Ιανουαρίου 31, 2011

Και ποιοι δεν ειναι αξιοι της ψηφου σου; Αυτοι που μας βαζουν στο μυαλο, αυτα που δεν ειμαστε.

Στο τελευταιο σχολιο ανωνυμου στην αναρτηση "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΕΚΡΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ...ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΕΣ-ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ, ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ" γραφει ..

".. Opws kai na exei as stamatisoume oloi na paizoume to paixnidi tous malwnontas gia pragmata pou to 2011 8a eprepe na 8ewrountai autonoita kai as apofasisoume mia fora na mas kuvernisei kapoios politiko me arxidia kai oxi arxidia politikos gia na min anagazomaste na ginomaste ratsitses apan8rwpoi kai poso mallon na antipati8eme8a me ton sumpoliti mas gia pragmata autonoita pou kapoioi alloi mas valas sto mualo san antikeimena skepsis kai diafwnias... ELEOS pia as stamatisoume na tous kanoume to xatiri den ftaine oi polites gia ta metra ftaine gia ti psifo tous.. Afou den kanoun auto pou 8es kai den se ekproswpoun, STAMATA na tous psifizeis, psifise kapoion axio (den eimai egw armodios na pw poion) kai 8a allaxoun ta pragmata. Elpizw..."

".. ας αποφασισουμε μια φορα να μας κυβερνησει καποιος πολιτικος με αρχιδια και οχι αρχιδια πολιτικος .."

Πως αλλαζει το νοημα, μια λεξη πριν η μετα, με λεξη που δεν τολμουν να αρθρωσουν δημοσια, αλλα νοηματα που ολοι τα πιανουν. Η γλωσσα που κτυπαει στην ουσια, σαν μαχαιρι στο κοκκαλο και συναμα η ουσια της γλωσσας σαν το εργαλειο που ολοι καταλαβαινουν.

".. για να μην αναγκαζομαστε να γινομαστε ρατσιστες απανθρωποι και ποσο μαλλον να αντιπαρατιθεμεθα με τον συμπολιτη μας για πραγματα αυτονοητα που καποιοι αλλοι μας βαλαν στο μυαλο σαν αντικειμενα σκεψεις και διαφωνιας .."

Αναγκαζομαστε να γινουμε αυτο που δεν ειμαστε. Ρατσιστες, απανθρωποι. Μας τα βαζουν μεσ' το μυαλο.

"ΕΛΕΟΣ πια ας σταματησουμε να τους κανουμε το χατηρι δεν φταινε οι πολιτες για τα μετρα φταινε για την ψηφο τους."

Χατηρι; Οχι πια. Ο τεραστιος ογκος των αναποφασιστων, αυτο δειχνει, πανω σε αυτο στηριζετε. Οχι πια αλλο χατηρι. Ουτε να ζητανε, ουτε να τους κανουμε τα χατηρια.

"Αφου δεν κανουν αυτο που θες και δεν σε εκπροσωπουν, ΣΤΑΜΑΤΑ να τους ψηφιζεις, ψηφισε καποιον αξιο (δεν ειμαι εγω αρμοδιος να πω ποιον) και θα αλλαξουν τα πραγματα. Ελπιζω."

Δεν ειμαι εγω αρμοδιος; Εισαι ο μονος αρμοδιος και κανενας αλλος. Μια σκεψη που μας βαλαν στο μυαλο και πρεπει να την βγαλουμε απο εκει μεσα. Και οσοι λενε οτι δεν εισαι εσυ ο αρμοδιος, αυτοι δεν ειναι αρμοδιοι για να σε κυβερνησουν. Δεν ειναι αξιοι της ψηφους σου.

Και ποιοι δεν ειναι αξιοι της ψηφου σου; Αυτοι που μας βαζουν στο μυαλο, αυτα που δεν ειμαστε.

Ναι θα αλλαξουν τα πραγματα και δεν ειναι θεμα ελπιδας. Ειναι κατι αναποφευκτο. Δεν υπαρχει ελπιζω. Υπαρχει θελω.

Ιανουαρίου 29, 2011

Ξεκαθαριζοντας τις εννοιες, δεξιος και αριστερος. Απαλείφοντας του τονους που οι καπιταλιστικες κοινωνιες επεβαλαν.

ξεκαθαριζοντας τις εννοιες δεξιος και αριστερος


Η εννοια δεξιος, η πεμπτουσια του, η ατομικοτητα, ριζωμενη βαθεια σε καθε ατομο απο γεννησιμιου του. Οτι ειναι αυτος και κανενας αλλος, στον κοσμο ολοκληρο. Οτι ειναι στο κεντρο, και ο κοσμος ολακερος δεν μπορει παρα να γυριζει γυρω του. Η μοναδικοτητα του εμπεδωμενη μεσα στις σκεψεις του, και απο αυτο πηγαζει και η ελευθερια της σκεψης, βουλησης και πραξης.

Αλλα πως γινεται οταν στην ασκηση αυτης της μοναδικοτητας, παγιδευεται σε συντηρητικες θεσεις και αντιληψεις. Το χρημα.

Η μοναδικοτητα του, αντι να γινεται ενα στοιχειο που συνεχεια να τον ωθει να εξασκει την σκεψη του, να δημιουργει καινουριες ιδεες, εχοντας υποψιν οτι οι εννοιες, φιλελευθερος, προοοδευτικος, σκεψη ελευθερη, προοδος, αλλαγη, παντα δημιουργει, ποτε δεν μενει στασιμος, στατικος, ειναι συνυφασμενες με την εννοια του δεξιου, που ερχεται σε αντιθεση και ανα ποφευκτα σε συγκρουση με αυτα που η εννοια συντηρητισμός φερνει στο μυαλο. Την διατηρηση στασεων, καταστασεων, θεσεων ως εχει. Μια στατικη θεωρηση των πραγματων. Η μοναδικοτητα να εννοειται σαν την διατηρηση της θεσης ενος ατομου στον κοινωνικο του χωρο, δια μεσου της επιβιωσης κατα αρχην και στην συνεχεια την επιβολη της παρουσιας του ατομου στο περιβαλλον του. Η ατομικοτητα παραποιειται και παραποιει. Οριζεται μεσα στα στενα ορια της φυσικης υποστασης του ατομου. Η φυσικη υποσταση παιρνει η της δινονται μεγαλυτερες διαστασεις.

Και εδω μπαινει η αφελεια και η απλοικοτητα μιας τετοιας παραδοχης. Κατι σαν μια ελαφροσυνη, αγνοια, ψευδαισθηση, αυταπατη η ολα μαζι που η σταση οτι ο κοσμος ολος ειναι .. 'εγω', στον κοσμο ολο υπαρχει μονο εγω, οτι ο κοσμος ολος γυριζει απο το κεντρο που ειναι το εγω του καθε ανθρωπου.

Η σταση του 'εγω και κανενας αλλος' που οδηγει σε συγκρουσεις αναποφευκτες, καθως στον κοσμο δεν ειναι μονο ενας, ασχετα με το τι νοιωθει ο καθενας. Επερχεται η προσγειωση απο το γεγονος οτι δεν ειμαστε μονοι σε αυτον τον κοσμο.

Εδω υπεισερχεται το ατοπον, το ασυμβατο. Οι κοινωνιες φτιαχνονται απο ανθρωπους, που δρουν σαν μοναδες, με την καθε μοναδα να θεωρει τον εαυτον της μοναδικη. Οι μοναδες αντιστεκονται στην ενσωματωση τους στο συνολο.

Το ολον απαρτιζεται απο μοναδες, (unwilling to participate in the creation of the whole, they are not made, to make wholes, but they have to), που δεν θελουν να συμμετασχουν στην δημιουργια του ολου, δεν ειναι φτιαγμενες για αυτο, αλλα πρεπει, εξαναγκαζονται.

Οι κοινωνιες φτιαχνονται απο μοναδες ασυμβατες η μια με την αλλη. Οι δεσμοι που τους ενωνουν και τους κρατουν σε ισσοροπια, απο την μια μπορει να πεις οτι ειναι ευθραυστοι, αλλα απο την αλλη δυνατοι πανισχυροι. Η αδρανεια, η δυναμη που χρειαζεται για να κρατησεις ασυμβατες μοναδες μαζι ειναι οσο μεγαλυτερη ειναι και η ασυμβατοτητα τους.

Η εννοια του αριστερου πηγαζει απο την πραγματικοτητα. Οτι δεν ειμαστε μονοι σε αυτην τον κοσμο. Ειναι αυτη η ιδιοτητα του περιβαλλοντος που επιβαλει στο ατομο την παρουσια των αλλων ατομων, που μας προσγειωνει στην πραγματικοτητα. Οτι ο κοσμος ειναι φτιαγμενος και απο αλλες μοναδες, με την καθε μια μοναδα να θεωρει οτι ειναι 'αυτος και κανενας αλλος'.

Ο δεξιος και ο αριστερος ειναι μεσα στον καθενα μας. Οι εννοιες δεξιος και αριστερος συνυπαρχουν μεσα μας, η ατομικοτητα μας και το ανεξελεγκτο 'εγω' μας και η προσγειωση στο οτι δεν ειμαστε μονοι σε αυτον τον κοσμο.

Ιανουαρίου 26, 2011

Μεταναστες. Να χασει την ανθρωπια του .. η την ησυχια του .. τι ειναι προτιμοτερο για εναν ανθρωπο.

Απο την αναρτηση "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΕΚΡΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ...ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΕΣ-ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ, ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ", η συζητηση στα σχολια εκτραχυνθυκε. Με αγριες διαθεσεις και η μια και αλλη πλευρα, βαρανε στο ψαχνο.

"Κι ὃταν σοῦ κάνουν τό δικό σου σπίτι μπουρδέλο, τότε θά τραβήξω κι ἓνα συρματόπλεγμα γιά νά μήν ξαναβγοῦν ἒξω καί νά μάθῃς μέ τήν σειρά σου πόσο ὠραῖα εἶναι νά σέ πηδοῦν χωρίς σάλιο νυχθημερόν." .. λεει ανωνυμος.

"Η πρότασή σου δηλαδή είναι άσ'τους να πεθάνουν στο δίπλα οικόπεδο?" .. είπε ο disorderisti.

"..βομβαρδιζουν οι αμερικανοι και την πληρωνουμε εμεις ειτε χτιζοντας σπιτια στους αφγανους ειτε δεχομενοι τα λεφουσια που προκαλουνται απο την πολιτικη των ηπα.." ενας αλλος ανωνυμος.

.. ενω ενας αλλος ανωνυμος λεει .."ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ ΔΙΟΤΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ''ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΜΠΕΙ ''ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΤΟ."


να χασει την ανθρωπια του .. η την ησυχια του .. τι ειναι προτιμοτερο για εναν ανθρωπο .. το πως, ο καθενας οριζει τον εαυτο του .. πιο ειναι το πιο σημαντικο απο τα δυο, για τον ιδιον .. εξαρταται .. απο το οτι ειναι ελληνας .. το πως μεγαλωσε .. απο το ποια ειναι η οικογενεια του .. τον χωρο στον οποιο εγινε αντρας η γυναικα .. και αυτο καθοριζει .. και την σταση που παιρνει, απεναντι στους μεταναστες ..

αλλα καθως εχει πεσει ηδη στην παγιδα .. που εχουν στησει αυτοι που ασκουν εξουσια σε αυτο τον πλανητη .. 'διαιρει και βασιλευε' .. απο τους πρωτο-διδαξαντες .. αποικιοκρατες εγγλεζους .. μαλωνουν μεταξυ τους .. και δεν μαλωνουν μονο με τους μεταναστες .. αλλα και οι ελληνες μεταξυ τους

να χωρισουν αυτα τα λιγα που το συστημα .. τσιγγουνικα τους επετρεψε να εχουν ..

ολοι .. ασχετα απο πιο απο τα δυο προτιμανε, ανθρωπια η ησυχια .. θεωρουν οτι οι ιδιοι και η ελλαδα .. ειναι αμετοχοι στους λογους που ολοι αυτοι οι ανθρωποι θελουν να φυγουν απο τους τοπους στους οποιους γεννηθηκαν και μεγαλωσαν ..

ολοι συμφωνουν οτι ειναι επακολουθο των πολεμων .. που στην πραγματικοτητα τι ειναι, παρα ενα παζαρι για να πουλησουν τα οπλα τους με την σεσουλα στους γηγενεις .. ομως οχι μονο .. αλλα και απο το γεγονος .. οτι ο πρωτος και ο δευτερος κοσμος .. απομυζησαν τον τριτο κοσμο .. απο ολες τις πρωτες υλες .. τα αγαθα που ο τοπος τους βγαζει .. και τους αφησαν στην πεινα και στην εξαθλιωση .. αγαθα που ο πρωτος κοσμος απολαμβανει ..

και τωρα που θελουν να διεκδικησουν τα δικαιωματα τους στην ζωη .. με το μονο τροπο που υπαρχει .. να μεταναστευσουν .. ο πρωτος κοσμος αντιστεκεται με νυχια και με δοντια .. επιμενει να τους αφησει στις ερειπωμενες τρισαθλιες πατριδες τους .. να αφησουν τα κοκκαλα τους εκει περα .. στο ελεος .. στα τσιρακια που εχει σπειρει .. δωθε-κειθε .. που στα προτυπα του πρωτου κοσμου .. παιρνουν την μεριδα του λεοντος .. χωρις να αφηνουν ουτε ψιχουλα .. για ολους τους αλλους ..

η ελλαδα .. ενα μελος αυτου του κοσμου που λιμαινεται ασυδωτα .. τον τριτο κοσμο .. μπορει η ελλαδα μα μην ειναι αμεσα μπλεγμενη με τα δεινα του τριτου κοσμου αλλα δεν ειναι και αμοιρη ευθυνων ..

ενας ελληνας πολιτης δεν μπορει να κανει τιποτα σε αυτην την κατασταση .. αλλα αν συνεχιζει να εχει βαθεια ριζωμενη μεσα στο ειναι του.. την προσκολληση στο χρημα .. τετοιες καταστασεις ..θα διαιωνιζονται .. ειναι σαν δινει λευκη κολλα .. στους δυναστες αυτης της γης .. για να συνεχιζουν να γραφουνε την απανθρωπη ιστορια τους ..

Ιανουαρίου 24, 2011

"να γινω πλουσιος" .. να γινει σιχαμερη εννοια

"να γινω πλουσιος" .. να γινει σιχαμερη εννοια .. να την απεχθανεται ενα ατομο .. να την αποφευγει ο ανθρωπος σαν .. ο διαολος το λιβανι .. τα προιοντα και οι υπηρεσιες .. που γινονται το οχημα .. για να γινει ενας πλουσιος .. προοριζονται για τους ανθρωπους .. για να απολαμβανουν την χρηση τους .. να εξυπηρετουν τις αναγκες τους .. να εκπληρωνουν τις επιθυμιες τους

δεν ειναι για να κανουν σε καποιον λεφτα .. και ουτε να χρησιμοποιουνται για να υποδουλωνουν τους ανθρωπους στις αχορταγες ορεξεις αυτων που τα παραγουν .. ειναι ξεπεσμος οταν μια κοινωνια εχει φτασει στο σημειο .. οπου προιοντα και υπηρεσιες .. γινονται υποχειριο στα χερια επιτειδιων .. για να εξυπηρετησουν την απληστια τους

ειναι υποκρισια για μια κοινωνια να ωρυεται να βαλει στο εδωλιο ολους τους επιορκους λειτουργους της εξουσιας για τα σκανδαλα της ζημενς .. να θελει να τιμωρηση παραδειγματικα τους πολιτικους που χρηματιστικαν και απο την αλλη να αφηνει αθικτους ολους εκεινους τους θεσμους που γενοβολησαν τετοιες συμπεριφορες

εθελοτυφλει .. κοινη γνωμη .. αν νομιζει οτι η παραδειγματικη τιμωρια των επιορκων .. ελυσε το προβλημα της κακοδιαχειρισης της εξουσιας .. αν πιστευει ακομα .. οτι ειναι καθηκον του καθε ελληνα πολιτη, του καθε ατομου σε αυτην την γη .. να προσπαθει συνεχεια .. πως να μαζεψει περισσοτερα και περισσοτερα λεφτα .. σε καθε ωρα που θα ειναι ξυπνιος .. να μην του βγαινει απο το μυαλο θα εφευρει τους τροπους για να βγαλει περισοτερα λεφτα

το ποσο αισχρο .. και το ποσο υποτιμιτικο ειναι για τον ανθρωπο .. το μηνυμα .. time is money ..

να μπολιαζουν την νεα γενια .. να δηλητηριαζουνε το ειναι της κοινωνιας με το ανελεητο κυνηγι .. της μαζωξης χρηματων ..

να παραγει η κοινωνια

να παραγει περισσοτερα .. απο οτι οι ανθρωποι σε μια κοινωνια καταναλωνουν .. μονο και μονο .. για να βγαζει ο παραγωγος περισσοτερα λεφτα ..

να καταναλωσει περισσοτερα ..

να δημιουργει στον ανθρωπο πλασματικες αναγκες

να βασιζεται η παραγωγη

ολα ειναι δυνατα .. στην εννοια ανθρωπος

οι ιδιοτητες που προσαπτονται στην εννοια ανθρωπος .. δεν γνωριζουν φραγμους .. εχουν ξεπερασει τα ασφυκτικα ορια ..που ξεπερασμενες αντιλειψεις ..προεβαλαν στο διαβα του .. ολα ειναι δυνατα .. η εξελιξη ενος ατομου .. και οι κοινωνιες που προσαρμοζονται σε αυτη του την εξελιξη .. εχουν μπροστα τους (απλωνονται σε) απεραντους οριζοντες .. ειναι επιλογη των οριζοντων .. ενα δικαιωμα που ο ανθρωπος εχει κατακτησει .. και κανεις δεν μπορει να του το αφαιρεσει ..

ο δρομος που θα ακολουθησει μια κοινωνια .. η εξελιξη που θα παρει .. βασιζεται στις συνολικες επιλογες .. που επι μερους ο καθε ανθρωπος σε μια κοινωνια επιλεγει .. κυματα .. που εξουδετερωνονται η ενισχυονται .. επι μερους επιλογες που βρισκονται στην ιδια φαση .. ενισχυονται .. ενω επιλογες που συναντωνται μεταξυ των εκτος φασης .. εξουδετερωνονται .. επιλογες που δεν συμπιπτουν μεταξυ τους .. δεν συμβαδιζουν η μια με την αλλη ..

Η αναφορα στα κυματα στην Βικιπαιδεια

"Η διαφορά φάσης συνδέεται άμεσα με το φαινόμενο της συμβολής. Στη περίπτωση που οι κορυφές των δύο κυμάτων φτάνουν (συμβάλλονται) την ίδια στιγμή, τότε δημιουργείται ένα νέο κύμα με μεγαλύτερο πλάτος (σύμφωνα με την αρχή της επαλληλίας ή την υπέρθεση), και η περίπτωση αυτή αποκαλείται ενισχυτική συμβολή. Όταν όμως οι κορυφές του ενός κύματος φθάνουν ταυτόχρονα με τις κοιλίες του άλλου τότε λέμε πως βρίσκονται αυτά τα κύματα εκτός φάσης. Στη περίπτωση αυτή ο συνδυασμός των δύο αυτών κυμάτων δημιουργεί ένα πιο ασθενικό κύμα, όταν μάλιστα έχουν και το ίδιο πλάτος τότε αλληλοεξουδετερώνονται.
Η τελευταία περίπτωση γίνεται αντιληπτή αν θεωρηθεί πως όταν το ένα κύμα βρίσκεται στη κορυφή και το άλλο ταυτόχρονα στη κοιλία και έχουν το ίδιο πλάτος (δηλαδή ισαπέχουν από τη θέση ισορροπίας) την στιγμή που θα συγκλίνουν στην αλλαγή φάσης των θα συμβάλλουν καταστροφικά και εξουδετερώνονται."

Ενισχυτική και καταστρεπτική συμβολή

κυματα .. που .. cancel-out or reinforced .. εξουδετερωνονται η ενισχυονται .. η φωνη ..

οταν υποσκαπτουν

χαλαρωνουν τους κρικους που κραταν την κοινωνια γερη

η συνοχη μιας κοινωνιας .. ειναι αποτελεσμα ολων των δρασεων .. των μελων του ..

σχεσεις που αναπτυσσονται

και οι κοινωνιες φτιαχνονται

Ιανουαρίου 22, 2011

Το χαος, το τοσο δα και οι κατάλληλες συνθηκες.

.. από μια μικρή σπίθα μπορεί να καεί τ’ αλώνι! .. φωνη βοοντος εν τη ερημω .. ερριξες μια πετρα στο γιαλο .. το φτερουγισμα μιας πεταλουδας

απο το τοσο λιγο .. το τοσο δα .. ταρακουνας .. συμπαντα ολακερα ..


τι κοινο εχουν ολα μαζι ..

οπως ο καβαλάρης .. που εγινε η αιτια να χαθει το βασιλειο .. για ενα καρφι στο πεταλο του αλογου του

For want of a nail - rhyme

For want of a nail the shoe was lost.
For want of a shoe the horse was lost.
For want of a horse the rider was lost.
For want of a rider the battle was lost.
For want of a battle the kingdom was lost.
And all for the want of a horseshoe nail.


πεταλα .. με ολα τα καρφια σε χιλιαδες αλογα στο βασιλειο .. λειψα καρφια .. χαλασμενα πεταλα σε ολα τα αλογα .. δεν θα ειχε καμμια σημασια .. αλλα .. το καρφι που ελειπε .. το χαλασμενο πεταλο στο αλογο .. που ο αναβατης του .. εφερνε μηνυμα στο βασιλια .. οτι ο εχθρος ηταν προ των πυλων .. ηταν καθοριστικο .. χαθηκε η μαχη και το βασιλειο .. ο καβαλαρης εφτασε καθυστερημενα .. το μηνυμα δεν εφτασε στον προορισμο του εγκαιρα ..

το καρφι .. και το βασιλειο, το τοσο δα .. με ενα κοσμο ολακαιρο .. οχι το καθε καρφι .. αλλα το καρφι στο συγκεκριμενο αλογο με το μηνυμα .. η καταλληλη συνθηκη .. που χωρις αυτη το λειψο καρφι θα ηταν αμελητεο

η βασικη αρχη του χαους .. απο το τοσο δα, το πολυ .. συνυφασμενη με .. την καταλληλη συνθηκη

οι καταλληλες συνθηκες

Ιανουαρίου 21, 2011

Συγκερασμο οχι συμβιβασμο.

συγκερασμο οχι συμβιβασμο .. απο την συνδεση ανομοιων φαινομενικα πραγματων .. ασυμβατα το ενα με το αλλο .. αυτο που οδηγει στην αναδυση καινουριων ιδιοτητων που ειναι καθ' ολοκληριαν πρωτο-γνωρες ..

ενας εμπειρικος κανονας ..


αμοιβαια αποκλειουν η μια την αλλη .. mutually exclusive .. incompatibility ..

να συγκερασει τα ασυμβατα .. και οχι να συμβιβασει ..

Ιανουαρίου 13, 2011

Ελλαδα, ελληνες. Τρικυμιες και θαλασσοταραχες στην κουταλια τους, την σταλα στο απεραντο ωκεανο της πολυπλοκοτητας των ανθρωπων αυτης της γης.

Κατι διαβασα σε αυτην την αναρτηση, "Human values, not tabloid values", by Francesca Klug, 26 March 2010 και πως στο διαλο, την συνεδεσα με τους αλλαλαγμους πολλων ειδημονων που κατα διαστηματα ετυχε να διαβασω, ειδικα σε αυτο το ιστολογιο.

"Thus he signals an important disassociation from the contrasting moral claim that liberties have a nationality, called “British,” are rooted in this soil, and must be embraced by “outsiders” seeking to become “one of us”."

Αν αλλαξεις το “British” με το "Ελληνες", θα βρεις τις ομοιοτητες και θα εξαλειψεις τις διαφορες.

Η ελλαδα, ελληνες μπλεγμενοι, βουτηγμενοι μεχρι τα μπουνια. Βλεπουν τα δεντρα και χανουν το δασος. Χανονται μεσα στην πολυπλοκοτητα που δημιουργουν οι ανθρωπινες σχεσεις, τυρβαζουν αλλαλαζοντας, τραβιωνται απο τα μαλλια, τα δικα τους και των αλλων, πνιγονται σε μια κουταλια νερο που λεει ο λογος, και αυτο γιατι δεν κοιταζουν περα απο την μυτη τους.

Ο κοσμος τους ολοκληρος, η κουταλια τους. Τρικυμιες και θαλασσοταραχες στην κουταλια τους.

Και η κουταλια της μονο μια σταλα σε εναν ωκεανο που βραζει απο το ενα περας της γης στο αλλο. Ο ωκεανος, η απεραντη πολυπλοκοτητα που οι ανθρωποι αυτης της γης εχουνε δημιουργησει, που ειτε το θελουμε ειτε οχι, το αγνοουμε, συνειδητα και/η υποσυνειδητα, η οχι, αλλα ασυνειδητα αυτος ο ωκεανος της απεραντης πολυπλοκοτητας ειναι συγκοινωντα δοχεια απο ολες τις μυριαδες κουταλιες μεσα του.

Κουταλιες στην ελλαδα, στην τουρκια, στην βρεττανια και σε ολα τα αλλα μερη ανα την υφηλιο, η καθε μια με τις επι μερους συνθηκες της, και οταν χανομαστε μεσα σε αυτες τις επι μερους συνθηκες, απελπισια σκετη. Δαγκανες που μαγκωνουν τις ψυχες μας.

Η επικοινωνια που στην εποχη μας, και με το διαδικτυο, εχει ξεπερασει απιθανα ορια, που κανενα ανθρωπινο μυαλο ειχε ποτε φανταστει, εχει ανοιξει μπουκαπορτες. Χοανες ολακερες. Βεβαια προσκρουει σε ενα κολαφο, την γλωσσα. Δυσκολευει την επικοινωνια, δυσχεραινει την προσβαση μεσα απο τους διαυλους. Η τεχνολογια στα σπαργανα, η αγγλικη, πρακτικα μια παγκοσμια γλωσσα, οπως η ελληνικη σε μια αλλη φαση της ανθρωπινης ιστοριας διευκολυνει, ανοιγει διαυλους, διαυλους τοσο δα, προσωπικους διαυλους για τον καθε ενα μας ξεχωριστα, που ολοι μαζι γινονται χειμαρος και ικανος να παρασυρει τα παντα στο διαβα του.

Παρα τις δυσκολιες η επικοινωνια σιγα-σιγα αναπτυσσεται, εξελισσεται. Αλλα τωρα προσκρουει σε ενα αλλο πιο παραλογο εμποδιο. Τις μικροτητες της ανθρωπινης νοησης. Τα καναλια στομωνουν.

Κουταλιες που με πεισμα αντιστεκονται, ακρατος σωβινισμος, συνηθειες αιωνων στοιβαγμενες σε σωρρους μεσα στις ψυχες των ανθρωπων, .. ενα baggage που απεγνωσμενα προσπαθουν να ξεφορτωθουν, που ειναι επιτακτικη αναγκη να ξεφυγουν απο τα δεσμα του, το απαιτουν οι περιστασεις.

Σωβινισμος, μαζι με το τσιρακι του, την εξουθενωτικη προσκολληση του ανθρωπου με το χρημα, σε εναν ανιερο συνδυασμο ερχετε ετσιθελικα για να κλεισει τους διαυλους, να απομονωσει τις κουταλιες την μια απο την αλλη, με τελικο προορισμο, κουταλιες ως ελη και τεναγη.

Η ολοκληρωση της αποστολης του ανθρωπινου ειδους σε αυτον τον πλανητη, επιβαλλει να απελευθερωθει ο ανθρωπος απο την εξουθενωτικη προσκοληση στο χρημα, τον κολαουζο του ανθρωπινου ειδους, το παρασιτο που κατατρωγει τις σαρκες του.

Ιανουαρίου 03, 2011

Oι κοπριτες και οι ..λεχριτες .. ε.γ.ω. (επισης γνωστοι ως) .. οι πολιτες και οι βουλευτες

Πιπιλα κατατεθεισα ..εν κρανιω Παγκαλου. Παει ..μας σωθηκε ο Παγκαλος. Επεσε θυμα ..πλυσης εγκεφαλου απο το ΔΝΤ.

Οι λεχριτες που πληρωνουν τους κοπριτες.

"Επεσε έξω το Δημόσιο. Το 75% των δαπανών του Δημοσίου είναι οι μισθοί και οι συντάξεις. Δανειστήκαμε για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις σε υπαλλήλους που προσλαμβάναμε απλώς και μόνο για να πάρουμε την ψήφο τους."

Οι δημοσιοι υπαλληλοι αποτελουν ενα μεγαλο μερος του συνολου των ελληνων πολιτων, κοινωνικα, οικονομικα οι περισσοτερες οικογενειες ταιζονται απο το δημοσιο, και οσον αφορα το τροπο που αποκτησαν το δημοσιουπαλληλικι κατα τον Παγκαλο, το να εξαγοραζουν την ψηφο τους, ειναι αυτοι που πετυχαν τον σκοπο τους. Καθως ολοι, λιγο-πολυ, προσπαθησαν να επιτυχουν μια θεση στο Δημοσιο, αλλα απετυχαν. Εν δυναμει, ολοι οι πολιτες ειναι κοπριτες.

Ο Παγκαλος ειναι ανθρωπος που δεν εχει ντροπες, τα λεει χωρις ενδοιασμους. Για αυτον τα συκα-συκα και σκαφη-σκαφη. Ε λοιπον και τι εγινε με το να τα λεμε με το ονομα τους. Οχι ψευτικες ντροπες αναμεσα μας. Αλλα ειναι ..λιγος. Δεν τελοιωνει τον συλλογισμο του. Και αν δεν εχει το αναστημα να το κανει αυτο, διορθωνω το λαθος του.

Ο Παγκαλος εισηγαγε μια αλλη διασταση. Ειναι σαν να βλεπουμε την πραγματικοτητα, την σημερινη πραγματικοτητα, φορωντας αλλα γυαλια, απο μια αλλη σκοπια, οπου υπεισερχονται, βαζοντας, αλλες μεταβλητες και παραμετροι, και για να φερουμε τα πραγματα στα μποσικα τους θα πρεπει να χρησιμοποιησουμε τους σωστους ορους στην εξισωση. Δεν μπορει να μιλαμε με αλλους ορους για την μια πλευρα της εξισωσης και αλλους ορους για την αλλη πλευρα της εξισωσης. Ειναι, αν οχι αδικο, τουλαχιστον αντιδεοντολογικο, ασε που δεν θα μας βγαλει σωστα συμπερασματα, αν χρησιμοποιησουμε διαφορετικα μετρα και σταθμα. Δεν μπορει να μιλαμε για δημοσιους υπαλληλους, και εν δυναμει για ολους τους πολιτες, προσαπτωντας την ιδιοτητα σε αυτους του κοπριτη, και να μιλαμε μονο για βουλευτες για την αλλη πλευρα.

Πρεπει να βαλουμε τους ορους που αρμοζουν στην διασταση απο την οποια εξεταζουμε την πραγματικοτητα. Και στην ιδιοτητα του κοπριτη αντιστοιχει, ιση και ισαξια ιδιοτητα, αυτη του λεχριτη που αντιστοιχει στον βουλευτη. Οι κοπριτες και οι λεχριτες ε.γ.ω.(επισης γνωστοι ως), οι πολιτες και οι λεχριτες.

Ο Παγκαλος μισα τα λεει, χανει στο τελειωμα ..στο closure που λεμε. Κοπριτες αυτοι ..λεχριτες εμεις. Λερα σκετη. Ολα αυτα τα μισολογα για πελατειακη σχεση κομματων, ..γιατι δεν το λες στα ισια. Λεχριτες ..περα ως περα. Του λειπει ..το γνωθι σ' αυτω. Να τα βγαλουμε με το τσιγκελι, δεν γινεται δουλεια.

Ειναι αδιαντροπια το να επιφερει την μηνυν, μονο στο ενα μισο της εξισωσης και οχι στο αλλο. Να καταποντιζει το ενα μισο στα ταρταρα της κοινης γνωμης, τους κοπριτες ε.γ.ω. πολιτες και να αφηνει το αλλο μισο ουσιαστικα αθικτο, τους λεχριτες ε.γ.ω. βουλευτες, σαν τα θυματα της αλλης υποθεσης, που τραβιουνται χωρις να το θελουν σε απρεπεις και ανεντιμες δοσοληψιες, οτι οι βουλευτες σερνονται κυριολεκτικα απο την μυτη, τσινανε σκετοι γαιδαροι αλλα τιποτα. Αυτοι οι ελληνες πολιτες, μυαλο δεν βαζουν και για να επιβισουν πολιτικα πρεπει να συμβιβαστουν.

Εν τελει ο Παγκαλος καταδεικνυεται ως το βαρυ πυροβολικο του ΔΝΤ, βεβαια λογω και μεγεθους καθως σου δινει καιρια την εντυπωση οτι εφαγε καλα, βγαζει προς τα εξω το προτυπο του ελληνα, το image του ελληνα που δανειστικε του σκασμου, εφαγε τον αγλεουρα και τωρα που μαθανε οι αδεκαστοι ξενοι της, εν πολλες αμαρτιες πεσουσα ιεροδουλου ελλαδας, τις ατασθαλιες της, καλειται να πληρωσει.

Τελικα, αυτο που μενει απο ολα τα μεγαλα λογια, δημοκρατια, εκλογες, βουλη, κομματα, αν αφαιρεσουμε μερικες παραταιρες εννοιες, ειναι οτι πληρωνουμε τον ερωτα της εξουσιας μερικων συμπολιτων μας, κοινως τα γαμησιατικα.

Αλλα αναμεσα σε ολη αυτην την βαβουρα ανοιγει ενα νεο σταυροδρομι, ενα φαινομενο αναδυσης. Αναδυονται νεοι ελκυστες, προς τους οποιους συγκλινουν τα φερσιματα, οι συμπεριφορες, ολων των εμπλεκομενων στα δρωμενα που εξελισσονται ανα την ελλαδα.

Γιατι και απο την αλλη κοιταμε και το μελλον. Αμα τωρα τον δημοσιο υπαλληλο, κοπριτη τον ανεβαζουμε, κοπριτη τον κατεβαζουμε, παει να πει οτι στις επομενες εκλογες, ο ελληνας πολιτης θα απαξιωσει να φερθει ..κοπριτικα.

Και αν στο φερσιμο του (φερσιμο, μια εννοια για την ..συμπεριφορα) διαχεεται απο αυτα που αναφερε ο Παγκαλος

"Οταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί."

..και το ιδιο παει και για τον βουλευτη, την αλλη μερια της εξισωσης, γιατι αν συνεχιζει να δεχεται ψηφους σε ανταλαγμα του διορισμου ενος κοπριτη στο Δημοσιο, τοτε, ο λεχριτης θα μεινει λεχριτης σε ολη του την πολιτικη καρριερα, δεν προκειται να βελτιωθει.

Επομενως το ζητουμενο ειναι, οχι μονο ο πολιτης να εμφυσειται απο αντι-κοπριτικα συναισθηματα, αλλα και ο υποψηφιος βουλευτης να εμφυσειται απο αντι-λεχριτικα συναισθηματα, και καπου στην μεση θα ανταμωνουν και οι δυο. Και ο υποψηφιος βουλευτης θα εχει αναπτυγμενο το αντι-κοπριτικο συναισθημα. Και αν και ο ψηφος ειναι ψηφος, δεν την αρνουμαστε. Δεν θα ψεξει μεν, τον ...με κοπριτικη διαθεση πλησιαζον ψηφοφορο και θα τον αποστομωσει φιλικα ..

- Κοπριτακο μου εσυ.

.. και ο πολιτης θα διαχεεται απο αντι-λεχριτικα συναισθηματα, απο την αλλη πλευρα της εξισωσης, οπου αν ο πολιτης διαισθανθει οτι ο υποψηφιος βουλευτης που συνομιλει, προσπαθει να τον δελεασει με μια θεση στο Δημοσιο για να εξασφαλισει την ψηφο του, θα τον αποστομωσει με την σειρα του δικαιολογημενα ..

- Λεχριτακο μου εσυ.

Θα χτυπηση ο ενας την πλατη του αλλου φιλικα και θα ευχηθουν ο ενας τον αλλον, και με την νικη.

Ιανουαρίου 02, 2011

Παγκαλου το '..δικαίωμα εμείς μόνοι σε όλον τον κόσμο να δανειζόμαστε, να ζούμε ανετότερα ..' .. πιπιλα κατατεθεισα by DNT(ΔΝΤ).

Σττην αναρτηση του tvxs «Οταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη, θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή», ο Θεόδωρος Πάγκαλος αναφερει

"Η επιλογή λοιπόν που μερικοί υπερπατριώτες επαγγέλλονται, δηλαδή να γυρίσουμε στη δραχμή και να μην πληρώσουμε τα χρέη μας - και να δηλώσουμε μάλιστα ότι δεν τα πληρώνουμε- διότι δεν δεχόμαστε να υποταχθούμε σε υποδείξεις αυτών που μας δανείζουν, οδηγεί σίγουρα στην οικονομική απομόνωση της χώρας. Με την επιμονή να διεκδικούμε το δικαίωμα εμείς μόνοι σε όλον τον κόσμο να δανειζόμαστε, να ζούμε ανετότερα απ΄ ό,τι μας επιτρέπουν οι δυνάμεις μας και μετά να τρώμε τα λεφτά των ξένων και να μην τα επιστρέφουμε, τότε θα γίνουμε μια Αλβανία χωρίς το κομμουνιστικό καθεστώς»."

ειναι η μονη επιλογη .. καποιος που επικαλειται την φαντασια .. και δει την ελειψη αυτης .. στους αντιπαλους του .. δεικνυει ο ιδιος .. ελειψη φαντασιας .. οι επιλογες .. ειναι η θα πρεπει να ειναι πολλες .. και αν δεν ειναι .. να τις κανει πολλες .. φαντασια χρειαζεται ..

και εκεινο το .. υπερπατριωτες .. που παει .. που κολλαει .. μονο οι υπερπατριωτες υπαρχουν .. δεν υπαρχουν αλλοι; .. τους τσουβαλιασαμε ολους στο τσουβαλι με τους υπερπατριωτες .. και στο πι και φι .. τελοιωσαμε .. το προβλημα λυθηκε .. ησυχασαμε ..

ποια οικονομικη απομονωση .. γινεται λογος εδω .. την οικονομικη απομονωση που θα επιβαλλουν οι αγορες; .. ποιος τις χεζει τις αγορες ..

και αυτο το ..

"..να διεκδικούμε το δικαίωμα εμείς μόνοι σε όλον τον κόσμο να δανειζόμαστε, να ζούμε ανετότερα απ΄ ό,τι μας επιτρέπουν οι δυνάμεις μας και μετά να τρώμε τα λεφτά των ξένων και να μην τα επιστρέφουμε.."

.. απο το δικο του το κεφαλι βγηκε .. η του το φυτεψε μεσ' το μυαλο του .. το ΔΝΤ .. που κανει παρεα τωρα τελευταια .. και του 'ρθε επιφοιτηση ..

ακουσε εκει να .. δανειζομαστε .. γενιες ολοκληρες .. δανεικα .. ηταν μια εννοια ανηκουστη στον ελληνα .. τα αποφευγανε σαν ο διαλος το λιβανι .. για αυτο εβλεπες σπιτια που χτιζονταν σε φασεις .. πρωτα τα μπετα .. υστερα τα τουβλα .. παραθυρα, πορτες και βαλε .. με τα λεφτα στο χερι .. με ελαχιστα η χωρις δανεικα .. δεν ειναι ο ελληνας .. ειναι το κρατος .. που 'ρθε και εισηγαγε αυτην την νοοτροπια .. ειναι το κρατος που χρωσταει .. απο το συνολικο χρεος .. κρατικο και ιδιωτικο .. η ελλαδα ειναι σε καλυτερη θεση .. και απο την Γερμανια .. ο ελληνας πολιτης δεν επεσε στην φακα .. σαν τις κυβερνησεις του .. που και ο ιδιος το ομολογει .. κυβερνητικη πελατεια .. το ευκολο εισητηριο .. για πρωθυπουργιες και εδρανα .. αυτοι χωθηκαν στον λακκο .. αυτοι να βγαλουν το φιδι απο την τρυπα .. και να πλενουν το στομα με τους με σαπουνι .. αντι να ριχνουν τα φταιξιματα πανω του ..

και στην Βρεττανια .. και στην Γερμανια ..και σε ολες τις αλλες λεγομενες αναπτυγμενες χωρες .. που το συνολικο τους χρεος .. ιδιωτικο και δημοσιο .. ξεπερνα της ελλαδας .. δεν ζουνε με δανεικα;

.. και συνεχιζουν να δανειζονται .. απο τις αγαθες, ανιδιοτελεις αγορες .. που απο το 'υστερημα' τους συνεχιζουν να τους δανειζουν .. τις εχουν κολλησει την 'ρετσινια' .. οτι ειναι φερεγγυες .. τα ratings απο τους Φιτς και σια .. τα χρεη τους γεμιζουν ενα μεγαλυτερο κενο .. αλλα που και αυτο ειναι πεπερασμενο .. και σε καποιο σημειο θα σπασει .. και αντε να βρουν ακρη ..

αυτες εχουν μεγαλυτερη αναγκη απο την ελλαδα .. δεν ειναι τεχνητη η χρεωκοπια και τα βασανα της ελλαδας σε αυτην την κριση; .. δεν βασιζεται πανω στην ετσιθελικη αποφαση των εταιρειων ratings .. να υποβαθμισουν το ομολογα της ελλαδας .. και να διογκωσουν το χρεος υπερανω της σημασιας του .. χωρις να τηρησουν τα προσχηματα .. τις αναλογιες με τις αλλες χωρες .. μια ακομα ευκαιρεια .. που κατα καιρους βρισκουν οι αγορες, πετρελαιο κλπ.. για να σπεκουλαρουνε αγρια για να βγαλουν τα φραγκα τους ..

οταν τραβιεσε με το ΔΝΤ .. πας με τα νερα τους .. παιζεις στο παιχνιδι τους .. σε ενα παιχνιδι που εισαι χαμενος απο χερι ..

επομενως αντε μην πω .. αυτην την πιπιλα ..να την βαλει εκει που ξερει .. και να μην την μοστραρει ξανα στα μουτρα μας ..

ο ελληνας χρονια και ζαμανια .. εζησε με στερησεις .. ξερει να ζει με στερησεις .. και δημιουργει μεσα σε ενα τετοιο περιβαλλον .. το οτι ειναι καλοπερασακιας δεν σημαινει .. οτι εγινε τρυφιλος .. παχυνε τοσο πολυ .. και δεν μπορει να περπατησει ξανα ..

και γιατι δηλαδη να μην πουμε οτι δεν πληρωνουμε .. στην Ισλανδια το κανανε .. τι κανουνε οι Ισλανδοι τωρα; .. ψωμολυσσανε; .. τους απομονωσαν οι αγορες;

αμα τους πουμε οτι δεν πληρωνουμε .. θα τους κανει να το βαλλουν καλα στο μυαλο τους .. οτι οι ελληνες δεν παιζονται .. και να μην τολμησουν ξανα .. να παιξουν παιχνιδια σε βαρος μας .. και ας τους να πανε εκει .. που πραγματικα εχουν προβλημα .. σε Βρεττανια .. σε Γερμανια ..σε ΗΠΑ

θελει στιψιμο πολυ το κεφαλι



βεβαια .. χρειαζεται και θεληση ..