Οκτωβρίου 30, 2015

η ζομποποιηση ..στην ανθρωπινη ιστορια ..


η ζομποποιηση ..στην ανθρωπινη ιστορια ..

το ..ζομπι .. το ..ultimate ..θυμα .. της εικονικης πραγματικοτητας ..εδωσε διεξοδο στο ρατσισμο ..

το ζομπι ..μια επινοηση της αμερικανικης κουλτουρας για να ξεσπανε πανω τους ..ανελεητα χωρις καθολου τυψεις  ..ενοχες

για να διοχετευουν το ..αμετρητο μισος που τρεφουν για την ανθρωπινη υπαρξη ..μισος, αυτο καθε αυτο .. 

τα πιο ποταπα ενστικτα ..στην φορα .. και να θεωρουνται δικαιωμενοι στα ματια των αλλων .. με την φτηνη δικαιολογια ..οτι κανουν ..καλο .. με το να εξολοθρευουν ..το κακο .. 

μεχρι την εμφανιση των ζομπι στην μυθοπλασια  ..το ..κακο ..ητανε αλλοι ανθρωποι .. η οποιαδηποτε  αλλοι ανθρωποι .. αλλη ..φυλη ..ρατσα ..χρωμα δερματος ..θρησκεια .. χουγια .. που την σταμπαριζαν με την ετικετα εχθρος ..υπανθρωπος ..απολιτιστος .. στην ουσια ..διαφορετικος απο αυτους τους ιδιους .. 

και βγαζανε πανω τους ολα τα αιμοχαρη ενστικτα τους ..μονο και μονο για να ..συναντησουν ..την κατακραυγη ..την απεχθεια ..ολων των αλλων ..συνανθρωπων τους .. 

τα ζομπι ..πληρουν τα κριτηρια ανηκουν στο ανθρωπινο ειδος ..και τους φτιαξανε ετσι ωστε να μην 
εχουνε συναισθηματα 

να μην εχουν ..καθολου ενδοιασμους για να τους σκοτωνουν ..κυριολεκτικα ..να τους κανουνε ..κομματακια .. να τους εξαφανιζουν ..

το εργαλειο στην μυθοπλασια .. της αμερικανικης ιδεολογιας ..για ολο και πιο ισχυρα οπλα ..
κανενας δεν θα πει ..τα καυμενα τα ζομπι .. γιατι ..τα σκοτωνεις 

η .. ζομποποιηση .. ανθρωπινων πληθυσμων ..

κατ’ εποχες .. το ρολο των ..ζομπι ..επαιξαν .. οι ..νεαντερνταλ ..οι ..ινδιανοι ..οι .. χριστιανοι ..οι ..μουσουλμανοι ..οι ..αμποριτζιναλ ..οι ..ποντιοι ..οι ..αρμενιοι ..οι ..εβραιοι ..κτλ ..κτλ ..
για να αναφερω μερικους ..η λιστα ειναι ..ατελοιωτη ..

η ..απαρχη τους ..τα ποταπα ενστικτα του ανθρωπινου νου ..που πανω τους βασιζονται ..ο ..ρατσισμος ..ο φασισμος ..και ακομα ακομα ..ο πατριωτισμος ..και η θρησκεια ..

η καταστροφη τους ..ανελεητα ..χωρις οικτο .. χωρις να υπεισερχονται ..τα ..ενοχλητικα συναισθηματα .. στην διαδικασια ..

#ζομποποιηση .. η ..απαρχη του ..τα ποταπα ενστικτα του ανθρωπινου νου ..που πανω τους βασιζονται ..ο ..ρατσισμος ..ο φασισμος ..και ακομα ακομα ..ο πατριωτισμος ..και η θρησκεια ..


--------------------

Οκτωβρίου 23, 2015

η εξελιξη .. της ευρωπης ..τα στοιχεια που αργα αλλα σταθερα ..διαφαινονται ..


πνεει τα λοισθια ..

το πανω χερι ..

οι αδρες γραμμες ..

ο χοντρος ο κοκκος ..

ολες, εκφρασεις που ξεπεταχτηκαν διαβαζοντας αυτην την ειδηση ..


εναποκειται να μπουν σε μια σειρα .. να βγαλουν ..ενα/καποιο ..νοημα ..

η κατευθυνση σε ευρωπαικο επιπεδο .. καθως πανω τους ..κολλανε ..μυριες αλλες σκεψεις .. δημιουργουνε τον μπουσουλα ..την πυξιδα των εξελιξεων ..


Στο ίδιο συνέδριο, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είπε ότι μια τέτοια σοσιαλιστική συμμαχία στην Πορτογαλία θα ήταν "πολύ αρνητική" εξέλιξη.


χανουν οι λεξεις ..την εννοια τους
καταντανε την εξελιξη
σε μια ..υποκειμενικη ..μια κατα ..αριστερη η δεξια βουληση εννοια .. βαθυτατα
με το να την μπλεκουν αναμεσα σε ..θετικη εξελιξη και αρνητικη εξελιξη .. 

η εξελιξη ..ειναι μια .. και μοναδικη .. και δεν την κατευθυνει ..κανενας .. και επομενως ..απερισκεπτα να της προσαπτει .. τις ιδιοτητες  ..αρνητικη, θετικη ..

ας το παρουν ..χαμπαρι .. και να μην πανε ..εναντια στην εξελιξη ..γιατι ..οσο και να προσπαθουν ..οτι και να κανουν ..θα σπασουν τα μουτρα τους ..πανω της .. και το μονο που θα καταφερουν ειναι να την ..καθυστερησουν ..αλλα δεν θα μπορεσουν ποτε ..να ανακοψουν την ροη της ..

το μονο ..εποικοδομητικο που μπορουν να κανουν ..ειναι να πλευσουν ..παραλληλα με την ροη της .. αντι να προσπαθουν ..να την ..βιασουν .. να την διαστρεβλωσουν ..να την παραποιησουν ..

να συνταχθουν ..συνειδητα ..στην πορεια της εξελιξης ..που βγαινει ..που την καθοριζουν ..συσσωμη ..ολα τα μερη του ολου που απαρτιζουν την ευρωπη ..






Οκτωβρίου 12, 2015

ο ..ξεχασμενος παικτης ..ο μπαλαντερ ..


ο ..ξεχασμενος παικτης ..ο μπαλαντερ ..
ο ..απο μηχανης θεος που σωζει την κατασταση ..
η πολυφωνια στην επιθεση .. που αποδεικνυεται το ..κερασακι ..



στοχος του να μαζεψει την μπαλλα μετα απο μια συγχυση στην αντιπαλη εστια ..
ο ακροβολισμος των παικτων σε ολη την περιμετρο απεναντι στο αντιπαλο τερμα ..
ο παραγοντας της τυχης .. στο που θα παει η μπαλλα μετα απο μια πασα στους επιθετικους στην μεγαλη περιοχη .. οι επιθετικοι να ανοιγουν σαν βενταλια να καλυψουν ..πληρως ..απο ..το οσον δυνατον μεγαλυτερη περιοχη ..
στο πρωτο γκολ της ελλαδας ..που η ..βενταλια παρεμεινε ..κλειστη ..απο τους περισσοτερους παικτες της ελλαδας στην επιθεση στην προσπαθεια τους να μαζεψουν την μπαλλα απο την σεντρα του κιτσιου ..και ο καθενας ενηργησε για τον εαυτον του σε αυτην την φαση αγνοωντας τους συμπαικτες τους σε αυτην την επιθεση .. και σωθηκε απο την εμπνευση του σταφυλλιδη να βγει και αυτος στην επιθεση .. μαζευοντας την μπαλλα και πετυχαινοντας το πρωτο γκολ ..
ο ..ξεχασμενος παικτης ..που ξελασπωσε τους ουγγρους ..τουλαχιστον δυο φορες ..πετυχαινοντας ισαριθμα γκολ .. στο πρωτο και στο τριτο γκολ των ουγγρων ..και εν μερει στο δευτερο ..
ο ..ξεχασμενος παικτης ..που ..οσον αφορα την ελλαδα ..ποτε η σπανια παιχτηκε απο την ελλαδα ..ακομα ακομα και απο τις μερες του euro του 2004 .. οι ..συντονισμενες επιθεσεις και με μπαλαντερ πλαισιωμενες ..
οι καταστασεις ..που σαν αποτελεσμα εχουν ..να χανονται οι τεχνικες ικανοτητες των ελληνων παικτων ..να μην αναδεικνυονται απο τα αποτελεσματα στα παιχνιδια που παιζουνε ..
παιζουνε ..παιξανε .. και η νοοτροπια παιχνιδιου ..και αν αυτο το παιχνιδι γινει η απαρχη για μα μπορουμε να μιλαμε για αλλαγη νοοτροπιας .. για μια επιθετικη ομαδα ..αλλα οχι μονο στο ονομα αλλα και με την χαρη .. με αποτελεσματα που να δειχνουν την επιθετικη παστα ..με πολλα γκολ και ανατροπες σκορ που σημαινει να μην το βαζουν κατω και συνεχεια να προσπαθουν ..
αν η τακτικη του ξεχασμενου παικτη μπορει να σου δωσει ευκολα γκολ .. να αξιοποιεις χαμενες σεντρες, πασσες, μπαλιες που γινονται μεσα στην αντιπαλη μεγαλη περιοχη .. τα αλλα γκολ της ελλαδας μπηκανε απο συνδυασμενες επιθεσεις των ελληνων παικτων μεσα στην μεγαλη περιοχη της ουγγρικης ομαδας ..που ανεδειξαν τις τεχνικες ικανοτητες των ελληνων παικτων ..που στις συγκεκριμενες επιθεσεις νικησαν κατα κρατος την αμυνα της ουγγρικης ομαδας ..

ο ξεχασμενος παικτης .. το πλεονεκτημα που δινει σε μια ομαδα ..αλλα και συναμα ..το μειονεκτημα οταν προκειται για εναν ξεχασμενο παικτη της αντιπαλης ομαδας ..που βασιζεται στην αποσπαση της προσοχης των παικτων εκει που βρισκεται η μπαλλα .. η αναγκαιοτητα να αποκτησουν νοοτροπια ..τηλεθεατη .. να βλεπουν το γηπεδο απο την σκοπια ενος παρατηρητη

ακομα και ο ..τηλεθεατης δεν μπορει να προβλεψει στην εκβαση μιας φασης την σημασια ενος ξεχασμενου παικτη .. παρα μονο στην περιπτωση που ο ξεχασμενος παικτης ..τιμωρει .. η ..λιγο πριν ..τιμωρησει ..

παραμενει ομως .. η ..υπερ το δεον προσηλωση της προσοχης ..στα τεκταινομενα γυρω απο την μπαλλα ..οσο και αναποφευκτο αν αυτο ειναι .. και η δυνατοτητα να επιστησει την προσοχη στον πλησιεστερο του ξεχασμενου παικτη της παρουσιας του ..με μια ..αγριοφωναρα .. 'τον ..ταδε ..προσεχε ..ρε μαλακα .. καλυψε τον' ..απο τον θεατη της εξεδρας, τον προπονητη ..η ..οποιον αλλον στην περιμετρο ..η ακομα καλυτερα απο συμπαικτη ..

το ευχης εργον ..ειναι ο καθε παικτης που επωμιζεται την αμυνα της ομαδας ..να βαλει στους αυτοματισμους του κατα την διαρκεια του παιχνιδιου ..τις κλεφτες ματιες στον χωρο του ..περα απο την μπαλλα

και στο προσφατο παιχνιδι με την ιρλανδια ..πολλες φορες πεταχτηκαν στις επιθεσεις των ιρλανδων ..παικτες απο τις οπισθοφυλακε τους για να παιξουν τον ρολο του ..ξεχασμενου παικτη ..και να ..καταλαβουν την ελληνικη ..εστια ..εξ απηνης ..

ο ρολος του ..ξεχασμενου παικτη ..που επαιζε η ελλαδα ..ακομα και απο το euro του 2004 .. του επιθετικου στην αντιπαλη αμυνα .. μονος και ερημος ..σε μια ..ερημο ..ευκαιρειων ..ελληνικων επιθεσεων στην αντιπαλη αμυνα .. χαμενος και εγκλοβισμενος ..ρολος που στα τελευταια χρονια επαιζε ο μητρογλου ..χαραμιζοντας το ταλεντο του .. ενας ..αχαρος ρολος .. που ..εξ ορισμου ειναι καταδικασμενος για πενιχρα αποτελεσματα ..

τι εγινε και επαιξε αυτο το παιχνιδι ..με την ουγγαρια .. η ομαδα της ελλαδας .. τι συνετρεξε; ..η ελειψη αγχους; .. η θεληση να ..ξελεκιασουν ενα ντροπιαστικο στιγμα; ..το μειγμα των παικτων στην συνθεση της ομαδας; .. νεο μειγμα απο κυριως νεους παικτες ..που σημαινει οτι οι ..παλιοι παικτες ..σερνανε μαζι τους την νοοτροπια που εφερνε τα ..κακα ..μεχρι τωρα ..αποτελεσματα ..την νοοτροπια ..της ..οπισθοχωρησης ..να προφυλαξουνε τα μετοπισθεν .. νοοτροπια που ..ναι μεν κοιταζανε μπροστα ..αλλα ..βλεπανε μονο πισω ..σε σημειο που ..με μεγαλυτερη ευχαιρεια ..και περισσορες φορες ..στελναν την μπαλλα ..πισω ..παρα μπροστα ..διατηρωντας ..ενα ..ανουσιο παιχνιδι ..ενα παιχνιδι ..με πεπρωμενο ηττας ..

διατηρουσαν ενα παιχνιδι ..αμυντικων προδιαγραφων .. με αμυντικογενεις παικτες ..να προφυλαξουν τα νωτα ..ξεχνωντας οτι ..η καλυτερη αμυνα ..ειναι η επιθεση .. και ποιο ειναι το ..νευραλγικο κεντρο σε ενα παιχνιδι ..στο στησιμο ενος παιχνιδιου ..που το λεει και η ιδια η λεξη .. δεν ειναι το κεντρο ..οι παικτες που το απαρτιζουν.. και αυτο το κεντρο ..αλλαξε στο παιχνιδι με την ουγγαρια .. ενα κεντρο με παικτες ..επιθετικογενεις ..


ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Κίτσιου, Σταφυλίδης (35’ Χολέμπας), Μόρας, Παπασταθόπουλος (63’ Τζανετόπουλος), Σάμαρης, Ταχτσίδης, Πέλκας, Μάνταλος (71’ Κονέ), Φορτούνης, Μήτρογλου.

..Σάμαρης, Ταχτσίδης, Πέλκας, Μάνταλος (71’ Κονέ), Φορτούνης..

..παικτες ..που κοιτανε μπροστα ..και βλεπουν μπροστα ..


να μην παρουν ..να μην τους δοθουν ..να μην τους δινονται .. τα ..ηνια

ποσες επιθεσεις χρειαστηκαν για να βγουν τελικα αυτα τα τεσσερα γκολ απο την ελληνικη ομαδα ..
οσες χρειαζονται για να βγαλουν ενα γκολ περισσοτερο απο την εκαστοτε αντιπαλη ομαδα .. και αν ειναι δυνατον ..και δυο και τρια περισσοτερα γκολ απο οσα θα βαλει η αντιπαλη ομαδα ..ολα πανω στον καταμερισμο δυναμεων .. σε καθε αγωνα ..



Οκτωβρίου 07, 2015

ιδεες σε ..κρεμασταρια... Οι ..καταστροφικες ιδεες ..και οι δημιουργικες ιδεες ..


οι ιδεες ειναι ..κρεμασταρια .. η σαν κρεμασταρια ..που ολοι τα κρεμαμε σε ενα τσιγκελι .. και εκθειαζουμε την πραμματεια μας

παρτε κοσμε ..ελευθερα ..


πως απο μια ιδεα ..ξεκινησε μια αλλη ιδεα ..και μια αλλη ..και μια αλλη ..αντε να το βρεις
και ..ο γριφος ..

μια ιδεα  ..εκει που κολλαει .. θα/να κολλησει στα κρεμασταρια των αλλων .. και απο κει που ηταν ..ξεκρεμαστη .. κολλαει ..κρεμαει .. φτιαχνει μια ..αλλυσιδα

ολοκληρωνει ενα νοημα στο μυαλο καποιων απο μας..

γινεται η αρχη ..

το θελουμε δεν το θελουμε ..μας σερνει με το στανιο

μας τραβαει ..αυτη καθ’ αυτη ..η ιδεα ..


οι ..καταστροφικες ιδεες ..και οι δημιουργικες ιδεες ..

οι καταστροφικες ιδεες

..οι εμμονες ιδεες που σωνει και καλα θελουμε να τις περασουμε σαν ..τεφαρικια πραγματα .. και με μανια τις περναμε και τις κερναμε σαν πανακεια για την λυση ακομα και ολων των προβληματων
..οι ιδεες που εχουν κολλησει ..παραταιρα σε μυαλα που μονο στριμμενα χαρακτηριζονται με το να προσπαθουν απεγνωσμενα να δικαιολογησουν ..τα αδικαιολογητα ..παρα τις αντιφασεις και τα εμποδια που προσκρουουν .. και οχι μονο στους αλλους ..αλλα και σε αυτους τους ιδιους ..τους εαυτους μας..
.. ιδεες που εμπιπτουν μεσα στο γενικοτερο πλαισιο του φασισμου ..καθως ..αγνοουν η παραγνωριζουν ..οτι αυτα που εδωσες ..αυτα θα λαβεις ..και οτι κουσουρια προσαψες σε αλλους ..τα ιδια κουσουρια προσαπτεις και σε σενα τον ιδιον 
.. αν ..συνεχεια εστιαζεις σε διαφορες ..ανυπαρκτες ..να αγνοεις την ουσια της διαφορετικοτητας και.. ..ποιο ειναι το ποιον της διαφορετικοτητας ..παρα .. αυτο που καταυγαζει ..ξεχωριζει απο τις ομοιοτητες μας ..το διαφορετικο
..μεχρι ποιο βαθος ειμαστε ..ομοιοι ..ο ενας με τον αλλον .. και απο εκει και μετα στο τι διαφερουμε .. και αυτη την διαφορα ..την εξυψωνεις ..στα ουρανια ..


οι δημιουργικες ιδεες

..δεν καταλαβαινουν απο τιποτα ..περνουν απο ολωνων τα κρεμασταρια .. ξεψαχνιζουν ολες τις αλλες ιδεες απο οπου και αν προερχονται 
..κοιτανε στα βαθεια ..εκει οπου υπαρχουν ..τα αγουρα ..τα ακατεργαστα συναισθηματα ..συμπεριφερονται σαν να βρισκωνται σε ενα ξεφραγο αμπελι ..και τρυγανε μετα μανιας 
..σκοπος τους να μετατρεψουν ..το αγουρο ..σε ενα ζουμερο ..γονιμο καρπο ..


απο μια ιδεα .. μια τοσο ..δα ..μικρη ..τιποτενια ιδεα..ξεκινησαν ολα ..

ενας ανεπαισθητος σπινθηρας ξεκιναει στα νευρικα κυτταρα στο μυαλο ..ενος απο μας ..και απο κει ..ξεκινανε ολα



Οκτωβρίου 01, 2015

η μανια μας να βαζουμε ιδεες στα μυαλα των αλλων ..



η μανια να θες να μου βαλεις στο μυαλο αυτα που εχεις βαλει στο μυαλο σου ..ξεπερναει τα ορια ..

η μανια σε καθε εναν απο μας να θελει να βαλει στο μυαλο μας αυτα που εχει στο μυαλο του .. ειναι και το γαμωτο ..

η μανια μας να αλλαξουμε τα μυαλα των αλλων ειναι αυτη που γυρναει ..σβουρα τον κοσμο ..σπρωχνει  βημα βημα τον τροχο της εξελιξης

αλλα υπαρχει εξελιξη και εξελιξη .. εξελιξη σε αδιεξοδα ..και εξελιξη που γινεται μαγια σε αλλη εξελιξη ..κ.ο.κ. .. 

η εξελιξη μαγια ..προτιμαται .. 

οι προτεραιοτητες το τι θα βαλουμε στο μυαλο μας για ζυμωση αναγαγεται σε ζητημα υψιστης σημασιας


εμεις ..κοσκινιζουμε την σκληθρα απο το σταρι .. και την σκληθρα πληροφορια την πεταμε στα αχρηστα ..μονομιας ..

σκληθρες πληροφοριες ..αχυρα ..πελωριες θημωνιες χωρις ζωη ..αγονα μονοπατια ..καμμια προσφορα .. και ας υπαρχουν ..τσουρμα απο ζευγολατες και γεματα καρρα ... καμμια εξελιξη ..  

κραταμε και εστιαζουμε στο σιταρι ..την γονιμη πληροφορια ..την γονιμη εξελιξη ..

τηλεοπτικοι σταθμοι ειναι επιχειρησεις .. και οπως η καθε επιχειρηση ζει στον κοσμο της ..ετσι και αυτοι ζουνε στον κοσμο τους


τηλεοπτικοι σταθμοι ειναι επιχειρησεις .. και οπως η καθε επιχειρηση ζει στον κοσμο της ..ετσι και αυτοι ζουνε στον κοσμο τους .. 

ο κοσμος τους εκτεινεται μεχρι εκει που συμφερει την επιχειρηση τους ..μεχρι και τον ποιο ιδανικο κοσμο τους .. ενας κοσμος χωρις ανταγωνιστες ..και μεσα στους σκοπους και στοχους που βαζουνε ..ειναι να εξολοθρευσουν τους ανταγωνιστες τους ..

οταν αποκτουν βημα και μιλανε ..συμπεριφερονται σαν να ζουνε σε μια εικονικη πραγματικοτητα .. και μεσα σε αυτην την εικονικη πραγματικοτητα εξαφανιζει τους ανταγωνιστες απο προσωπου γης .. τους στερει αυτη καθ’ αυτην την υπαρξη .. η ..αν τους κανει το χατηρι .. τους στοιχειοθετει σαν υπο-υπαρξεις ..

αυτο που τοσο εξωφθαλμα προσπαθουν να μας δειξουν μεσα απο τις πιο κραυγαλεες διαφημησεις ..οτι ειναι αυτοι και κανενας αλλος ..η ..αυτοι και τα ρεταλια ..

και οπως οι επιχειρησεις δεν ειναι ικανοι να μας μεταφερουν το ποιον του κοσμου που μεσα του ζουμε τις ζωες μας ..

επομενως ..τα καναλια εξ ορισμου δεν εχουν το τσαγανο .. την υποσταση .. το κυρος .. το αναστημα ..να μας λενε ειδησεις ..

και οφειλεται ..οφειλουμε .. να τους απαγορευσουμε να λενε τις ειδησεις .. να κανουν ..δημοσιογραφια .. και αυτο θα γινει ..και μεχρι τοτε το μονο που μας μενει ειναι να τους αγνοουμε ..και οσο το δυνατον ..πιο επιδεικτικα ..


δεν υπαρχει το.. το κανω για το καλο της επιχειρησης μου ..για το καλο της ελλαδας .. αν δεν υπηρχαμε εμεις ..δεν θα υπηρχε η επιχειρηση σου .. ο μιτος της αριαδνης .. που ειναι η αρχη και που το τελος ..