Δεκεμβρίου 06, 2007

Αληθεια=Παραπλανηση. Οι πραξεις που τελουμε στο ονομα της

Με επιασε παροξυσμος.
Οταν κατα τυχη βρεθηκα σε μια ιστοσελιδα του φορουμ ESOTERICA.gr με τιτλο ΕΛΛΑΣ ώρα μηδέν? που εγινε τον Φεβρουαριο του 2005. Υπηρχε ενα κειμενο απο το μελος ΑΖΩΕΛ, (που παρα τις κοινες μας ριζες ημουν καθετα αντιθετος στα οσα ισχυριζονταν), απαντηση στις αποψεις ενος αλλου μελους, του junk95. Δεν μπορουσα να κρατηθω και σαν αποτελεσμα εγραψα το παρακατω:

"Δεν εχει καμμια σημασια ειτε ειναι ελληνας ειτε τουρκος. Αυτα που με τοση δυναμη διαλαλεις προδινουν οτι ο μονος ανοητος εισαι εσυ, και παρα περα εισαι βεβηλος, διαπρατεις ιεροσυλια της μνημης ανθρωπων που μαρτυρησαν, για να διατηρησουν την αξιοπρεπεια τους, ενσαρκωνοντας στον αγωνα τους την παγκοσμια ανθρωπινη αξιοπρεππεια. Και αμα σα ακουγαν θα αισθανονταν ντροπη, να βλεπουν να σπιλωνεται η μνημη τους απο την ανοητη λογοδιαροια σου.

Βαναυσα να καταρακωνεις την αξιοπρεπεια ανθρωπων, που ποτε δεν εχεις δει η εχεις γνωρισει, αλογιστα βαζοντας τους σε ενα τσουβαλι και τους κοτσαρεις και μια ταμπελα και τελοιωσες. Ησυχασες. Ελυσες τα προβληματα του κοσμου, του ελληνα.

Βρε δεν παν να ειναι αμερικανος, τουρκος, εβραιος, ελληνας αυτο που χει σημασια ειναι οτι ειναι ανθρωπος που κουβαλαει τις ιδιες ανησυχιες, προσδοκιες, εννοιες οπως εσυ και εγω, και αυτο που τον κανει διαφορετικο ειναι η κουλτουρα η κοινωνια που ζει, μια κοινωνια ομως που ποδηγετειται και ταλανιζεται απο την δυναμη του ισχυρου, την αδιαντροπη εκμεταλευση του κοινωνικου συνολου απο εναν αδηφαγο χρηματισμο ειτε αυτος ειναι ελληνικος αμερικανικος η τουρκικος.
"

Εκτιμισα τις αποψεις του junk95, ο οποιος συνεχιζει να μιλαει με τον ιδιο τονο, επειδη ειχε το θαρρος της γνωμης του και την ειπε στεντορεια. Δεν φοβηθηκε τιποτα. Εκτιμισα επισης και την αποφαση των υπευθυνων του φορουμ να διατηρησουν ανεπαφη την συζητηση αυτη στο διαδικτυο.

Αποδεικνυει οτι οι ανθρωποι, ασχετα απο τον αρχικο βρασμο της ψυχης, κοιταζοντας μετα νηφαλια, μπορουν να συννενοηθουν μεταξυ τους. Και οτι κανουμε, οποιες αποψεις και αν εχουμε ειναι αποτελεσμα αγνοιας, που με την συνεχη ανακατασκευη αυτων που ξερουμε κατορθωνουμαι να γινουμαι καλυτεροι προς οφελος μας και, σαν αποτελεσμα, προς οφελος της κοινωνιας στην οποια ζουμε.

Οσο για το μελος ΑΖΩΕΛ που παρασυρθηκε, δεν μπορουσα να συνεχισω να ειμαι ασχημα διατεθειμενος απεναντι του, καθως διαβαζοντας στη συνεχεια της συζητησης, ειδα οτι τα γραφομενα του ηταν συνεπεια μιας υπερβολικης, λανθασμενης προσυλωσης στον ορο 'αληθεια'. ΑΠΕΙΡΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ...., υπογραφε τα κειμενα στη συζητηση.

Μια λεξη, ενα νοημα που τοσο απερισκεπτα οι ανθρωποι εχουν αναγαγει σε παγκοσμια αρχη, πυξιδα, μπουσουλα στον τροπο που δρουν στον χωρο τους, που δεν ειναι τιποτα αλλο παρα η εκφραση μιας γνωμης και μονο, ασχετα με το ποσοι συμμεριζονται την γνωμη αυτη, ακομη και ολος ο κοσμος να την συμμεριζεται, δεν παυει να ειναι αυτο που ειναι. Μια γνωμη, μια προσεγγιση αναμεσα σε μυριαδες αλλες γνωμες, αποψεις, προσεγγισεις και οπωσδηποτε δεν ειναι λογος ουτε να σκοτωνουμε ο ενας τον αλλο ουτε να βαζουμε τους ανθρωπους σε κατηγοριες, ουτε να χαρακτηριζουμε σαν σκουπιδια τις γνωμες αλλα και τους ανθρωπους, που δεν συμμεριζονται την γνωμη μας.

Δεν υπαρχει καμμια αληθεια και περισσοτερο δεν υπαρχει κανενα, οποιοδηποτε νοητικο πλεγμα, που να απαξιωνει και να καταβιβαζει τον ανθρωπο, οποιοδηποτε ανθρωπο. Γιατι αμα καταβιβαζεις εναν, καταβιβαζεις ολους, καταβιβαζεις την εννοια του ανθρωπου.