Οκτωβρίου 29, 2011

Η αλήθεια για τις τράπεζες

Η αλήθεια για τις τράπεζες


"Η παρελκυστική αυτή τακτική των κ. Παπανδρέου και Βενιζέλου, πέραν της καταφανούς κοροϊδίας προς το εκλογικό σώμα, υποκρύπτει δυστυχώς και επικίνδυνες φιλοδοξίες για κομματικό έλεγχο των ελληνικών τραπεζών με στόχο την παράταση της κυβερνητικής θητείας μέσα από σχέσεις πελατειακής εξάρτησης και διαπλοκής."

.."καταφανούς κοροϊδίας προς το εκλογικό σώμα" .. το εκλογικο σωμα .. στο μυαλο σας .. το σαρακι που σας τρωει ..

ποιος δινει δεκαρα .. για τις τραπεζες .. το εκλογικο σωμα .. και ο.. κομματικος ελεγχος .. αυτο δινει τα μεγαλυτερα κομματια .. της ελληνικης ..πιττας

εχετε ποτιστει καργα .. στην εκλογολογια .. στα κουκια .. μετρημενα και μη ..

βλεπετε το ποσοστο σας .. να κατεβαινει στα ..22 .. και αδυνατειται να δειτε ..την σημασια του .. οχι εθελοτυφλειτε .. αλλα ..

πολυ απλα δεν την βλεπετε .. γιατι δεν εχετε βρεθει μπροστα της .. δεν εχετε δημιουργησει εκεινες τις δομες .. για να μπορεσετε .. να την δειτε

δεν εχετε .. τις ικανες και αναγκαιες .. ιδιοτητες .. για να τις κατανοησετε .. ειστε .. ανικανοι ..

η νοοτροπια σας, σας εμποδιζει να δειτε .. αυτα που σκουζουν ..

.. δοκαρια πηχιαια .. μπροστα στα ματια σας .. εχετε μεινει στο παρελθον ..

αυτοδυναμια .. επιτακτικη .. και αλλα κουραφεξαλα .. αμα την δειτε ποτε .. φτυστε ..

ο Παπανδρεου .. και ο Βενιζελος .. μπαινουν στο τσιφλικι σας .. σας τραβαει την καρεκλα .. κατω απο τον στρογγυλοκαθισμενο κωλο σας

ακουσον .. ακουσον .. να σας αφαιρει το ..αναφαιρετο δικαιωμα .. στην κοροιδια .. του εκλογικου σωματος ..

να αποζητα .. να αποτολμα .. κομματικο ελεγχο των ελληνικων τραπεζων .. χωρις του λογου σας ..

εχετε ξεχεστει .. στις αμερικανοφερτες τακτικες .. αδιαντροπο σπιλωμα προσωπικοτητας ..

σας εχει πιασει .. ευκοιλια ..

.. με τα δικα σας τα στανταρντς .. ο Παπανδρεου πετυχε σε αυτα που επιδιωκε ..

... αυτα που και εσεις .. ειχατε και εχετε στο μυαλο σας .. οτι αποτελει επιτυχια ..

Οκτωβρίου 06, 2011

ο ουρομπορος .. το φιδι που τρωει την ουρα του .. και κατανταει τελικα ..κολοβο. Επενδυσεις, σου λεει ο αλλος.

ο ουρομπορος .. το φιδι που τρωει την ουρα του .. και κατανταει τελικα ..κολοβο



"Eίναι λίγο δύσκολο να κατανοηθεί πώς μια οικονομία, που αντιστοιχεί μόλις στο 2% του Κοινοτικού ΑΕΠ, απειλεί να τινάξει στον αέρα την Ευρωζώνη, αλλά όλως περιέργως και την παγκόσμια οικονομία."



.. η κινεζικη εταιρεια Alibaba που θελει να αγορασει την yahoo .. την στιγμη που η yahoo εχει το 40% της Alibaba .. ενας δαιδαλος


η yahoo περιμενει να βγαλει χρηματα .. να προσποριστει κερδη απο τα κερδη που θα βγαλει η Alibaba .. ενω την ιδια στιγμη χανει το εδαφος κατω απο τα ποδια της .. στο μυαλο τους τα χρηματα που θα βγαλουν .. και οχι στην υπηρεσια που προσφερουν ..

ολοι ξεχασαν .. η αγνοουν σκοπιμα ποιος ειναι ο ρολος που θα πρεπει να παιζουν

αντι να γινονται επενδυσεις σε ανθρωπους .. γινονται επενδυσεις σε ..μπαρμπουτσαλα

τα CDS που υποτιθεται οτι ασφαλιζουν τους δανειστες

το μονο που δεν κοπτονται ειναι να προσφερουν ασφαλεια στους δανειστες .. να τους καλυψουν την (αναμενομενη) χασουρα .. αλλα μεσα στο μυαλο τους .. το πως θα βγαλουνε ολο και περισσοτερα λεφτα .. αμα τους νοιαζει καθολου .. οτι αυτοι που δανειζουν θα χασουν λεφτα .. ασε που αυτοι που δανειζουν, ειναι και αυτοι επενδυουν στα CDS .. το εχουν διπλοκλειδωμενο .. εξυπνοι οι μαγκες .. να βγαλουν και απο τις δυο εκδοχες .. παει κατα διαολου η οχι το δανειο που συναψαν με την ελλαδα .. η οποια αλλη επιχειρηση .. η αλλο κρατος .. και παρα περα μπορει να βγαζουν περισσοτερα αν αποτυχει ενα δανειο .. παρα αμα πετυχει ..

Ευρωπαιοι πολιτικοι, ξυπνιοι κοιμισμενοι μια απο τα ιδια. Τους λειπουν οι δομες στην σκεψη. Μεσα απο τον διαλογισμο, κοινωνιες με/και χωρις χρηματα.

Dexia, η Lehman της Ευρώπης;


"Κάτι καλό μπορεί να βγει από την περίπτωση της Dexia. Μπορεί επιτέλους να έκανε τους Ευρωπαίους πολιτικούς να ξυπνήσουν από τον βαθύ τους ύπνο, να τρομάξουν, και να αντιληφτούν πως πρέπει να παρέμβουν αποφασιστικά."

οι Ευρωπαιοι πολιτικοι να ξυπνησουν .. εστω οτι ξυπνησαν .. και τι εγινε; .. ξυπνιοι .. κοιμισμενοι .. τα ιδια πραγματα θα κανουν ..

να αντιληφτουν;

να αντιληφτουν τι; ..οι εταιροι .. για να το καταλαβουν .. θα πρεπει να εχουν εκεινες τις δομες στην σκεψη τους .. που θα καταστησει ικανη την κατανοηση της κρισης .. αφου τους λειπει απο το νιονιο τους .. εκεινα τα κομματια στην σκεψη τους .. που θα τους δωσει την δυνατοτητα .. να δουν την κριση στις πραγματικες τις διαστασεις ..

τις εχουν; .. δεν τις εχουν .. πως να τις εχουν; .. εχουν ποτιστει μεχρι τα μπουνια .. απο την λογικη του κερδους .. τα λεφτα να αυγατιζονται .. και μονο .. και εχουν χασει τον ειρμο στις σκεψεις τους .. δεν βλεπουν οτι τα λεφτα ειναι μονο ενα εργαλειο .. ενα μεσο .. να βαλουν στο μυαλο τους ..πως να χειριζεσαι την οικονομια .. τις ζωες των ανθρωπων .. χωρις λεφτα και με λεφτα ..

να δουν τις ζωες των ανθρωπων .. κατω και απο τις δυο σκοπιες .. κοινωνιες .. με χρηματα .. και κοινωνιες χωρις χρηματα .. πως θα κανονιζαν τις κοινωνιες .. χωρις το μεσο του χρηματος ..

τα εχουν βαλει κατω; .. να τα βαλουν κατω .. πως θα ηταν οι κοινωνιες; .. οι ζωες των ανθρωπων; .. αν δεν υπηρχαν τα χρηματα .. και αφου βγαλουν μια σουμα .. οχι μονο οι Ευρωπαιοι πολιτικοι ..αλλα και ολος ο κοσμος .. τοτε πανω στην σουμα να εισαγουν και τον παραγοντα χρημα ..

.. να βαλει τα χρηματα στις πραγματικες τους διαστασεις .. να παιξουν τον πραγματικο τους ρολο ..


.. ζωες των ανθρωπων που ειναι ο γνωμονας, η παρασαγγα .. πανω σε αυτην την παρασαγγα χτιζονται ολα τα οικοδομηματα της ανθρωπινης δρασης .. εταιρειες .. επιχειρησεις .. τραπεζες .. κοινωνιες .. κοινοτητες .. εθνη .. κρατη ..

.. δρωμενα που αγνοουν .. που βαζουν σε δευτερη μοιρα τις ζωες των ανθρωπων .. τα οικοδομηματα που βασιζονται στην παρασαγγα που επιτασσει το χρημα .. καταρεουν ..

δεν ειναι οι ζωες των ανθρωπων .. που λαχανιασμενες και καταιδρωμενες .. θα πρεπει να κλικαρουνε .. σε αυτα που προσταζει το χρημα .. το κερδος .. την συσσωρευση του .. την αυξηση του ..

προιοντα και υπηρεσιες .. ενα γιο-γιο .. θυσια στην γραμμη πως .. συγκεκριμμενοι ανθρωποι .. επιχειρησεις .. εταιρειες .. τραπεζες .. ακομα και κρατη .. θα βγαλουν κερδος .. θα συσσωρευσουν χρηματα .. θα αυξησουν τα κεφαλαια τους ..

.. μια υποτιθεμενη αναπτυξη .. που κυριος σκοπος της ειναι τα λεφτα που θα βγαλουν .. προσδιδοντας δευτερουσα σημασια στα προιοντα και τις υπηρεσιες που διαπραγματευονται

.. προιοντα και υπηρεσιες ..παρεργα .. παρα-προιοντα .. η αξια τους εγκειται πανω στην αρχη ..οτι αμα κατσει η χρηση τους, η χρησιμοτητα τους, η επιδραση τους στις ζωες των ανθρωπων, εκατσε .. κατα τυχη .. ενα 'ατυχημα' .. αλλοιως .. ποιος νοιαζεται .. τα λεφτα μας να βγαλουμε και δεν πανε ολα στο διαολο ..

η Dexia φαληραει .. ε και; .. θα φαληρισουν και αλλες .. ε και;

Οκτωβρίου 05, 2011

Τα ρισκα που πληρωνουν επενδυτες, δανειστες της ελλαδας.

Έτσι γίνονται οι μπίζνες στην Ελλάδα

... περα απο ολα τα αλλα .. που αναφερονται εδω ειναι εξισου σημαντικα .. αλλα το κυριοτερο .. και απο την σκοπια των εμπλεκομενων .. της ιδιας της αγορας

ειναι οτι ..

..με αερα ..κοπανιστο .. και μιλανε για ρισκο .. ολα να επαφιονται ..στις προσδοκιες .. στο αν θα γινει εκεινο .. η .. αν θα γινει το αλλο ..

"Εν τω μεταξύ, κάποιοι στην αγορά λένε ότι ο χρυσός και τα άλλα μέταλλα που κρύβει η γη της Χαλκιδικής αξίζουν πολλά δις ευρώ ενώ οι προσδοκίες για μεγάλα κέρδη εκτοξεύουν την τιμή της μετοχής της European Goldfields στα ύψη. Η χρηματιστηριακή αξία της αγγίζει τα 2 δις δολάρια. Καλή μπίζνα δηλαδή, τέσσερα χρόνια μετά να παίρνεις ένα τέτοιο ποσό όταν έχεις δώσει μόλις 11 εκατ."

.. ο χρυσός και τα άλλα μέταλλα που κρύβει η γη της Χαλκιδικής αξίζουν πολλά δις ευρώ ..

και πανω σε αυτα .. τα πολλα δις ευρω .. ανεβαινει η μετοχη .. της European Goldfields στα ύψη .. ολα τα λιγουρια .. λιγουρευονται μελοντικα κερδη ..

οταν τους λενε ..η ψωλη μου αγγουρι ειναι .. παιρνουν το αλατι και τρεχουν .. που κατασταλαζει το ρισκο .. πανω σε τι βασιζεται .. σαν μαλακες τρεχουν .. να μην χασουν την ευκαιρεια .. μπολικοι βγαζουν τις ψωλες τους .. στην πιατσα .. τηνλεγομενη αγορα .. και περιμενουν για να τσιμπισει κανενας .. για ναρθει να τους γλειψει την πουτσα ..

εβγαλε ο μαγκας .. της ΕΛΛΑΚΤΩΡ .. τοσα εκατομμυρια απο το τιποτα .. ενεκα γαρ .. τις διασυνδεσεις .. τις γνωριμιες στο κυκλωμα .. και ασε τα κοροιδα .. να χτυπανε τα κεφαλια τους .. στο μαρμαρο .. σαν τα χταποδια ..

Καλή μπίζνα; .. γαμω την μπιζνα .. αυτα βλεπει ο κοσμος .. και καταριεται την μοιρα του .. γιατι δεν ηταν τοσο ξυπνιος .. να τρεξει και αυτος .. να γλειψει ψωλες ..

και εφοσον υπαρχει .. αυτη η νοοτροπια .. οτι η αγορα .. η πιατσα .. εχει για ολους .. καπατσοσυνη χρειαζεται .. κοιταζει ο καθε ενας ..πως θα πιασει την καλη .. απο το πιο εξωφθαλμο .. και το πιο προσιτο σε ολους .. τον τζογο .. στο στοιχημα και στο προπο .. στους λογιων-λογιων μπουκηδες .. μεχρι και το εμποριο .. πως να πουλησουμε φυκια .. για μεταξωτες κορδελλες .. απο το ιντερνετ ..και απο παντου ..

και εχει γεμισει ο τοπος .. απο κοροιδα .. προς αγαλιαση αυτων που εχουν τις διασυνδεσεις .. και εκμεταλευονται στο απειρο .. την μανια .. που το συστημα εχει προσηλυτίσει τους ανθρωπους .. στον να κανουν λεφτα ..

ολοι .. οι λεγομενοι .. επενδυτες .. δανειστες της ελλαδας .. απο τετοια ρισκα προερχονται .. ασχετα το τι ειναι .. ιδιωτες, τραπεζες .. η αλλοι οικονομικοι οργανισμοι .. ασφαλιστικα ταμεια ..συμπεριλαμβανομενων ..

ολοι στην φουρια τους .. να βγαλουν οσο περισσοτερα λεφτα μπορουν .. σε βαρος του κασιδη .. τα μεγαλα επιτοκια .. που δανειζονταν η ελλαδα .. .. να γλειψουν ψωλες .. ε παρτε τα ..

η λογικη στα ρισκα .. παει χερι-χερι .. με την απληστια .. να βγαλουμε περισσοτερα .. περισσοτερα σε βαρος ανθρωπων .. που αυτο που θελουν ειναι το δικαιωμα στην ζωη .. και ενα τετοιο δικαιωμα δεν παζαρευτε .. για κανεναν .. ουτε για αυτον .. ουτε για τα δις του ..

τα δις .. χωρις τους ανθρωπους .. ειναι ξερα νουμερα .. αμελητεα .. δεν αξιζουν της προσοχης των ανθρωπων ..

Η κανιβαλική επιβολή της λογικής του κέρδους και της εκμετάλλευσης ..

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

...................

Η κανιβαλική επιβολή της λογικής του κέρδους και της εκμετάλλευσης που μας περικυκλώνει, έχει οδηγήσει κράτος και εταιρίες να εμπορευματοποιούν το σύνολο της ζωής μας. Η όξυνση της κρίσης έχει δώσει νέα ώθηση σε αυτή την παράλογη διαδικασία με αποτέλεσμα να αναζητούν κέρδος σε κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα. Η εργασία, η μετακίνηση, η υγεία, η παιδεία, το νερό, ο αέρας, η κατοικία, η διασκέδαση, οι ελεύθεροι χώροι, το περιβάλλον, η φύση γίνονται πεδία αποκομιδής κέρδους. Το κράτος αναλαμβάνοντας τον ρόλο του γενικού συντονιστή αυτής της προσπάθειας, απολύει, φορολογεί, εξοντώνει τον εργαζόμενο, ιδιωτικοποιεί και παραδίδει προς εκμετάλλευση στους «ιδιώτες» όλη την δημόσια και κοινωνική περιουσία.

.....................

Οκτωβρίου 04, 2011

Ελληνες, ελλαδα τα πειραματοζωα και η αναμπουμπουλα. Η τροικα, στο ματι της, οι κλαδικες συμβασεις .

Η τρόικα θέλει «μισή» εσωτερική υποτίμηση

zame είπε:
04/10/2011 στις 6:36 pm
Μα καλα επιτελους θα μας πει καποιος …το τι ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ?
…….η τα πειραματοζωα δεν μιλανε ?

.. πειραματοζωα ..

Nik είπε:
04/10/2011 στις 6:44 pm
Μπράβο Zame! Καλά το θέτεις.

Στην αναμπουμπούλα ξεχάσαμε τα αυτονόητα.

.. αναμπουμπούλα ..

λεξεις κλειδια .. .. πειραματοζωα .. .. αναμπουμπούλα .. καταργηση .. κλαδικες συμβασεις ..


"Και τώρα παρεμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα ζητώντας την κατάργηση της εθνικής συλλογικής σύμβασης και την μείωση των τιμών στον ιδιωτικό τομέα, ενώ ο πραγματικός της στόχος είναι η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων."

η τροικα ... ο πραγματικός της στόχος είναι η κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων ... εργαζομενοι χωρις καμμια ασφαλεια .. να τους στιβουνε το ζουμι .. και να τους πετανε μετα .. σαν στιμμενες λεμονοκουπες .. αποζημιωσεις απο απολυσεις .. να μην υπαρχουν .. να απολυουν απλοχερα .. χωρις να κοστιζει .. να δινουν συνταξεις .. που μολις να κρατανε τους δικαιουχους .. πανω απ το επιπεδο της φτωχειας .. απασχοληση .. μερικη η ολικη .. στα μετρα και σταθμα των επιχειρησεων .. και μονο ..

τα αυτονοητα ..

.. οι κλαδικες συμβασεις .. το ψητο .. οπως και στην Αμερικη .. στο Ουισκονσιν .. η πλουταρχικη κλικα .. βρισκει την συντονισμενη δραση των πολιτων .. εμποδιο στα σχεδια της .. τις τρωνε ολο και μεγαλυτερο μερτικο .. απο τα ηδη ..δυσθεωρητα κερδη της .. και εχει περασει μεσα σε ολους τους οργανισμους που διαφεντευουν .. αυτη την γραμμη .. να καταργησουν τις κλαδικες συμβασεις ..

και αυτη τους την γραμμη .. η τροικα θελει να περασει στην ελλαδα .. και δυστυχως βρισκει τα πατηματα .. και θελει να την περασει στα μουλωχτα .. εκμεταλευομενη την τωρινη δεινη της θεση ..

η συγχιση που υπαρχει .. σε κυβερνηση, κομματα, ελληνες πολιτες .. λειανει το εδαφος .. κανει το εργο της τροικας .. ευκολοτερο .. οι ελληνες πολιτες εχουν μαθει .. να αντιδρουν σαν ..συμμοριες .. στο επιπεδο που τους εχουν καταντησει .. η καθε μια συμμορια .. εναντιον ολων .. ταξιτζιδες, φορτηγατζηδες, λεωφοριουχοι, δημοσιοι υπαλληλοι .. μεσα απο ενα θολο πλαισιο .. βαρανε αλυπητα .. μεχρι που να φτασουμε στο σημειο .. τα μετωπα να εξελιχθουν σε αγωνες του .. ενας εναντιον ολων .. προς μεγαλη αγαλιαση .. σε ολες τις πλουταρχικες κλικες ανα την υφηλιο ..

οι πλουταρχικες κλικες .. οι λογης-λογης τροικες .. βαζουν τα φυτιλια .. και περιμενουν .. ποτε θα σκασουν τις βομβες .. εχουν υπομονη οι μαγκες ..

η καθε μια συμμορια να κοιταζει .. τα στενα δικα της δικαιωματα και απολαβες

.. αυτου που χανεις την προοπτικη .. παρασυρμενος μεσα στην αναμπουμπουλα ..

και το χειροτερο το τσουβαλιαζεις .. με ολα τα αλλα μαζι .. χανεις τον μπουσουλα .. της τρελης .. γινεται ..

Το κρατος δεν μπορει να συνεχισει να ειναι απλα, ενα σφαχταρι στο ελεος του θεου, και αχορταγα να το βυζαινουν.

Οι βδέλλες του προϋπολογισμού της Ελλάδος είναι αθάνατες

Η τροικα, σαν τους παλαι ποτε, κακους φραγκους, απεναντι σε ποιους; Στο μπαχαλο που λεγεται ελληνικο κρατος. ..

Και οχι μονο το κρατος, αλλα και οι πολιτες του μαζι. Ενα σκορποχωρι που δεν ξερει που παν τα τεσσερα. Εχουν χωριστει σε συμμοριες, και η καθεμια κοιταζει τα τσανακια της, δημιουργωντας ενα ακομα μεγαλυτερο μπαχαλο.

Εχει καμμια σημασια ποιος το δημιουργησε; Το γεγονος παραμενει και πανω σε αυτο το γεγονος, πανω στα οποια κειμενα θα πρεπει να βγουν οι αποφασεις. Και οχι γιατι το λενε οι φραγκοι, αλλα γιατι ετσι θα πρεπει να γινει.

Ναι δεν ειναι μονο η ελλαδα, δεν φταιει μονο αυτη, δεν ειναι μονο αυτη που κατατρεχεται. Ολη η υφηλιος δεινοπαθει. Τα παγκοσμια κορακια, γερακια, αετοι, η απο οποιαδηποτε σκοπια καποιος τα βλεπει, βγηκανε παγανια και χτυπανε στο ψαχνο.

Ναι, οι φραγκοι το παρακανουν. Οι ασπονδοι φιλοι, φιδι στον κορφο σου, χειροτεροι και απο εχθροι, αλλα δεν εχει καμμια σημασια για τις αποφασεις που θα πρεπει να παρθουν.

Δεν μπορει πλεον ολες τις βρωμιες, να τις στοιβαζουμε κατω απο το χαλι. Το 'κατω απο το χαλι' παραγεμισε, δεν παει αλλο. Νισαφι.

Το κρατος, θα πρεπει να γινει κρατος. Παει τελοιωσε. Δεν μπορει να συνεχισει να ειναι πλαδαρο, τυφλο και ξεδοντιασμενο.

Το κρατος να ειναι απλα ενα σφαχταρι στο ελεος του θεου και αχορταγα να το βυζαινουν.