Μαρτίου 02, 2012

Το νομισμα να συνδεεται απ' ευθειας με την οντοτητα που ειναι ο ..πλουτος σε μια χωρα. Το ανθρωπινο δυναμικο της.

Το πρόβλημα δεν έιναι το ευρώ, αλλά η Ευρώπη… | ANTINEWS

.. το προβλημα δεν ειναι ..ουτε το ευρω .. ουτε η ευρωπη .. αλλα ..οι κανονες παραγωγικης διαδικασιας .. που επιβαλει η διαρχια 'κεφαλαια/νομισμα'..

"Οι εισροές κεφαλαίων όμως, εξαιτίας του ευρώ, δεν αρκούν για να φέρουν την καταστροφή. Αν τα κεφάλαια αυτά χρησιμοποιούνταν παραγωγικά, η άνοδος των τιμών θα περιορίζονταν."

..αν τα κεφάλαια αυτά χρησιμοποιούνταν παραγωγικά ..

.. εισροες κεφαλαιων .. νομισμα .. δευτεροντες οι ρολοι τους .. παραγωγικοτητα ενα παιχνιδι που οι κανονες της .. ερχονται απο εξω .. και οχι απο τους πραγματικους παραγοντες της παραγωγικης διαδικασιας σε μια χωρα .. παραγωγικη διαδικασια .. υποχειριο στις προσταγες των .. κεφαλαια/νομισμα ..

.. η παραγωγικοτητα αμεσα συνδεδεμενη με το ανθρωπινο δυναμικο μιας χωρας .. και πανω σε αυτο οφειλε/ει .. να βασιζεται .. τα ..'κεφαλαια/νομισμα' ..

το ανθρωπινο δυναμικο .. δουλικο της διαρχιας .. κεφαλαια/νομισμα .. ενω θα επρεπε να ειναι το αντιθετο .. το ανθρωπινο δυναμικο ..κυριαρχο .. και τα 'κεφαλαια/νομισμα' .. δουλικα του ..

.. τα ..χερια τους ..και τα μυαλα τους .. οι μονες αξιες .. πανω στις οποιες χτιζεται .. ενα κρατος ..

.. εκπαιδευτικα συστηματα .. που σκοπο οφειλουν να εχουν .. να αναπτυσσουν την αξια του ανθρωπινου δυναμικου μιας χωρας ..καταντησαν υποχειρια των ..κεφαλαια/νομισμα ..

.. αχρηστευει .. το ανθρωπινο δυναμικο .. σπουδες που πηγαν/πανε ..χαραμι ..

"Μπορεί αυτό να συνέβη σε μερικές από τις χώρες της ευρωζώνης, όπως στη Γερμανία, αλλά δεν συνέβη στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στην Ισπανία, στη Πορτογαλία, και στην Ιρλανδία. Και δεν συνέβη, επειδή σε αυτά τα κράτη υπήρχαν κίνητρα για κακές επενδύσεις."

..Και δεν συνέβη, επειδή σε αυτά τα κράτη υπήρχαν κίνητρα για κακές επενδύσεις .. κινητρα .. υπηρχαν στα κρατη .. τα κινητρα ..επιβληθηκαν στα κρατη .. απο τα πανω .. η υφη των .. κεφαλαια/νομισμα .. αυτη καθ' αυτη .. καθοριζε/ει τις επενδυσεις .. ποιες ειναι προσοδοφορες .. ποιες βγαζουν κερδη .. τραπεζο/νομισματικα κερδη .. τελειως ξεκκομενα απο την παραγωγικη διαδικασια .. δεν δινουν ..δεκαρα ..για την παραγωγικη διαδικασια

"Αν ένα κράτος ήθελε να εφαρμόσει κάποια μέτρα σταθερότητας και ανάπτυξης για το δικό του νόμισμα, το μόνο που χρειάζονταν να κάνει είναι να το συνδέσει με τον χρυσό. Όταν γίνεται κάτι τέτοιο, τότε δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο πληθωρισμός ως εργαλείο κατά του χρέους, αφού το χρέος αποπληρώνεται με χρυσό. Αυτό οδηγεί σε πιο λογικές νομισματικές και δημοσιονομικές πολιτικές."

..τότε δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο πληθωρισμός ως εργαλείο κατά του χρέους .. νόμισμα ..να το συνδέσει με τον χρυσό .. μια 'αυλη' οντοτητα .. εξωπραγματικη .. να χρησιμοποιειται σαν 'στανταρντ' ..

.. το νομισμα .. να συνδεεται απ' ευθειας .. με την οντοτητα που ειναι ο ..πλουτος σε μια χωρα .. που φερνει πλουτο σε μια χωρα .. το ανθρωπινο δυναμικο της ..

.. νομισμα .. βασισμενο σε προδιαγραφες που στηριζονται πανω στην κινητιρια δυναμη της παραγωγικης διαδικασιας .. αυτον καθ' αυτον τον ανθρωπο .. εξασφαλιζει οτι οι τιμες .. δεν ξεφευγουν απο τον πλουτο που δημιουργειται .. εναρμονιζονται .. κατευθειαν .. με την εργασια που προσφερει .. ενας ανθρωπος .. ανα ωρα .. ανα ημερα ..

ενα συστημα .. κομμενο και ραμμενο .. στον ανθρωπο ..

για να γινει ο ανθρωπος

Δεν υπάρχουν σχόλια: