Νοεμβρίου 01, 2007

Ο Παπανδρεου δεν κανει για βιτρινα

Ο αρχηγος δεν ειναι ο καθρεφτης αλλα η βιτρινα του καταστηματος και στην βιτρινα βαζεις κατι που θα προσελκυσει την προσοχη των πελατων. Ο Παπανδρεου δεν εχει το τσαγανο, τα γονιδια που λεμε, για βιτρινα και οτι και να κανει δεν θα γινει, δεν εχει τα προσοντα.

Ο Παπανδρεου ειναι αχρωμος, ανεκφραστος, κομπιαζει, δεν σε πειθει οτι πιστευει αυτα που λεει. Ο Βενιζελος αντιθετα ετοιμολογος, ενας χειμαρος συνειδησης, ανθρωπος που σου δινει την εντυπωση πως δεν θα κομπιασει να βρη γρηγορα μια λυση σε ενα τρεχον ζητημα, δεν θα σου δωσει την εντυπωση οτι μιλαει μασημενα, οτι αλλα σκεφτεται και αλλα λεει. Γενικα θα σε βγαλει αλωβητο αν τυχει και βρεθεις στριμωγμενος. Παρακολουθησα στην τηλεοραση το στιγμιοτυπο με τον καφε. Το προσωπο του αστραψε. Μια εκφραση που ελεγε "Θα σου δωσω καμμια" αλλα γρηγορα η νηφαλιοτητα επικρατησε και ανθρωπινα εδωσε τοπο στην οργη και παροτρυνε τους γυρω του να συγκρατηθουν και να βοηθησουν τον προσβαλοντα.

Δεν κοιταζεις που στην Βρεττανια, αλλαζουνε τους αρχηγους σαν τα πουκαμισα. Κανενας δεν ειναι αναντικαταστατος. Δεν χαθηκε και τιποτα. Ο καθενας εχει να παιξει ενα συγκεκριμενο ρολο σε μια οργανωση και πρεπει να κυριαρχει η αυτογνωσια για το αν ταιριαζει η οχι. Οχι να φορεσει τον ρολο του, αλλα να τον εχει στο πετσι του οποιοδηποτε ρολο επιζητα η καλειται να αναλαβη.

Εαν πραγματικα το ΠΑΣΟΚ ενδιαφερεται για να παει η χωρα μπροστα, για να μην πω την πιπιλα για τον αγροτη, τον βιοτεχνη, τον επαγγελματια γιατι αμα παει η χωρα μπροστα ολοι θα πανε μπροστα, τοτε το ΠΑΣΟΚ δεν θα πρεπει να αναλισκεται σε διαδικασιες που καθε αλλο παρα βοηθανε. Και ο αρχηγος ειναι μια αναλωσιμη μοναδα και τιποτα παραπανω.

Αν μιλαμε οτι παραπανω απο ολα ειναι οι ιδεες. Αυτο τα λεει ολα και αυτο τα καθοριζει ολα.