Φεβρουαρίου 07, 2011

Η πραξη του Bouazizi και τα γεγονοτα στην Αιγυπτο. Κρατος, αστυνομια, νομοι και ασημαντες αφορμες.

Γραφει στην αναρτηση "Η σπίθα που προκάλεσε τη μεγάλη πυρκαγιά στην Αίγυπτο" στο Antinews

"Όπως έγινε γνωστό, ο Bouazizi ήταν ένας σκληρά εργαζόμενος, ανήσυχος, μικροπωλητής μαναβικών, και μόλις 26 χρόνων. Ζούσε στη πόλη Sidi Bouzid της Τυνησίας, και με τα $5 που έβγαζε την ημέρα, συντηρούσε την πολυμελή οικογένειά του, και πλήρωνε για τις σπουδές των πολλών αδελφών του.

Τον περασμένο όμως Δεκέμβριο, η αστυνομία κατέσχεσε το καρότσι του, «δι`ασήμαντον αφορμή». Όταν πήγε στις αρχές προκειμένου να διαμαρτυρηθεί, συνάντησε την επίσημη αδιαφορία. Μέσα στην απελπισία του, αυτοπυρπολήθηκε.

Αυτή του η ακραία πράξη, αναγνωρίζεται από όλους ως η αρχική σπίθα που έβαλε φωτιά στη Μέση Ανατολή, προκαλώντας διαμαρτυρίες και μαζικές διαδηλώσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα την άτακτη φυγή από τη χώρα του Τυνήσιου δικτάτορα.
"

.. ασημαντες αφορμες .. ποσες πραξεις αστυνομικες για ασημαντες αφορμες .. γινονται αυτη την στιγμη στην Ελλαδα .. στην Ευρωπη .. σε ολον τον κοσμο .. η καθε μια τους .. δυνητικα μια σπιθα .. για να αναψει μεγαλες πυρκαγιες .. πυρκαγιες για να καψουν την ελλαδα .. τον κοσμο ολο .. νομοι .. φτιαγμενοι .. κομμενοι και ραμενοι .. για να δημιουργουν σπιθες .. για να αναβουν πυρκαγιες ..

Κρατος, ο γενικος ορος του κρατους .. οι προδιαγραφες πανω στις οποιες χτιζεται, δημιουργειται. Το κρατος το ιδιο παιζει με την φωτια .. με τους νομους που βγαζει .. με τον τροπο που γαλουχει τις αστυνομιες του .. η μετα μανιας προσηλωση στο επουσιωδες, στο ανουσιο .. να εφαρμοσει τα ανεφαρμοστα .. να μπολιασει τον φοβο .. πανω σε ολα αυτα που εναποκεινται .. στα παρα φυση, κατα φυση, εναντια στην φυση του ανθρωπου.

σεβασμος στους νομους; .. νομος που δεν με σεβεται .. δεν αξιζει σεβασμο .. νομος που βγηκε απο τον μεγαλοσχημονα νομοθετη .. δεν αξιζει τον σεβασμο του πολιτη

οι νομοι πλαθωνται .. ψηνονται .. απο τους ανθρωπους .. και υπαρχουν τετοιοι νομοι πλεριοι .. ειναι οι νομοι που ο καθενας οχι μονο τηρει αλλα απο αυτους τους νομους αναβλυζει ο σεβασμος

και ειναι οι νομοι που θα επρεπε .. και πρεπει να γινονται η παρασαγγα .. για το κρατος να ακολουθει .. κατα ποδας ..

η λαιλαπα που ξεσπασε στην Τυνησια .. ξεπερναει τα ορια της χωρας .. ακομη και τα ορια της ηπειρου της Αφρικης .. περιλαμβανει ολον τον κοσμο .. ο καθενας ..απο εμας .. ειναι εν δυναμει .. μια σπιθα .. ετοιμη να δημιουργησει πυρκαγιες.. Ενα τοσο δα θελει.

.. και αν ο Bouazizi ηταν βολικος και αυτοκτονησε .. παρα πολλοι ομως δεν ειναι ..

Κρατος, αστυνομια, νομοι. Ασημαντες αφορμες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: