Αυγούστου 26, 2015

η δημιουργικη καταστροφη των δημιουργικων καταστροφων, να πουμε το ελαχιστον για την ενεργεια



ραγδαια πτωση των τιμων ενεργειας

Την ίδια ώρα, οι άλλες αναδυόμενες οικονομίες αντιμετωπίζουν πολλαπλές απειλές από τη ραγδαία πτώση των τιμών ενέργειας και πρώτων υλών που εξάγουν έως γεωπολιτικούς κινδύνους.

ραγδαια πτωση των τιμων ενεργειας ..

ενεργεια ..και οταν λενε ενεργεια εννοουν ..πετρελαια, αερια

ειδος ενεργειας .. που βαλεται κατα ριπας απο τις ηπιες μορφες ενεργειας που ολο και κερδιζουν εδαφος και προμηνυουν την πληρη αντικατασταση της αντλησης ενεργειας απο τα πετρελαια ..

και ακομα-ακομα απο την συντηξη πυρηνων που σε μια δεκαετια την βλεπουν να βγαινει στην πιατσα..

και να σκεφτεις – αυτη η δαιμονισμενη τεχνολογια δεν τους αφηνει χλωρο κλαρι να ξαποστασουν – ακουσον ακουσον .. ενω περιμεναν να τελοιωσουν τα παγκοσμια αποθεματα του πετρελαιου εκει στις αρχες του αιωνα που διανυουμε καταφεραν να βγαλουν αεριο και απο την πετρα ακομα 

..πλημυρρησαν τον κοσμο απο ενεργεια σε μια εποχη που προμηνυαν οτι θα γινοτανε το ..σωσε στον κοσμο οταν η τελευταια ρανιδα πετρελαιου εβγαινε απο τις αποθηκες της γης και μοσχοπουλιωτανε 

..ο μαυρος χρυσος ..ξεφτισε πριν της ωρας του ..

επειδη κατελειξε να ειναι μια εποχη που η ενεργεια απο τα εγκατα της γης να πνεει τα λοισθια .. και ετσι ..πνεοντας τα λοισθια ..τρωγονται ο ενας με τον αλλον ..

η νεα εποχη προμηνυει αφθονη και φτηνη ενεργεια για ολους .. θα τους μεινουνε στο χερι ολα τα αποθεματα πετρελαιου, αεριου ..στα αζητητα .. και δεν θα μπορουν να τα πουλησουν

η δημιουργικη καταστροφη ..των δημιουργικων καταστροφων .. να πουμε το ελαχιστον για την ενεργεια ..αν βαλουμε στα υποψιν και τις αλλες δημιουργικες καταστροφες σε αλλους τομεις της ανθρωπινης δραστηριοτητας ..

Αναζητείται σωτήρας | naftemporiki.gr http://www.naftemporiki.gr/story/995560/anaziteitai-sotiras

η δημιουργικη καταστροφη ..των δημιουργικων καταστροφων .. να πουμε το ελαχιστον για την ενεργεια ..



Τελειώνει το πετρέλαιο σε 53,3 χρόνια, υποστηρίζει η BP - NEWS247 http://news247.gr/eidiseis/auto/auto-news/teleiwnei-to-petrelaio-se-53-3-xronia-yposthrizei-h-bp.2895196.html

Τελειώνει το πετρέλαιο σε 53,3 χρόνια, ...

το πετρελαιο θα πεθανει πριν της ωρας του ..


«Το οικονομικό, κοινωνικό, και πολιτικό κόστος αυτής της κατάστασης θα είναι πρωτόγνωρο» εξηγεί ο Χιρς, ο οποίος υποστηρίζει ότι για να αποφευχθεί η παγκόσμια οικονομική κατάρρευση θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή ένα ειδικό πρόγραμμα εξισορρόπησης, τουλάχιστον, μια εικοσαετία πριν από αυτό το χρονικό σημείο.
Τι συμβαίνει με τα αποθέματα πετρελαίου | Κόσμος | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ http://www.kathimerini.gr/355744/article/epikairothta/kosmos/ti-symvainei-me-ta-apo8emata-petrelaioy
θα ξεμεινουμε απο πετρελαιο και ..θα εχουμε .. παγκόσμια οικονομική κατάρρευση ..αλλα αντ’ αλλων ..λογαριασμοι ..χωρις την ξενοδοχο τεχνολογια


Αυτή η τάση θα συνεχιστεί, με  νέα υβριδικά μοντέλα να προστίθενται στη γκάμα Toyota και να πωλούνται σε περισσότερες αγορές από ποτέ.


Ένα καινούριο σχέδιο για αντιδραστήρες πυρηνικής σύντηξης, οι οποίοι θα έχουν μικρό σχετικά μέγεθος και προσιτό κόστος κατασκευής, παρουσίασαν πρόσφατα επιστήμονες του Tεχνολογικό Iνστιτούτο Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) σε άρθρο τους στο περιοδικό Fusion Engineering and Design.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το σχέδιο αυτό αφήνει υποσχέσεις πως, ακόμη και σε μία δεκαετία από σήμερα, η ανθρωπότητα θα μπορέσει για πρώτη φορά να αξιοποιήσει την πυρηνική σύντηξη, για την παραγωγή άφθονου και φθηνού ηλεκτρικού ρεύματος.

Ηλεκτρική ενέργεια από πυρηνική σύντηξη σε μία δεκαετία; | naftemporiki.gr http://www.naftemporiki.gr/story/990762/ilektriki-energeia-apo-puriniki-suntiksi-se-mia-dekaetia


Αυγούστου 13, 2015

Καλύτερα να προετοιμαστείς για τις κακές προβλέψεις, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα λογικοφανή σενάρια, καθώς αυτά ενσωματώνουν τους κινδύνους.





Καλύτερα να προετοιμαστείς για τις κακές προβλέψεις, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα λογικοφανή σενάρια, καθώς αυτά ενσωματώνουν τους κινδύνους.


Στο ελληνικό χρέος η... αγάπη παλεύει με τη λογική - The BANKER - euro2day.gr http://www.euro2day.gr/thebanker/article/1353267/sto-ellhniko-hreos-h-agaph-palefei-me-th-logikh.html


η ..μανια .. να συμπεριφερονται στον λαο ..σαν ..να ειναι ενα ..κουτσουρο ..ανεπιδεκτο μαθησεως .. 

να υποτιμανε τους λαους .. η ελιτιστικη συμπεριφορα που εμπεριεχεται σε αυτη την διαδικασια .. που αποτελεσμα εχει να μην αναγνωριζουνε τα λαθη τους και να τα φορτωνουν στην καμπουρα των υποζυγιων ..


η μανια να παριστανουν ..τον Παππα .. τον θεο ..αλανθαστοι αδεκαστοι ..

οντοτητες, αυθεντιες ..που δεν επιτρεπεται να κανουν λαθη .. που στην προσπαθεια να μπαλωσουν ..τα αμπαλωτα ..κανουν ακομα πιο χειροτερα τα πραγματα ..


και απο εκει ξεκιναει μια γενικη νοοτροπια ..σφραγιδα, σημα κατατεθεν σε καθε πτυχη πολιτειας, κοινωνιας, ανθρωποτητας ..


νοοτροπια που παραγνωριζει την ιδια την φυση του ανθρωπου .. 

την ζωη του αυτη καθε αυτη ..

ζωη που ειναι ενα ..ματσο λαθη ..

λαθη που γινονται μαθηματα ..




Ωστόσο, ακόμη λείπει ένα σημαντικό βήμα: η επεξεργασία των προβλέψεων σε ρεαλιστικές υποθέσεις σταθμισμένες με όλα τα σενάρια, αντί για εκείνο του ίδιου του ΔΝΤ, στο οποίο κυριαρχεί η υπόθεση ότι τα προγράμματα θα εφαρμόζονται κανονικά.


αυτη η φραση ..βαζει ..μπουρλοτο ..στην ατεγκτη σταση του σοιμπλε ..που δυστυχως υποκαθιστα ολοκληρης την γερμανια ..

σαν αποτελεσμα να γινεται ο σοιμπλε, το αποκουμπι μιας ολοκληρης χωρας ..


η ..καταστροφικη μανια της προσκολησης για τους κανονες ..


οι κανονες, η πανακεια της ευρωζωνης, της ενωμενης ευρωπης ..


οταν επιτρεπεται η ευελιξια στον καθορισμο των κανονων που ειναι ..αναγκαια και απαραιτητη ..συνθηκη ..  


κανονες ..που να αρμοζουν και να εφαρμοζουν πιστα στις ζωες των ανθρωπων ..

κανονες που να μην σπανε πανω τους ..οι καρδιες των ανθρωπων ..



Αυγούστου 11, 2015

the stock exchanges .. indices and so on .. differentiating .. the play (gamble etc.,) .. from the market





the stock exchanges .. indices and so on .. differentiating .. the play (gamble etc.,)   .. from the market ..
the stock markets players .. and their shenanigans ..attempting to ..paint ..the field ..markets thrive within ..

indirect .. their involvement 

the ..near abuse of the concept of investors ..
an outright insult to be called ..market makers ..

the ingenuity of the market forces ..

market forces

always the laggards ..destined to .. the leaches that feed off ..of human progress ..
human evolution ..in tatters ..out of their constant and continuous meddling ..







if its ever the need to be called ..markets

 ..if there is a need to ..

.. called markets from their overwhelming influence .. a false perspective that ..shrouded all other perspectives