Μαΐου 20, 2015

the ..quantum state of mind ..



the brain as a quantum ..machine .. and the ..notion of ..decoherence ..


noise .. that disturbs its ..state ..superposition .. its quantum state of affairs .. any ..thought element that belongs to .. the so-called..


..superior logic .. 


if it was left .. to its own ..mental processes ..it would have ..engaged into ..quantum computations ..effortlessly ..



to ..achieve .. the ..quantum state of mind .. 

the ..possibility ..simply ..overlooked .. as human beings ..always have been thought as ..


.. as objects .. 


..historically ..proven .. 

..history ..bears ..solemn witness ..
 .

Μαΐου 07, 2015

Καστοριάδης..η ..συγκλιση με τις θεωριες της γεννησης του συμπαντος ..δεν ειναι ..συμπτωση ..




η ..συγκλιση με τις θεωριες της γεννησης του συμπαντος ..δεν ειναι ..συμπτωση .. 
το ..περασμα ..απο τις θεωριες ..οτι ο κοσμος δημιουργηθηκε βασει ενος σχεδιου ..by Design .. στις θεωριες για ενα κοσμο ..αυτο-δημιουργητο .. εκ του μηδενος ..

αποτυπωνεται .. στις θεωριες που αναπτυσσονται στο αρθρο ..


Στο πρώτο μέρος του βιβλίου (1965) ο Κορνήλιος Καστοριάδης ασκεί κριτική στη θεωρία του Μαρξ και ανασκευάζει τις εσφαλμένες αντιλήψεις του, που επικράτησαν επί δεκαετίες και καθόρισαν την πολιτική σκέψη και πρακτική. Aποδεικνύει πως ο «ιστορικός υλισμός» είναι ανίκανος να κατανοήσει την κοινωνία και την Ιστορία, διότι συνδέει μηχανικώς τις τεχνικο-οικονομικές συνθήκες με τη δημιουργία της κοινωνίας και των θεσμών, θεωρεί την ανάπτυξη της τεχνικής και της οικονομίας ως κινητήρα της Ιστορίας, καταλήγοντας έτσι σε έναν ατελέσφορο οικονομισμό, αφού αποκλείει τον ανθρώπινο παράγοντα.

Ετσι η κοινωνία είναι αυτοθέσμιση, και δη φαντασιακή, με την έννοια ότι η ίδια δημιουργεί το είναι της όχι ορθολογικώς ή αντιγράφοντας την πραγματικότητα, αλλά επινοώντας και δημιουργώντας καινούργιες μορφές και θεσμούς που δεν είχαν προϋπάρξει πουθενά αλλού. Ομοίως η Ιστορία είναι ποίησις, γένεση οντολογική νέων ειδών, νέων μορφών, δημιουργία «εκ του μηδενός» –χωρίς αυτό να σημαίνει δημιουργία «εντός του μηδενός» και «με το μηδέν». Η κοινωνία και η Ιστορία είναι ανθρώπινες φαντασιακές δημιουργίες και όχι αποτελέσματα αδήριτων ιστορικών νόμων.


η ..συγκλιση με τις θεωριες της γεννησης του συμπαντος ..δεν ειναι ..συμπτωση .. 
το ..περασμα ..απο τις θεωριες ..οτι ο κοσμος δημιουργηθηκε βασει ενος σχεδιου ..by Design .. στις θεωριες για ενα κοσμο ..αυτοδημιουργητο .. εκ του μηδενος ..

αποτυπωνεται .. στις θεωριες που αναπτυσσονται στο αρθρο ..


. Με τον τρόπο αυτό ο Καστοριάδης προβαίνει στην ανάδειξη ενός νέου οντολογικού τρόπου τού είναι, του κοινωνικού-ιστορικού, που είναι δημιούργημα του κοινωνικού φαντασιακού, της θεσμίζουσας κοινωνίας και συγκροτείται από τις κοινωνικές φαντασιακές σημασίες. Αυτές δημιουργούν τους θεσμούς, την οργάνωση και τη συνοχή της κοινωνίας. Οι κοινωνικές φαντασιακές σημασίες αποτελούν οντολογικές δημιουργίες οι οποίες δεν μπορεί να εξηγηθούν με βάση τις κατηγορίες της κληρονομημένης σκέψης, δηλαδή τις κατηγορίες της καθοριστικότητας, της αιτιότητας και της λογικής συναγωγής.

φαντασιακο ..
που προτρεχει ..στην ..φαντασια ..  
και ..χρειαζεται να την ..ξεπερασει
για να γινει ..πληρως αντιληπτη ..η εννοια .. 

απο την ..παιδικη ..παιδιαστικη σημασια της .. τα ..ονειρα ..τα ..επιπολαια κατασκευασματα του νου  .. στην ..αυτη καθ’ αυτη ..δημιουργικη της υφη ..




Τα μόνα σχήματα και εργαλεία που έχει η σκέψη αυτή για να συλλάβει το κοινωνικό-ιστορικό είναι το υποκείμενο (συνείδηση), το αντικείμενο (πράγμα) και η έννοια (ιδέα). Γι’ αυτό και η σκέψη αυτή στάθηκε ανίκανη να συλλάβει τον ιδιαίτερο τρόπο τού είναι του. Το κοινωνικό-ιστορικό δεν είναι ούτε υποκείμενο, ούτε πράγμα ούτε έννοια, αλλά ούτε και σύνολο υποκειμένων, πραγμάτων ή εννοιών -είναι μάγμα κοινωνικών φαντασιακών σημασιών. Αυτήν τη φαντασιακή διάσταση υποτίμησε και ακρωτηρίασε η κληρονομημένη σκέψη από την αρχαιότητα έως τον 20ό αιώνα, διότι εξέλαβε τη σκέψη μόνο υπό μία διάσταση, την ορθολογική, υποταγμένη στον Λόγο.

.. είναι το υποκείμενο (συνείδηση), το αντικείμενο (πράγμα) και η έννοια (ιδέα). 

..εννοια ..
η ιδεα ..στην ..υπερτατη μορφη της ..

απο ενα ..τοσο ..δα .. μια ..ιδεα ..ιδεας .. στην ..ολοκληρωμενη μορφη της ..σαν εννοια .. οποιαδηποτε ..εννοια ..
  
Αυτήν τη φαντασιακή διάσταση υποτίμησε και ακρωτηρίασε η κληρονομημένη σκέψη ....
κληρονομημενη σκεψη .. 
αυτουσια ..ως δει .. 
ακρωτηριαζει ..

ο ..βρογχος ..κοπτεται .. σταματαει ..εκει ..

ενεκα ..του ..παπαγαλιζειν ..

εμπεριεχεται ..στο ..πιστευε και μη ερευνα ..

αποστειρωνει ..
η ..φαντασιακη διασταση ..βαλετται ..απο την κληρονομημενη σκεψη ..
η ..βαρια κληρονομια .. που ..βαρενει .. την ..δημιουργια ..


Εδώ βρίσκεται ακόμη μία ιδιαίτερη συμβολή του Καστοριάδη, διότι αναπτύσσει περαιτέρω τη θεωρία της μετουσίωσης που είχε ξεκινήσει ο Φρόιντ. Η μετουσίωση είναι η διαδικασία με την οποία η ψυχή εξαναγκάζεται να αντικαταστήσει τις δικές της ενορμήσεις και επιθυμίες με αντικείμενα που υπάρχουν μέσα στην κοινωνική θέσμιση, να «επενδύσει» δηλαδή σε κοινωνικές και ιστορικές σημασίες.


.. η ..μετουσιωση ..


διαδικασια ..


η ψυχή εξαναγκάζεται να αντικαταστήσει τις δικές της ενορμήσεις και επιθυμίες με αντικείμενα..


ενορμησεις και επιθυμιες .. που συγκαταλεγονται σε αυτο που ονομαζουμε ..σαν ..απολυτη ελευθερια .. οπως 

αυτη ει δυνατον να χαρακτηριστει ..και σαν ..ασυδοσια ..

και ..εξαναγκαζεται ..

να ..προσγειωθει ..στην πραγματικοτητα .. απο εκει που ..την εφερε ..το ..φαντασιακο ..

το ..φαντασιακο ..δημιουργει .. και ..η μετουσιωση .. implement .. εφαρμοζει ..
αναλαμβανει ..να πραγματοποιησει .. με το να ..χτισει ..πανω στα ..αντικειμενα .. πραγματα .. που ..ηδη εχουν ..δημιουργηθει

υπαρχουν .. και αποτελουν .. την ..κοινωνικη θεσμιση .. οπως αυτη ..διατασσεται ..στον ..χωρο και τον χρονο ..
κοινωνικη θεσμιση ..που εκφραζεται με ..νομους και κανονες .. που ..πηγαζουν ..απ’ ευθειας μεσα απο αυτην την διαδικασια ..

σε αντιδιαστολη .. με νομους και κανονες ..που ..πηγαζουν ..εξω απο αυτην την διαδικασια ..την διαδικασια της μετουσιωσης ..

νομοι και κανονες ..που παραβιαζουν ..παραταιροι προς τους ορους που η διαδικασια της μετουσιωσης ..διαικπεραιωνεται ..
..που ενας αλλος .. κυκλος ..φαντασιακης δρασης ..εχει δημιουργησει ..
.. εδω ..εγκειται ..και ..η αναλυση του χρονου .. ο ρολος του σε αυτην την διαδικασια .. που μπορει ακομα να οριστει ..σαν ..χωροχρονος ..
και ..
.. «επενδύσει» δηλαδή σε κοινωνικές και ιστορικές σημασίες.
.. «επενδύση» ..που συμβαλει ..στην ..εξελιξη .. γενικη και ειδικη ..



Οι αναλύσεις της ΦΘΚ προσφέρουν έναν άλλον τρόπο τού είναι, που δεν είναι ούτε άτακτο χάος, ούτε πλήρως και καλώς καθορισμένο σύνολο, ούτε ουσία ή σύστημα ουσιών. Είναι μάγμα κοινωνικών φαντασιακών σημασιών με χαρακτηριστικά το άνοιγμα και τη ρήξη, που κάνουν δυνατή τη δημιουργία μιας άλλης κοινωνίας, μιας αυτόνομης κοινωνίας, αφού αυτή εξαρτάται από τη θέληση, από τη δράση και τη φαντασία των ανθρώπων, από την κοινωνική συλλογικότητα που δύναται να θέσει το δημοκρατικό πρόταγμα.

Και εδώ βρίσκεται μια σημαντική πλευρά που αναδεικνύει ο Καστοριάδης: η πράξις, η οντοπραξία. Η δημοκρατία, όπως και η φιλοσοφία, αμφισβητεί το ιερό και το θέσφατο, το δεδομένο, το θεσμισμένο και το κυρίαρχο. Αυτή είναι η πρώτη και η ιδρυτική πράξη της ελευθερίας. Αυτή όμως είναι αδιανόητη χωρίς την απελευθέρωση από κλειστές θεωρίες και εσχατολογικές ιδεολογίες. Είναι αδύνατη χωρίς απαλλαγή από μεταφυσικές αντιλήψεις και θρησκευτικές αυταπάτες ανταμοιβής μετά θάνατον, χωρίς απεγκλωβισμό από κόμματα, γραφειοκρατίες και αντιπροσωπεύσεις.

ιερα
θέσφατα
δεδομένα
θεσμισμένα
κυρίαρχα..

υπο ..αμφισβητηση ..παντα .. θα ..σπασουν ..
παντα ..υποκεινται ..υποκεινται; ..υποκειμενο .. στις ..δρασεις του υποκειμενου ..

βασιλευουν .. επερχεται ..ο θανατος ..
ο βασιλιας ..πεθανε ..ζητω ο ..βασιλιας .. διαδεχονται απο .. καινουριες ..και απαραιτητα ..πιο ολοκληρωμενες .. οντοτητες ..αντικειμενα ..πραγματα ..

.. την απελευθέρωση από κλειστές θεωρίες και εσχατολογικές ιδεολογίες
απελευθέρωση ..μια ..πτυχη ..της ελευθεριας ..
απαλλαγή..
απεγκλωβισμό..
τα ..παντα ρει ..






Μαΐου 06, 2015

απαιτειται ..να ..βουταμε στο χαος των λεξεων ..για να .. αναζωογονουμαστε ..να παιρνουμε ..ανασες ..



τι σου ειναι ..το μυαλο ..σου λεει ο αλλος .. τις ..γαμαει ..τις ξεσκιζει .. τις λεξεις .. φτιαχνει ..πραγματικοτητες ..

ανακατανομη ..αναδιαταξη ..καινουριες διαταξεις .. συνδυασμοι ..στην ..νιοστι .. οσο ..περισσοτεροι ..τοσο ..πιο κοντα

μια ..κοινη ..πραγματικοτητα.. μια πραγματικοτητα ..που την μοιραζομαστε ολοι ..ο ..καθενας ..εχει το μερτικο του .. εβαλε/βαζει ..το ..χερακι του ..

της ..γαμαει ..το πατερο ..της ..πραγματικοτητας.. της ξεσκιζει ..τα ..βαρδουλα .. την σμπαραλιαζει ..
σκοπια ..της πραγματικοτητας .. σκοπιες να δεις .. δεν αφηνει ..σκοπια ..για ..σκοπια .. ολες οι σκοπιες .. αναλισκονται ..

περιγραφουν ..την πραγματικοτητα .. οσο δεν παιρνει .. της ..ξεσκιζουν ..τον πατο ..

πραγματικοτητα ..ολοι την ζουμε ..την βιωνουμε .. αλλα .. ποτε ..αυτη η ..πουτανα ..η πραγματικοτητα ..δεν ειναι η ιδια ..στον καθενα μας ..

υποτιθεται ..οτι ειναι η ιδια ..για ολους μας .. αμε .. εμενα μου λες .. εχει ..πολλα προσωπα ..η καριολα ..

μας ..ξεφευγει ..γλιστραει σαν ..χελι ..

της αλλαζει τα ..φωτα ..που θα ..της παει ..στο χερι της ειναι .. θα την ..ξεδιαλυνουμε ..φυλλο και ..φτερο θα γινει ..θα την κανουμε ..
η ..πραγματικοτητα ..που μας ..σερβιρουνε ..στο ..πιατο .. για να φαμε ..η ..πιο ..αχρηστη ..πραγματικοτητα ..του κοσμου ..
εκει να δεις ..γινεται ..χαμος ..

Εσείς που χρησιμοποιέιτε ψαγμένες λέξεις, ενώ δεν ξέρετε καν την σημασία τους είσαστε ενεοί, πολυσχιδείς και τιποτένιοι ρέκτες!
μα τι λες τωρα ..διαφωνω.. πληρως ..

οι λεξεις ..μπορει να δινουν ..χρωμα ..χροια .. μα κανενας δεν τις εξουσιαζει .. δεν ειναι κανενος ..κτημα .. ειναι απο μονες τους ..κυριες ..

ο ..καθενας εχει το δικαιωμα ..να τις κανει οτι θελει ..

να τις ..ταιρειαξει ..με αυτα που αισθανεται ..που αναζητει .. που δινουν νοημα στην ζωη του ..

και .. απο την ..λαθος χρηση τους .. στην ..πληρως ..δουλεμενη μορφη τους ..

απο .. τον ιδιο ..απο οπου ..ξεφυτρωσε .. και ..οχι μονο ..αλλα ..και απο αλλους ..ολους οσους .. τους ..ερεθισε .. και τους ..εσμπρωξε ..να σηκωθουν ..απο τον καναπε τους ..που λεει ο λογος ..

εστω και αν αρχιζεις με λαθος .. αυτοσχεδιαζεις ..θα ερθει η στιγμη που θα την κατανοησεις πληρως ..θα δωσει νοημα σε μια κατασταση ..που αντιμετωπιζεις .. θα την ..εξιχνιασεις ..την κατασταση ..οσο δεν περνει .. και ακομα παρα περα ..

οι λεξεις ..ανιχνευτηρες .. εργαλειο ..ανεκτιμητο ..

απο την τριβη με τις λεξεις ..χωρις ..παθη και βιασμους .. η ..και .. με παθη και βιασμους .. να ..γινουμε ..ενα .. στο χαος με τις λεξεις ..

πρεπει ..απαιτειται ..να ..βουτηξουμε στο χαος ..για να .. αναζωογονηθουμε ..να παρουμε ..ανασες ..

να  ..κρατησουμε, μονο, στα υποψιν .. την ακεραιοτητα του χαρακτηρα.. 

να βγεις ..σωος και αβλαβης .. να μην χασεις τον εαυτο σου .. να βγεις παλι ..εξω .. αναζωογονημενος .. και οπλισμενος με καινουρια οπλα .. γεματη την φαρετρα σου ..


η ..αναφορα στο χαος .. ασχετα με το πεδιο ..οπου αυτη η ..εντρυφιση ..στο χαος ..εγινε ..

εκει αναμεσα ..στα ..οσα ειδαν ..οσα δεν ειδαν .. και ..οσα θα ηθελαν να δουν .. 

συνοψιζει την κατασταση που αγγιζει ολα τα επιπεδα ..ολα τα πεδια .. 

σε ολες τις δραστηριοτητες και δρασεις που ει δυνατον να βρεθει καποιος ..






το .. βαθυ νοημα του καπιταλισμου .. ο καθενας για την παρτη του ..



ευρωπαϊκο πολιτικο-οικονομικο κατεστημένο
το ..συστημα
η ..συστημικη κριση
η ..θεση των ελληνων οπως την οριζει, πηγαζει απο το συστημα .. 

το ..βαθυ νοημα του καπιταλισμου .. ο καθενας για την παρτη του ..

οι ελληνες ..που ..δεν εκαναν ..ουτε περισσοτερα ..ουτε ..λιγοτερα απο αυτα που οριζει το συστημα ..να κανουν .. ..

οπως ..και ολοι οι αλλοι .. λαοι των χωρων της ευρωπης .. ο καθενας εκανε αυτα που το συστημα της ευρωπης .. τους ορισε/οριζει .. να κανουν..  

και τι τους ..οριζει ..το συστημα ..

ο καθενας για την παρτη του ..

απο πανω μεχρι κατω .. διαλλαλει ..ο καθενας για την παρτη του .. διαχωριζει τους ανθρωπους ..βασει του ποιου αισχρου ..ποιου .. της ανθρωπινης υποστασης .. 

αυτο .. του ..στυγνου ..αδυσωπητου ..ατομικισμου ... 

σε ολες τις κοινωνικες διαβαθμισεις .. σε καθε ..ενωση ανθρωπων με κοινα ιδεωδη .. χαρακτηριστικα .. 

ευρωπη ..ενωση χωρων σε ενα κοινο χωρο αναφορας .. που η αναπτυξη της τεχνολογιας εχει καταστησει ..μικρο .. μας φερνει ..κοντα .. ενα μερος του ..παγκοσμιου χωριου .. που απαρτιζεται απο χωρες .. που εχουν βαλει στο νου ..να ενωθουν .. και θα ..ενωνονταν ..αν δεν τους χωριζε ..αυτο που τους οριζει το συστημα κατω απο το οποιο οι δρασεις τους ..οριζονται ..περιοριζονται .. το .. ο καθενας για την παρτη του ..

η ..γερμανια ..για την παρτη της .. η γαλλια ..για την παρτη της .. η ..καθε μια χωρα ..για την παρτη της .. και η ..ελλαδα για την παρτη της ..

τιποτα ..περισσοτερο ..τιποτα λιγοτερο .. αλλα ..αλιμονο ..δεν σταματαει εδω ..η καθε μια κοινωνικη ομαδα σε καθε χωρα .. και σε αυτες ..η καθε μια για την παρτη της .. και αυτο το ..βιολι συνεχιζεται .. μεχρι και την τελευταια ομαδα .. την οικογενεια .. γιατι και το καθε ενα μελος της οικογενειας .. και αυτο οφειλει ..οπως το οριζει το συστημα ..το καθενα ενα μελος της οικογενειας ..για την παρτη του ..

μυλος ..η υποθεση .. το συστημα εχει φτιαχτει ..για να χωριζει τους ανθρωπους ..εκει που θα οφειλε να ειναι ενωμενο ..εναντια σε αυτο που τους ενωνει ..που ειναι η ..αγαπη ..ο ενας για τον αλλον ..
το συστημα ..που προσπαθει να σπασει τα δεσμα ..της αγαπης  .. που ενωνουν τους ανθρωπους .. την κομματιαζει ..την ..κατακρεουργει .. την θεωρει ..αμελητεα ποσοτητα στην ανθρωπινη υποσταση ..

ειναι αποριας αξιον .. το πως ολες οι κοινωνικες ομαδες ..διατηρουν την συνοχη τους .. και οχι ..thanks .. στο ευρωπαικο συστημα ..στο καπιταλιστικο συστημα .. αλλα .. σε ..ποιον ..περα απο το καπιταλιστικο συστημα .. και εναντια ..στις προσταγες του καπιταλιστικου συστηματος ..


αυτο το .. ποιον ..αντιτασσεται ..σθεναρα ..στο καπιταλιστικο συστημα .. οσο περισσοτερο το καπιταλιστικο συστημα ..προσπαθει ..σθεναρα ..να το ποδοπατησει .. αυτο συνεχιζει ..να αντιστεκεται .. το ιδιο ..σθεναρα ..η ..και ακομα περισσοτερο ..σθεναρα .. και ..θα επικρατησει .. 



ανοιχτα χαρτια .. ξεκαθαροι λογαριασμοι .. να αφησουμε τις ιδεες να ..μονομαχησουν ..


ανοιχτα χαρτια .. ξεκαθαροι λογαριασμοι .. ο καθενας να εντασσεται στην ομαδα που ταιρειαζει στα πιστευω του ..

και στα πιστευω θα πρεπει να προστεθει ..απαραβατος ορος .. να μην βλαψεις κανεναν αλλον ..ψυχικα ..ηθικα ..φυσικα ..

να βλαψεις ..πρακτικες ..συμπεριφορες .. αυτα που πηγαζουν απο εναν ανθρωπο ..αλλα ποτε την πηγη .. ουτε τον φασιστα ..ουτε τον αναρχικο ..ο καθενας εχει το δικαιωμα ..να ψαχνει τον δρομο του απο μονος του .. τον δικο του δρομο ..

οχι ..να εξολοθρευσεις τον φασιστα ..αλλα να εξολοθρευσεις τις ιδεες ..που γεννουν φασιστες ..

αυτο που τον εκανε ..φασιστα ..ακομα ..ζει ..θα γεννησει και αλλους ..φασιστες .. κατι που ισχυει και για ολες τις ομαδες ..για ολα τα πιστευω ..

οι ιδεες ..οι ..οποιεσδηποτε ιδεες ..εχουν μια ..δυναμικη ακαταμαχητη .. σπρωχνουν ..ανθρωπους περα απο τα ορια τους ..

να αφησουμε ..τις ιδεες ..να μονομαχησουν ..σε αυτο το πεδιο .. και ας βγει ο νικητης απο εκει .. ..και μονο ..

αλλα ας αφησουμε ..τους φορεις τους ..αθικτους .. δεν κερδιζουμε ..τιποτα με το να τους βγαλουμε απο την μεση .. οταν οι ιδεες τους παραμενουν ..


οι ..σαθρες ..ψευτικες ιδεες .. ξεφτιζουν ..θα ξεφτισουν ..απο μονες τους .. χωρις να το περνουμε ..χαμπαρι ..

ο καθενας πρεπει να περιχαρακωσει τον χωρο του ..αλλα ..μονο στο χωρο των ιδεων  .. οι πρακτικες και συμπεριφορες ..σε συμφωνια με τις ιδεες που ασπαζεται κανεις .. 

προσπαθω να χωρεσω πολλες παραμετρους ..εδω μεσα ..και πιθανως/προφανως .. να μην τα καταφερνω .. 

αλλα ..προεχει η βουληση .. στο ..ξεκαθαρισμα των ιδεων ..και ..στις πρακτικες ..που εφαρμοζουν στις ιδεες ..την εφαρμογη ..που απαιτουν αυτες ..καθ' αυτες οι ιδεες .. 

ολες προσβλεπουν σε μια καλυτερη κοινωνια .. ακομα και οι φασιστικες ..ασχετα εαν .. την καλυτερη κοινωνια των φασιστων ..ειναι σε πληρη αντιθεση ..της καλυτερης κοινωνιας ..των αναρχικων ..των αντιεξουσιαστων .. 

τα ..προτυπα κοινωνιων ..να ερχονται σε αντιπαραθεση .. 

αυτα ..χανονται στην δραση .. η ..αμεση αντιμετωπιση καθημερινων προβληματων .. 

δεν πρεπει να αφησει ασαφεις χωρους που θα γινουν πεδια απροκαλυπτης εκμεταλευσης απο στοιχεια που ο σκοπος τους ειναι να νοθευσουν το μηνυμα που μια ομαδα θελει να περασει ..οι ιδεες να γινουν ενα χρησιμο οπλο .. για ολους τους ανθρωπους για ολη την κοινωνια .. και να εγειρουν απαιτησεις απο την πολιτεια να σεβεται τις οποιεσδηποτε ιδεες που αναπτυσσονται ..

να μην δινει την δυνατοτητα .. να ..κρυβεται κανενας .. να μην υπαρχουν ..κρυψωνες ..οπου επιτηδιοι .. να προσπαθουν να βλαψουν αλλους ..και ..το πιο κυριοτερο .. το συνολο .. 



η ..επερχομενη .. αφθονια ..αγαθων ..

αφθονια ..αγαθων ..
εξισωσεις ..
πασιεντζα ..
αποτελουν ..συστηματα ..και σαν ολα τα συστηματα .. διεπονται απο εξισωσεις .. αλγοριθμους .. οπως και η εξελιξη των κοινωνιων .. της ανθρωποτητας ..

η εξελιξη της ανθρωποτητας ..μια πασιεντζα .. οι εξισωσεις ..οι αλγοριθμοι .. αναπτυσσονται με τον ιδιο τροπο ..

οι ..αναποδογυρισμενες καρτες .. οι συνθηκες εκεινες ..τα ..επιτευγματα του μελλοντος .. που θα .. λυσουν ..την πασιεντζα ..

η εξισωση της εξελιξης της ανθρωποτητας ..πανω στην αφθονια .. προσφορα και ζητηση .. στο καπιταλιστικο προτυπο .. στην καπιταλιστικη ..θεωρηση ..της κοινωνιας ..ανθρωποτητας .. 

και οτι θα μεινει απο την καπιταλιστικη θεωρηση .. η ..σπανιοτητα .. στις πρωτες υλες ..

η ..αφθονια .. που θα επερθει .. μετα απο .. τρισδιαστατη εκτυπωση .. κβαντικοι υπολογιστες ..
και για να κλεισει ..ενα ..τριπτυχο .. αλλη μια τεχνολογικη εξελιξη .. ενεργεια απο την πυρηνικη συντηξη ..
ολες αυτες οι τεχνολογικες εξελιξεις ..ειναι ηδη στα σκαρια ..

δει .. οι κοινωνιες των ανθρωπων .. να ..προλειανουν το εδαφος .. δημιουργικη καταστροφη .. να κανουν τις κοινωνικες δομες ..σμπαραλια ..εις τα εξ ων συνετεθησαν .. και να τα συναρμολογησει παλι ..πανω σε νεα δεδομενα .. σε νεες αρχες ..

η ..ομαδα ..οι ομαδες .. ομαδοποιηση .. και ..οχι μονο σε φυλη ..εθνος ..αλλα η ..βαθεια ομαδοποιηση των ανθρωπων .. οχι σε αυτα ..που γεννιωνται ..αλλα σε αυτα που γινονται ..

η Αμερικη ..γιατι ..εξελιχτηκε στο σταδιο που εχει εξελιχτει .. γιατι αντιμετωπισε τον καθε ανθρωπο σαν αυτο που ει δυνατον να γινει ..και οχι σαν αυτο που ηταν/ειναι .. βεβαια ..μεχρι σε ενα σημειο ..

οσο για εμας τους ελληνες .. οι ιδεες .. δεν δειχνουν καμμια διακριση ..οσον αφορα το ..ποιος τις μεταφερει ..
και μια φυλη ..στα βαθη της ασιας ..της αφρικης ..ει δυνατον ..ενστερνιστει τις ιδεες .. και αναπτυχθει/αναπτυξει .. τις ιδεες

δεν ειναι ευσημα ..για τους ελληνες .. αλλα για τις ιδεες ..αυτες καθ’ αυτες ..οι ιδεες δεν ειναι κτημα κανενος .. οι ιδεες .. γεννιουνται απο ανθρωπους ..μεταφερονται απο ανθρωπους ..η αποστολη τους .. να τις χρησιμοποιουν οι ανθρωποι .. εχουν τον ..δικο τους κοσμο ..ζουν σε αλλο επιπεδο ..σπερνονται ..εξαπλωνονται ..πολεμανε ..η μια με την αλλη .. οι νικητριες ιδεες ..επικρατουν ..οι ..νικημενες ..ιδεες ..σβηνουν ..χανονται .. και ενω γινονται ολα αυτα ..συναμα .. φτιαχνουν ..τις πραγματικοτητες ..που ζουμε ..