Ιανουαρίου 01, 2009

'ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ' 2008, σκεψεις προβληματισμοι: Ο λογος για την περιουσια, ενας βραχνας στο χτισμα της κοινωνιας

Απο σχολιο σε ιστοσελιδα στο ΠΡΕΖΑ ΤV

Φασκεις και αντιφασκεις αλλα κατανοητο, γιατι τι ειναι ολα αυτα που συμβαινουν τωρα, παρα μια διελκυστινδα. Ενα σχοινι που το τραβανε απο την μια και την αλλη, και η συνειδηση μας στη μεση του σχοινιου, που καθως τραβιεται απο εδω και απο εκει, δεν μενει σε ενα σταθερο σημειο, αδυνατει να κατασταλαξει . Τωρα ποιοι το τραβανε το σχοινι και γιατι? Ο καθενας εχει τις δικες του αποψεις

Απο την μια ειναι ανθρωποι ορμωμενοι απο αξιες οπως σεβασμος στον ανθρωπο, εξαρει την ανθρωπινη υποσταση και απο την αλλη παλι ανθρωποι ορμωμενοι απο αξιες οπως περιουσια.

Αυτο που απομενει στον καθενα ειναι να καταγραφει και να αντιδρα με τον δικο του μοναδικο τροπο.

Εισαι φαινομενο, και εσυ και η ιστοσελιδα σου. Οι αποψεις που βγαινουν στα σχολια, ετσι οπως τις προιδεαζει το υφος της ιστοσελιδας, ωμες και αυθορμητες, αξιζουν περισσοτερο απο οτι μπορει να λεχθει σε μια συνελευση η οποιαδηποτε αλλη συμμαζωξη. Καθηκον (αν μπορει να ειπωθη αυτο) σου ειναι, να μην επεμβαινεις στην αναρτηση και να τις αφηνεις αυτουσιες για αλλους να τις δουν και να τις διαβασουν.

Ο λογος για την περιουσια, ενας βραχνας στο χτισμα της κοινωνιας, γιατι αντι να ειναι μεσο εξυπηρετησης αναγκων ενος πολιτη σε μια κοινωνια, γινεται αυτοσκοπος, ενα υπετροφικος ογκος, ενα καρκινωμα, που κατατρωγει ολες τις αλλες σαρκες-αξιες, που τα ντουβαρια και οι κολωνες αποκτουν μεγαλυτερη αξια απο τους ανθρωπους που ζουνε η εργαζονται μεσα τους.

Αυτοσκοπος, καθως ξεχνανε, και αυτος που την χτιζει και για αυτους που χτιζεται, οτι ειναι ανθρωπος, οτι ειναι ανθρωποι. Οτι η περιουσια ειναι απλα ενας διαυλος για να περνανε οι ανθρωπινες αξιες καθως μορφοποιουνται με τον ενα η τον αλλο τροπο.

Και αν οι αξιες δεν επαληθευονται, δεν στεριωνουν, δεν αυγατενουν και αν οι αναγκες του πολιτη, του καθε πολιτη δεν εξυπηρετουνται δεν υπαρχει λογος για την υπαρξη της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: