παναθηναικου, οτι αυτα που μας ενωνουν και οχι αυτα που μας χωριζουν, ειναι τα κυρια στοχεια που επικρατουν στις συνειδησεις των ανθρωπων.

Κατι που φωλιαζει στο μυαλο μου καθως διαβαζω στο sport.gr, τα σχολια των αναγνωστων της ιστοσελιδας στο αρθρο ""Εσπασαν" καρδιές και παράδοση", του Σπύρου Πολυχρονόπουλου, καθως η πλειονοτητα των σχολιων την καταδεικνυει σαν κυριαρχη ταση στις σκεψεις που εκφραστηκαν.

Γεγονος που δειχνεται και απο την επισημη ιστοσελιδα της Eurolegue οπου αναφερεται οτι

"The fans created an amazing atmosphere and there were not any problems or any fights as many 'european experts' predicted for the game."

Ολοι οι αστυνομικοι και τα αλλα μεσα καταστολης παρεμειναν αδρανη. Δεν υπηρχε λογος για την παρουσια τους στην Γερμανικη πρωτευουσα. Εμειναν χωρις δουλεια.

Ενα σχολιο που μου τραβηξε την προσοχη, ηταν του αναγνωστη vocoder21

"Συγχαρητήρια και στους οπαδούς και των 2. Δείξαμε στους κάφροκαικαλαπολιτισμενουσΕυρωπαίους ότι κατεβήκαμε από τα δέντρα αιώνες πριν από αυτούς"

Δείξαμε στους κάφροκαικαλαπολιτισμενουσΕυρωπαίους... Οπωσδηποτε εδειχθη, και απεδειχθη, αλλα οχι στους κάφροκαικαλαπολιτισμενουσ Ευρωπαίους, μα στους διαφορους εξπερτ που το μονο που εχουν μεσα στο μυαλο τους, ειναι οτιδηποτε αλλο παρα η αντικειμενικη προσεγγιση γεγονοτων και καταστασεων.

Και ποιοι ειναι αυτοι οι εξπερτ. Στο μυαλο μου ερχεται, εκεινο το συναφι απο εξπερτς, που βγαιναν με βαρυγδουπους τιτλους σαν σοβιετολογος, κινεζολογος, και οτι αλλο σε -λογος υπαρχει.

Ειδικοι, που το ανθρωπινο ειδος το θεωρουν παραμιλλο με το χειροτερο των χειροτερων απο ολους τους εκπροσωπους του ζωικου βασιλειου. Που αβιαστα και μεθοδευμενα προβαλλουν, για σκοπους αλλοτριους. Που στοχος τους ειναι να καταβιβαζουν ανθρωπινες αξιες, να δικαιολογησουν και να συνεχιζουν να δικαιολογουν, αστυνομικα κρατη και οτιδηποτε αλλο που εχει να κανει με καταστολη.

Που αποτερος σκοπος τους ειναι να σπερνουν διχονοια, αναμεσα στους ανθρωπους, κατι σχετικο με το..., ασε τους να φαγωνονται μεταξυ τους, το κλασσικο ο λυκος στην αναμπουμπουλα χαιρεται, για να μπορουν οι νεμοντες την εξουσια, και αλλοι επιτηδιοι ελευθερα να λυμαινουν κοινωνιες και κρατη, ακολουθουντας πιστα το βρεττανικο, διαιρει και βασιλευε, δογμα.

...ότι κατεβήκαμε από τα δέντρα αιώνες πριν από αυτούς, ... αιωνες, ξε-αιωνες, αυτα ειναι ψιχουλα, αν τα βαλλεις μπροστα στα εκατο και βαλε, χιλιαδες χρονια, απο τοτε που ο πιθηκος κατεβηκε απο τα δεντρα. Απο τοτε μεχρι τωρα, οτιδηποτε διαφορες υπηρχαν αναμεσα στους ανθρωπους επι γης, εχουν εκμηδενιστει. Περα απο καθε επιστημονικη η οχι τεκμηριωση ρησεων οπως η παραπανω, αυτο που εχει σημασια ειναι η χρηση τους. Πως χησιμοποιουμε αυτες τις ρησεις, τι δειχνουν και ποιος ειναι ο αποτερος σκοπος τους.

Η χρηση τους υποδεικνυει την υποβοσκουσα ταση στην συνειδηση μας, να διαιρουμε τους ανθρωπους γυρω μας, σε εμας και εσας. Οτι υπαρχουν αβυσαλεα χασματα αναμεσα μας, που ειναι καθοριστικα και αξεπεραστα. Κατι που εξυπηρετει δολιους σκοπους αμα αφεθει στην τυχη.

Κατι που η προσφατη εμφυλια αναμετρηση στην Ευρωλιγκα, του Παναθηναικου και Ολυμπιακου, των δυο ομαδων μας στο μπασκετ, ερχεται να εξανεμιση, οτι οι ανθρωποι δεν ειναι αυτο που οι εξπερτς θελουνε να μας κανουν να πιστεψουμε. Οτι το ανθρωπινο ειδος, οι αντιπροσωποι του, δεν ειναι μπορουν να ειναι, τιποτε αλλο, παρα ερμαια της καθε ποταπης σκεψης στο μυαλο τους.

Αλλα, η χαρα που αντλει απο την χαρα των αλλων ανθρωπων, αποτελεσμα οτι, ο καθενας μας δεν ειναι μονο Ολυμπιακος η μονο Παναθηναικος, αλλα ειναι και Ελληνας, ειναι και Ευρωπαιος, ειναι και ενας απο ολους εμας που ζουμε σε αυτον τον πλανητη. Και καθε φορα που γεγονοτα που σκορπουν χαρα, αγαλιαση, ενθουσιασμο, που μπορει να μην μας ακουμπαν αμεσα, απο εκεινο τον κυκλο ανθρωπων που οριζουμαι σαν εμας, αλλα ενα μεγαλυτερο ευρυτερο κυκλο με λιγοτερα κοινα σημεια αλλα που ειναι αρκετα, ικανα να συμμεριζομαστε και συναμα απολαμβανουμε την χαρα που πλημμυριζει τους αλλους, τους εσας, ανεβαινοντας ενα επιπεδο, που περιλαμβανει ολους μας.

Ετσι και τωρα, με την νικη του Παναθηναικου στο μπασκετ, ο καθε οπαδος του Ολυμπιακου, ανεβαινει ενα επιπεδο, και αυτο που τον χαρακτηριζει, δεν ειναι η ταυτοτητα του Ολυμπιακου, αλλα η ταυτοτητα του Ελληνα, που συμμεριζεται και αντλει απο την χαρα που οι οπαδοι του Παναθηναικου αισθανονται αυτες τις μερες.

Ναι οι ανθρωποι ειναι ικανοι να παραμερισουν, να βαλλουν κατα μερος αυτα που τους χωριζουν, και να χτισουν πανω σε αυτα που τους ενωνουν. Ειναι ενα γεγονος που εγινε φανερο μετα απο την νικη του Παναθηναικου στον ημιτελικο του Final Four επι του Ολυμπακου στο Βερολινο, οπου οι οπαδοι του Ολυμπιακου παρα την στενοχωρια τους οχι μονο δεν εκαναν και δεν δημουργησαν αφορμες για επεισοδια αλλα ιπποτικα αναγνωρισαν την νικη του αντιπαλου τους, καθως απο καθε αναμετρηση μονο ενας βγαινει νικητης, ευχομενοι στους Παναθηναικους επιτυχια στην συνεχεια.

Παρα το οτι οι διαφοροι εξπερτς, ντοπιοι και ξενοι διαλαλουσαν. Εξπερτς που δεν ειχαν και δεν εχουν σε μεγαλη εκτιμηση το ανθρωπινο ειδος και σκοπος τους ειναι να καταβιβασουν την υποληψη του.

Οτι τα κοινα ... αυτα που μας ενωνουν .. και οχι αυτα που μας χωριζουν.