Νοεμβρίου 17, 2007

Ποιος μαλακας ειπε οτι πρεπει να βγαζουμε κερδος απο καθε ανθρωπινη δραστηριοτητα.

Ποιος μαλακας ειπε οτι πρεπει να βγαζουμε κερδος απο καθε ανθρωπινη δραστηριοτητα. Απο τη μυγα ξυγκι. Γιατι αυτη η εξαρση? Σκεφτομουνα για τον Ξαυνεσ και την ιστοσελιδα του που πρεπει να πληρωσης πριν να σε αφησουν να μπης μεσα και σκεφτηκα οτι αυτη ειναι μια ελιτιστικη αντιμετωπιση, βαζει φραγμους στην μαθηση και σαν αποτελεσμα στην γνωση. Η γνωση θα πρεπει να ειναι ελευθερα προσβασιμη απο ολους οσους ενδιαφερονται, και μαλλον εκει εγινε αυτος ο συνδυασμος που απεφερε τον παραπανω βρυχηθμο.

Αυτο που μπορω να προσθεσω ειναι οτι ο συνδυασμος αυτος δεν εγινε συνειδητα και μαλλον εδρασε στο υποσυνειδητο. Τι σκεφτηκα τωρα συνειδητο, το αντιθετο ασυνειδητο. Λεμε μεν ασυνειδητα σαν επιρημα αλλα δεν λεμε ασυνειδητο. Το ασυνειδητο μυαλο, σαν unconscious μυαλο. Περισσοτερο μιλαμε για υποσυνειδητο, το subconscious mind.
Οπως και ναχει να τελοιωνουμε την σκεψη. Αυτη η λεσχη φιλων του ξαυνες δεν μου αρεσει, ο δε ξαυνεσ,μεχρι αυτα που εχω διαβασει γινεται λιγακι δογματικος, ατεγκτος. Μου εβαλε στο μυαλο εκεινη την προσφωνηση του Μιλαν Κουντερα για τους enthusiasts. Θα πρεπει να το βρω.