Νοεμβρίου 28, 2007

Ασυδοτος χρηματισμος, το μηνυμα που εχω παρει

Ακουω φωνες για μηνυματα και αναρωτιεμαι ποια ειναι αυτα τα μηνυματα για τα οποια μιλανε. Εγω ενα μηνυμα εχω παρει, οτι η κοινωνια μας εχει καταληφθει απο ενα ασυστολο χρηματισμο, φαινομενο παγκοσμιο, οπου οι ανθρωπινες αξιες εχουν μπει στο Χρηματιστηριο Αξιων και πουλιωνται παμφθηνα. Οποιος προλαβει προλαβε. Χαμος γινεται.

Τα παραδειγματα ειναι παμπολλα και ο καθενας τα βλεπει. Με βαρια καρδια συγκατανευει και προχωρα. Απο το παραδοσιακο, του μπακαλη που σε κλεβει στο ζυγι, τον ταβερνιαρη που σε χρεωνει την χωριατικη κουκος αηδονι, τον εμπρηστη που σου καιει τα δαση για να τα κανει οικοπεδα, τον εργοστασιαρχη που σου χυνει τα αποβλητα σε πηγες και ρυακια, τον γιατρο που παιζει με την ζωη σου για ενα φακελλακι, την εκπαιδευση που εχει γινει υποχειριο, δεσμια στα κελευσματα ιδιοτελων συμφεροντων.

Αμα θελει καποιος να γιαννει ενα κακο το χτυπα στη ριζα, αμα η ελια εχει πιασει αρρωστια την κοβεις και φυτευεις αλλη.

Οπωσδηποτε δεν ειναι σοφο να καταστρεψεις το σπιτι σου για να φτιαξεις αλλο. Και οπωσδηποτε δεν μιλαμε για επαναστασεις και προλεταριατα. Αυτο που προεχει ειναι να δουμε καταματα την αιτια που αλλοτριωνει την κοινωνια. Τον χρηματισμο, το σαρακι που υπουλα τρωει και διαβρωνει τον κοινωνικο ιστο.

Να περασει στην αντιληψη μας και απο εκει να γινη μερος της συνειδησης μας. Οχι της θρησκευτικης αλλα του τροπου που αντιλαμβανομαστε τον κοσμο γυρω μας. Εκεινες τις θεσεις που εχουμε σαν πυξιδα και μας οριζουν πως βλεπουμε τον εαυτο μας, την κοινωνια που ειμαστε μελη και το περιβαλλον που ζουμε. Σε μια αλληλενδετη διαδικασια επεμβαινοντας πρωτα στον εαυτο μας και μετα στους γυρω μας και στην ευρυτερη κοινωνια μετα, μαθαινοντας, σταδιακα αλλαζουμε σκεψεις, θεσεις και τροπους ζωης, αποβαλλουμε το καρκινωμα του χρηματισμου και ολοι μαζι ανυψωνουμε τις ανθρωπινες αξιες.

Αμα θελει καποιος να αλλαξη την κοινωνια θα πρεπει να αρχιση απο εκει που στηριζεται το ολο οικοδομημα του κοινωνικου ιστου, αλλοιως οτι αλλο κανει ειναι κοροϊδια που θα την φαει στη μαπα απο τα πρωτα βηματα.

Αμα θελεις αυτο-οργανωση, να την αρχισεις απο εκει που πρεπει.