Ιουλίου 14, 2010

Μισθωτη σκλαβια ..αρα και αμισθη σκλαβια. Σκλαβια και ελευθερια;

...

tags .. anchors .. bouncing points .. trajectories .. paths .. for the thinking process .. to follow .. harmonic oscillations ..

Αυτο που ειχε μεινει στο μυαλο μου, οταν πρωτοδιαβασα την ιστοσελιδα, στην συγκεκριμενη αναρτηση με τιτλο Ο σοσιαλισμός του 21ου αιώνα… ηταν αυτο που αναφεροταν στην λεζαντα ..

'Τι σοσιαλιστης θα ημουν αν δεν απαλλασσα χιλιαδες προλεταριους απο τα δεσμα της μισθωτης σκλαβιας...;'

Απο την λεζαντα, απομονωσα την φραση .. μισθωτη σκλαβια .. θεωροντας τις υπολοιπες εννοιες που αναφερονται απο τις υπολοιπες φρασεις στην λεζαντα .. τα συμφραζομενα .. σαν μια επιλεκτικη αντιμετωπιση απο μια ενοτητα ατομων με συγκεκριμενο τροπο σκεψης, μια πτυχη απο τις πολλες πτυχες στις οποιες αυτη η εννοια προσαπτεται .. και δημιουργει συμφραζομενα .. context ..

Συμφραζομενα .. context .. concepts .. εννοιες, τις οποιες ενα ανθρωπινο μυαλο, σε μια αναλαμπη του, τις περιτρυγυριζει, τις συνδεει με αλλες εννοιες, τις ενωνει .. δημιουργωντας .. διαφορετικα ..συμφραζομενα ..context

θα πρεπει να υπαρχουν συμφραζομενα, η ενωση μιας εννοιας .. με αλλες εννοιες .. εννοιες θεμελιωδεις .. η εστω με μεγαλυτερο ευρος .. οπως οταν συνδυαστει η εννοια .. μισθωτη σκλαβια .. στις σχεσεις των ανθρωπων σε μια μεγαλυτερη κλιμακα ..κλιμακα, οπως σε χαρτες .. μικροτερη κλιμακα .. εισχωρεις στις λεπτομερειες .. fine grain .. μεγαλυτερη κλιμακα .. αδρα χαρακτηριστικα .. οι λεπτομερειες χανονται .. coarse grain .. η μισθωτη σκλαβια.

Οι σχεσεις των ανθρωπων .. οριζονται πανω σε αυτη την βαση .. σκλαβια .. επ' αντιμισθιου .. χρημα .. πανω του στηριζεται ολο το συστημα .. σκεψεις που ευλογα οδηγουν στην αποδοχη της σκεψης ..οτι υπαρχει .. νοητη η υπαρξη η οχι .. συστημα που να μην στηριζεται στο χρημα .. να μην δημιουργει σκλαβια .. αυτου του ειδους την σκλαβια τουλαχιστον ..

Η σημερινη πραγματικοτητα .. μια απο τις δυνατες πραγματικοτητες .. αποροια της οποιας ειναι και η αναρτηση .. με τιτλο 'Λαικη εντολη' .. απο το ιδιο ιστολογιο .. στην εξυπνη δημιουργια .. και οι λεζαντες απεικονιζουν το ευρος της σκεψης .. που επιτρεπονται απο τα συμφραζομενα .. τα ορια .. στα οποια κινειται .. μπορει να κινηθει .. τα ορια που το συστημα καθοριζει .. the adopted system ..

.. 'Θελω να μου απολυσετε το γιο μου'

.. 'Θελω 40% μειωση μισθου'

.. 'Θελω να μην εχω μελλον'

Η αντιθεση που δημιουργειται .. προκαλει .. σοκαρει .. δοκιμαζει το συστημα .. το αναποδογυριζει .. αναγνωριζει την μισθωτη σκλαβια .. που απο μονη της .. ειναι μια εννοια ανεπιθυμιτη .. που με χαρα θελει να αποτιναξει .. δεν θελει να εχει μελλον .. μεσα στα ορια του συστηματος .. ενα μελλον που οδηγει σε σκλαβια .. αποζητα να τιναξει τον ζυγο .. απολυστε το γιο μου .. απογειωνει τον δεκτη των αιτηματων .. σε μια αλλη πραγματικοτητα

.. 'Ας με τσιμπισει καποιος ρε παιδια...' .. τσιμπιστε τον ..

μισθωτη σκλαβια .. το αντιθετο; .. αμισθη σκλαβια .. σκλαβια; το αντιθετο της .. ελευθερια; .. ελευθερια .. που εκφραζεται με την απλη εκφραση .. το ατομο .. να κανει οτι θελει .. το παραδοξο που εμπεριεχεται στην εννοια αυτη .. καθοσον στις κοινωνιες που αναποφευκτα δημιουργουν τα ατομα .. κανεις δεν μπορει να κανει οτι θελει .. παντα το 'θελει' ειναι αποροια .. το τι θελουν και τα αλλα ατομα .. σε μια συναθροιση ατομων .. που καθοριζουν την συνισταμενη .. γυρω απο την οποια το 'θελει' βρισκει χωρο να ενεργει .. να δρα .. να δημιουργει συμφραζομενα .. context

μισθωτη σκλαβια ..και αμισθη σκλαβια .. και η ελευθερια που η μια και η αλλη .. υποστηριζει ..

μισθωτη σκλαβια .. σκλαβια βασισμενη πανω στο αντικειμενο του χρηματος .. μεσω του χρηματος εκφραζεται η ενεργεια του ατομου .. ο εκφραστης της καθε ενεργειας του ατομου .. το ατομο προσδιοριζει, κατευθυνει τις δρασεις του .. με μπουσουλα το χρημα .. ενα ενδιαμεσο παραγοντα .. που μπαινει αναμεσα .. σε αυτο που ενα ατομο θελει να κανει .. και σε αυτο που μπορει να κανει .. το χρημα πολλαπλασιαζει την δυναμικη του 'θελει' .. πραγματικη η πλασματικη .. μειωνει μεχρι καταργει τις αντιστασεις των αλλων ατομων στο τι του επιτρεπουν να κανει .. αλλοιωνει την συνισταμενη .. γυρω απο την οποια το 'θελει' βρισκει χωρο να ενεργει .. να δρα ..

η σκλαβια .. απο ηθελημενη ..συνειδητη .. μια αποροια συνυπαρξης ατομων .. γινεται αναγκαστικη ψυχοφθορα καταπιεστικη ανυποφερτη .. ξεπερναει τα ορια που ενα ατομο ειναι διατεθειμενο να περιορισει την ελευθερια του ..

αμισθη σκλαβια .. οπου το τι 'θελει' να κανει .. και το τι 'μπορει' να κανει .. γυρω απο την συνισταμενη .. στο τι 'θελουν' να κανουν ολα τα ατομα σε μια συναθροιση .. σε μια κοινωνια ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: