Ιανουαρίου 01, 2009

'ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ' 2008, σκεψεις προβληματισμοι: Αυτα που τσακιζονται αυτες τις μερες ειναι οι ιδεες

Σχετικα νηματα

- Καταργηση χρηματος
- Η ελευθερια του λογου, ο Πλευρης και το θεωρημα της μη πληροτητας του Κουρτ Γκεντελ.
- Ιδεες, γινονται στοιχεια κενα περιεχομενου οταν δεν βρισκουν ερεισμα να φωλιασουν μεσα στις σκεψεις των ανθρωπων
- Ασυδοτος χρηματισμος, το μηνυμα που εχω παρει
- Χαοτικοι ελκυστες δοκιμαζουν και ελεγχουν συνεχως κανονες, κανονισμους, νομους.
- Ιδεες και χαος
- Αληθεια=Παραπλανηση. Οι πραξεις που τελουμε στο ονομα της
- Συνειδηση και συνειδητοποιημενος
- 'Εξυπνοι' νομοι?

Αυτα που τσακιζονται αυτες τις μερες στην ελλαδα, δεν ειναι οι μυτες τα ποδια τα τζαμια τα ντουβαρια τα αυτοκινητα, ανθρωποι η περιουσιες, ειναι οι ιδεες. Που ασχετα με το τι ιδεα ειναι, καλες η κακες, δεξιες η αριστερες, αντιδραστικες η προοδευτικες, συμφωνουμε η δεν συμφωνουμε, ολες ειναι πολυ πιο δυνατες, ατσαλωνουν αυτον που τις κατεχει και αντεχουν περισσοτερο την φθορα του χρονου.

Οι ιδεες, που πρωτα απο ολα οπλισανε το χερι του ειδικου φρουρου για να σκοτωσει τον πολιτη που λογομαχησε μαζι του, οι ιδεες που του εδωσαν το θαρρος να προβει σε αυτην την πραξη, οι ιδεες που τον εκαναν να θεωρησει οτι αυτη η πραξη επιτασσεται απο τους νομους του κρατους η ακομη οι ιδεες οτι ειμαστε αστυνομια και κανουμε οτι θελουμε.

Οι ιδεες των διοικουντων οτι η αστυνομια ειναι τσιφλικι τους, οι αστυνομοι τυφλα οργανα να υπακουν στις ανωθεν εντολες χωρις κιχ, χωρις αντιρρησεις, να αλωνουν συνειδησεις και σωματα.

Οι ιδεες οτι η κοινωνια ειναι ενα ξεφραγο αμπελι που μπορουμε οτι ωρα θελουμε να μπαινουμε μεσα και να το τρυγαμε, οτι οι ανθρωποι ειναι σφαχταρια ερμαια στις ορεξεις μας, τους αγοραζουμε και τους πουλαμε κατα το δοκουν.

Που περιστριφογυριζουν στην ομπρελλα-ιδεα οτι το παν στον ανθρωπο ειναι η περιουσια. Και για αυτην γαμουμε και δερνουμε και για αυτην και την μανα μας θα πουλησουμε και αν κοτισει κανεις να την επιβουλευτει, θα τον λιωσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: