Μαρτίου 02, 2011

Robert Tressell στο Antinews 'The Ragged Trousered Philanthropists'. Το μεγαλο κολπο των καπιταλιστων. Απο τον strange attractor.

«Τα χρήματα είναι η πηγή της φτώχειας, γιατί αποτελούν το εργαλείο των τεμπέληδων, προκειμένου να κλέψουν το προϊόν της εργασίας όσων κοπιάζουν».

.. μπραβο ρε στρειντζ ατρακτορ .. εχεις νευρο .. δεν εχω ακουσει για τον κυριο Ρομπερτ Τρεσελ .. που τον φερεις σαν διασημο .. χωρις αυτο να καταφερνετε κατα του Τρεσελ .. αλλα στο συστημα που εχει κυριολεκτικα κυριευσει ολο τον κοσμο ..και εχει καταφερει να εισχωρησει βαθεια μεσα στις ζωες των ανθρωπων .. εκμεταλευεται την δημοκρατια .. χαλκευει την θεληση των λαων .. δεν μπορει να εμπιστευθει τις κυβερνησεις που βγαζει .. για αλλα πραγματα τους βαζει στις καρεκλες και αλλα κανουν ..

αυτο το συστημα τετοια πονηματα .. τα καταχωνιαζει στα αζητητα .. δεν ειμαι κοροιδο λεει .. να προβαλω αυτα που ειναι εναντιον μου .. να σκαψω λακκο κατω απο τις καρεκλες μου ..

βαζει το ολο θεμα για το χρημα .. στις σωστες του βασεις .. που μεσα στον ορυμαγδο που μας σερβιρουν με την σεσουλα ... χρηματα, δανεια, επενδυσεις, πλουτος, προοδος, ευημερια .. φανταζουν σαν πρωτογνωρες ..

και αμα σκεφτει κανεις .. οτι εβγαλε το βιβλιο του απο το 1914 .. εχει δει κανεις καμμια απο τις ιδεες του .. να υπερισχυει; .. ακομα και ο Μαρξ, Λενιν .. τα κομμουνιστικα καθεστωτα .. μεσα απο το χρημα δουλευουν .. αντι να εχουμε καπιταλιστες .. να εχουμε τα μελη του κοματος .. που αν και στη Ρωσσια το συστημα εχει πεσει .. και εχει ηδη αλλαξει .. εδωσε τα ηνια απο τα μελη του κοματος στους καπιταλιστες ..

στην Κινα που δεν επεσε .. τα μελη του κοματος .. συνεχιζουν να παιζουν τον ρολο των καπιταλιστων ..

αυτο που ειναι πεποιθηση μου .. ειναι οτι, οτι θα ακολουθησουν οι κοινωνιες στο μελλον .. εχει ηδη σκεφτει .. και εχει καταγραφει .. καταχωνιασμενα η οχι .. τριγυριζουν γυρω-γυρω σαν μαυροι κυκνοι .. που μιλαει και ο Νασιμ Ταλεμπ .. για κατι μαγκες σαν εσενα .. να τα βγαζουν στην φορα ..