Απριλίου 14, 2015

βαίνουμε προς έναν κόσμο όπου το κεφάλαιο είναι άφθονο..κεφαλαιο που ..δεν το δημιουργησαν οι παραγωγικες διαδικασιες .. το ..γεννησαν τα ..QE .. οι ..οικονομικες φουσκες. Κεφαλαιο που λιμναζει ..αχρησιμοποιητο..


Τρίτον, πιθανόν βαίνουμε προς έναν κόσμο όπου το κεφάλαιο είναι άφθονο και οι τάσεις αποπληθωρισμού είναι σημαντικές. Η ζήτηση θα κρατήσει για κάμποσο καιρό. Σε καμία μεγάλη βιομηχανική χώρα οι αγορές δεν αναμένουν τα πραγματικά επιτόκια να είναι και πολύ πάνω από το μηδέν το 2020 ή οι εξαγγελθέντες στόχοι για τον πληθωρισμό να επιτευχθούν.
Summers: Γιατί οι ΗΠΑ χάνουν το «πάνω χέρι» - FT.COM - euro2day.gr http://www.euro2day.gr/ftcom_gr/article-ft-gr/1321286/summers-giati-oi-hpa-hanoyn-to-pano-heri.html

.. βαίνουμε προς έναν κόσμο όπου το κεφάλαιο είναι άφθονο..

η ..παρατηρηση ..οτι ..το κεφαλαιο ειναι ..αφθονο .. fiat money .. ολα τα εξυπνα παραγωγα .. CDS ..ασφαλιστρα ..τα ..καζινο-χρηματιστηρια .. δημιουργησαν χρημα ..αφθονο ..οπου η παραγωγη ..προιοντων και υπηρεσιων ..δεν ειχε να κανει ..τιποτε .. 

δεν το δημιουργησαν οι παραγωγικες διαδικασιες .. το ..γεννησαν τα ..QE .. οι ..οικονομικες φουσκες ..κυριολεκτικα ..και μονο ..απο το χρημα .. χωρις να υπεισερθει καθολου ..η παραγωγικη διαδικασια .. η υπεραξια των εργαζομενων .. 

ενα κεφαλαιο που ..λιμναζει .. μεσα σε ..τεχνητες λιμνες ..εγκλοβισμενο ..και ..συναμα ..περιχαρακομενο ..περιθωριακο .. δεν εχει να κανει τιποτα με ..την πραγματικη οικονομια ..

..κεφαλαιο ..αχρηστο ..ακομα και ανυπαρκτο

να προσγειωθει ..στην ..πραγματικη οικονομια ..

οι ..αντιστασεις .. εντοιχισμενες ..μεσα στο συστημα ..απο το ιδιο το συστημα ..δεν το επιτρεπουν ..να χυθει ..στο ανθρωπινο περιβαλλον .. να μπει στην παραγωγη .. να δημιουργησει αναπτυξη .. 

να βγει απο τα ..κομπιουτερ ..οπου συσσωρευεται ..

απο την ..αϋλη ..υποσταση του ..στην ..υλικη .. στην πραγματικη οικονομια .. στις επενδυσεις ..

.. οι τάσεις αποπληθωρισμού είναι σημαντικές.. γιατι το κεφαλαιο ..δεν το αφηνουν ..να ξεμυτισει απο την ..αϋλη υποσταση του ..εκει ..οπου το εχουν ..καταδικασει ..


Λόγω αντιρρήσεων κυρίως από τα δεξιά, οι ΗΠΑ είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που δεν έχει εγκρίνει μεταρρυθμίσεις στη διοίκηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μεταρρυθμίσεις που ωστόσο η ίδια η Ουάσιγκτον ζήτησε το 2009.

το .. ΔΝΤ .. μας ..ξεκουφαινει για τις μεταρρυθμισεις που πρεπει η ελλαδα να κανει ..και ..συναμα ..κωφευει στις μεταρρυθμισεις ..που το ιδιο το ΔΝΤ ..πρεπει να κανει ..



Στο μέλλον, προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η προώθηση των επενδύσεων και όχι η επιβολή της λιτότητας. Ο κόσμος απαιτεί πλέον ένα πιο συμμετρικό σύστημα όπου θα ασκείται πίεση και στις λεγόμενες «πλεονασματικές» χώρες.

.. προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η προώθηση των επενδύσεων και όχι η επιβολή της λιτότητας..

Ο κόσμος απαιτεί πλέον ένα πιο συμμετρικό σύστημα όπου θα ασκείται πίεση και στις λεγόμενες «πλεονασματικές» χώρες.

συμμετρικό σύστημα …οχι μονο.. μοναχοφαηδες ..

Η νομιμοποίηση του ηγετικού ρόλου των ΗΠΑ στον κόσμο συναρτάται ευθέως με την ικανότητα να αντισταθούμε στον πειρασμό της κατάχρησής αυτού του ρόλου προς επιδίωξη στενού τοπικού συμφέροντος, ακόμα κι όταν αυτό φαντάζει όλο και πιο δελεαστικό.

.. ηγετικος ρόλος .. νομιμοποίηση .. ο πειρασμος καταχρησης  ..αυτου του ρολου .. προς επιδιωξη στενου τοπικου συμφεροντος .. κι ας φανταζει .. ολο και πιο ..δελεαστικος .. 

η ..καταχρηση ..ηγετικου ρολου ..και απο την γερμανια .. αυτο που καθοριζει την θεση της ..στην διαμαχη με την ελλαδα ..



Αυτές οι μεταρρυθμίσεις, με την συνεπακόλουθη ενίσχυση των πόρων του ΔΝΤ, θα είχαν τονώσει την εμπιστοσύνη στην παγκόσμια οικονομία. Και το πιο σημαντικό, θα είχαν δώσει σε χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία ένα μερίδιο ψήφων συμβατό με το νέο οικονομικό τους βάρος. Ταυτόχρονα, οι αντιρρήσεις από τα αριστερά έχουν οδηγήσει σε εκτεταμένους περιορισμούς σε πρότζεκτ υποδομών με πόρους από τις ήδη υπάρχουσες επενδυτικές τράπεζες, οδηγώντας τες κατά συνέπεια στο να υποχωρήσουν ως χρηματοδότες, ακόμα κι αν η εξωτερική επιδότηση για έργα υποδομών είναι για πολλές αναπτυσσόμενες χώρες η βασικότερη χρηματοδοτική ανάγκη.


------------------------------------------------------------------------------------------



 η Ελλάδα.. να επιστρέψει ..σε μία βιώσιμη κατάσταση.. όπως .. Πορτογαλία .. Ιρλανδία
..αυτο το ..ανεκδοτο ..του εχουν βγαλει ..τα ματια .. θα τ’ ακουμε πολυ ακομα;.. η ..καταχωνιασμενη ..αγανακτηση ..πορτογαλλων ..ιρλανδων ..ηφαιστεια .... ετοιμα να εκραγουν ..