Ιανουαρίου 08, 2014

..εμεις .. δημιουργησαμε την κριση του καπιταλισμου .. δεν γινοταν αλλοιως


η ..εγγενης απανθρωπια του συστηματος .. του καπιταλισμου .. για να ακολουθησει κατα ποδας ..η φιλανθρωπια .. να αποτελειώσει καταρρακώνοντας την αξιοπρέπεια του ανθρωπου .. την ανθρωπινη αξιοπρεπεια .. καπιταλισμος φιλανθρωπια χερι με χερι .. συνεργαζονται .. απεργαζονται τις κοινωνιες .. 

διττη η αποστολη .. γενικα δεν τα εχει καλα ο καπιταλισμος με την εννοια ανθρωπος .. απο την μια ειναι απανθρωπος   και απο την αλλη απαξιωτικος στον ανθρωπο .. απαξιωνει την εννοια ανθρωπος .. 

ασχετα .. ακομα και αν φαινεται .. σχημα οξυμωρον ..καθως μας εχουν παρει τα αυτια .. ξεκουφαινοντας μας ..οτι ειναι ..προσκυνητες στην ιδεα ανθρωπος .. εκστασιαζονται με το να εκθειαζουν τα επιτευγματα της ιδιωτικής πρωτοβουλιας .. 

αντι αυτου ο καπιταλισμος ειναι ενα παιχνιδι που το παιζουν με τους .. ανθρωπους σαν πιονια .. 

το παιχνιδι της ζωης .. κοινωνικης καταταξης .. πολιτικης αναπτυξης ... παιξε για να κερδισεις .. αλλα πως να παιξεις .. τι να παιξεις ..σαν πιονι;..

σε παιζουνε ..δεν παιζεις .. 

συστημικη.. η κριση .. με βαση τα εγγενη χαρακτηριστικα του συστηματος .. την θεση του ανθρωπου μεσα στο συστημα .. 

ε καποτε φτανει το σχοινι στον κομπο .. 

και ..καποτε ..αυτος ο ανθρωπος βαζει μυαλο .. και ετσι .. φτιαχτηκε η κριση .. 

αφου περασε πρωτα το σταδιο ..του ..θελω οτι κι αυτοι .. γιατι αυτοι να 'χουν και εγω οχι .. 
και προσπαθησε να τα βγαλει .. με οποιοδηποτε τροπο .. καταντησε ρεμαλι ..ιδιο και απαράλλακτο ..με αυτους που ηθελε να μοιασει ..  

βδελυρα ..σιχαμερα ..χαμερπη χαρακτηριστικα .. του συστηματος ..βγηκανε στην φορα .. γινονται αντιληπτα ..καθημερινα .. 

τον κανει να αισθανεται ντροπη για τον ξεπεσμο του .. σιχασια για τον εαυτο του .. 

ο Καντας επεστρεψε 7.5 εκατομμυρια απο τις μιζες που πηρε.. μια πραξη εξιλεωσης .. ο Καρελιας μοιρασε τα κερδη της εταιρειας του στους ανθρωπους που ηταν υπευθυνοι γαι την πραγματωση τους .. 

δεν ειναι ανταμοιβη ..ελεημοσυνη ..λυτρα .. ειναι λαμπικαρισμα μυαλου .. οτι επειδη αυτο το κωλο-γαμημενο συστημα .. ετσι μας λεει πως θα πρεπει να κανουμε δουλειες 

αναπτυξουμε βιομηχανια .. δεν σημαινει ..σωνει και καλα οτι θα πρεπει να το ασπαστουμε .. 

να ξεχασουμε το τι ειμαστε ..οτι το κεφαλαιο ειναι οι ανθρωποι στην επιχειρηση  ..και οχι τα γαμημενα τα λεφτα ...

υπαρχουν βεβαια ακομα πολλοι αδιάντροποι .. που κρατανε αυτα που δεν τους ανηκουν .. και πολεμανε να βγαλουν και αλλα .. 

ο Jeff Bezos λεει .. βγάζει δις απο την αμαζον .. και προσπαθει να βγαλει και αλλα .. κολαφος για την εννοια του ανθρωπου .. επρεπε να σκυβει απο ντροπη .. να μην τολμα να κοιταξει στα ματια το βλέμμα των ανθρωπων που τον περιτριγυριζουν .. 

αν δεν το κανει .. 

να βγαλει το σαρακι απο την καμπουρα του .. 

οι εννοιες ..φτωχος πλουσιος .. ετσι που μας τα δώσανε κληρονομικα .. δεν θα επρεπε να υπαρχουν στην γλωσσα μας .. να ειχανε ..εξαλειφτει .. εξοστρακιστει απο τα μυαλα των ανθρωπων .. 

λιγοι στο μυαλο .. τα λεφτα ..φυραίνουν την νοημοσυνη στον ανθρωπο .. τον καταντανε ενα μικροπρεπη ..ποταπο .. φυλαργυρο ανθρωπακι .. 

υπανθρωπιλα ..διαβασα σε ενα τουι .. ορος που ποτε δεν εβαλα στο μυαλο .. αλλα ορος ..που καθιζει ανετα .. βρισκει τα μποσικα του .. ταιριάζει στον χαρακτηρα πολλων κυβερνωντων .. που συμφωνουν στον μεσον ορο του ανθρωπου στην κοινωνια που μας εχουν κανει .. 

μιζες; .. υποκυπτουν στον πειρασμο .. ενδιδουν; .. και πως οχι .. γαλουχημενοι .. γαλακτισμενοι .. βουτηγμένοι μεχρι τα μπουνια .. ετοιμοι να πεσουν σαν ωριμα συκα στον πειρασμο .. στο δολωμα .. 

απο την λαγνεια για το χρημα που εμφορείται το συστημα .. που λουζει ..πατοκορφα την κοινωνια .. 

να μας τα πρηζουνε καθημερινα .. μας τα πρηξανε μια ζωη ανευ οριων .. με τα χρηματα .. μας χωσανε την τραπεζο-κακορμοιρια βαθεια μεσ’ το μυαλο .. 

οι .. λεγομενοι ..φερομενοι .. τεχνοκρατες .. φτηνιαρηδες .. μετρανε τον πλουτο με λεφτα .. και απαξιουν τον πραγματικο πλουτο μιας χωρας .. το ποιον ..εκεινη την ιδιοτητα που κανει εναν ανθρωπο .. τζιμανι .. στον ανθρωπο ..

με μπερδεμμενα μπουτια .. κεφαλαιο .. μπουρδουκλωνεται





Δεν υπάρχουν σχόλια: