Φεβρουαρίου 13, 2014

τι εστι ..πραγματικοτητα. Πραγματικοτητα ..μπλεγμενη στα βοθρολυματα που καλουμε χρημα.

αυτο που βιωνει καποιος σαν πραγματικοτητα .. σεβασμος .. επιβάλλεται .. περα απο ολα ..

καθως αυτο που προεχει .. ειναι αυτο που τον κραταει ..συγκροτημενο σαν μοναδα μεσα στο συστημα που αποτελει μερος του 

να αισθανθει οτι πρεπει να στηριχτει πανω στις δικες του δυναμεις για να αντιμετωπισει την πραγματικοτητα που ζει .. που ειναι μπλεγμενος/η μεσα .. 

σωτηρες .. να μην αισθανθει οτι εχει την αναγκη .. παρα μονο μεσα στο πλαισιο .. του ..συν Αθηνα και χειρα κινει .. 

δεν υπαρχει πανακεια ..

αναγνωριζοντας ..αλλα οχι παραγνωριζοντας .. οτι ειμαστε μονοι ..

οι πραγματικοτητες ειναι τοσες πολλες οσες και ανθρωποι σε αυτον τον πλανητη .. παραλληλα ..βιώσιμες .. βιώνονται .. 

αδυσωπητη πραγματικοτητα; .. φανταζει .. ειναι μια λουμπα που αμα πεσει καποιος μεσα ..δυσκολα θα μπορεσει να ..ξανασηκωθεί .. να αναστηλωθεί ..και να ανταπεξελθει ..

να μπλεξει την πραγματικοτητα με το τουιτερ; .. η πραγματικοτητα σκληρη .. οι κανονες που την διεπουν .. αρρηκτοι .. μας κανουν να αισθανομαστε .. ανικανοι .. ανημποροι .. να ανταπεξελθουμε .. αχρηστα κορμια ..

τουιτερ ..πλαθει μια εναλλακτική πραγματικοτητα .. και λογω του μεσου .. άυλου .. μια εικονικη πραγματικοτητα ..  

αλλα το τουιτερ παιζει αυτη την στιγμη .. εναν αλλον ρολο .. παρουσιαζεται μπροστα μας σαν ενα μεσο αναζητησης .. ενα εργαλειο .. μπορει καποιος να πει .. και ..τιποτα παραπανω ..

αν οι σχεσεις που το διεπουν .. οταν γινονται αντιγραφο .. καρμπον απο τους ορους και κανονες που διεπουν την ..φυσικη πραγματικοτητα ..στο .. πως αναπτυσσονται/αναπτυχθηκαν οι κοινωνιες .. 

καταλαβαινεις .. οτι δεν κερδιζεις τιποτα .. με το να εφαρμοζεις .. τα στανταρ που ισχυουν στην πραγματικοτητα που ο καθενας ζει .. τις επιδιωξεις που εχει

να αποζητας στο τουιτερ αυτο .. που η εξω πραγματικοτητα ..επιβάλει .. 

ο καθενας αισθανεται οτι οφειλει να ειναι κυριαρχος της πραγματικοτητας που βιωνει .. επιβάλλεσαι των καταστασεων .. 

εισαι παικτης και οχι πιονι .. 

η σταση .. ειναι που εχει σημασια .. η δυναμικη που παιζει ρολο .. οι καταστασεις διαμορφωνονται συνεχεια .. τα παντα ρει ..αυτο που προεχει ειναι να μην τις αφησει να ξεφυγουν απο τον ελεγχο ..

τα χτυπηματα .. να τα αντιμετωπισεις σαν μπαστακας .. να χτυπανε πανω σου .. αλλα εσυ να απαραμενεις ..ακουνητος .. αλωβητος .. 

η πραγματικοτητα .. ειναι αποτελεσμα απο την μείξη απο τις πραγματικοτητες ολων των ανθρωπων που αποτελουν μια κοινωνια ..

πραγματικοτητα που αισθανεσαι οτι θελει να σε σβησει απο το χαρτη .. σαν υπαρξη .. οι κανονες της καπιταλιστικης κοινωνιας .. βασισμενοι πανω στο χρημα .. σε ιδεωδη ..αρχες ..ξενα με την φυση του ανθρωπου .. ο ανταγωνισμος σε πεδια .. απροσαρμοστα .. δυσπροσαρμοστα .. απο ενα επιπεδο εξω απο τις αναγκες και τα ..θελω .. ενος ανθρωπου .. 

καθε αξια ..σωνει και καλα να πρεπει να περασει απο τις συμπληγαδες του καπιταλισμου .. να υπαρχει μονο ενα κριτιριο επιτυχιας .. αυτο της οικονομιας .. του χρηματισμου .. αυτο που λεει οτι αξιζεις μονο αν εχεις εκφρασει την επιτυχια που αισθανεσαι οτι αρμοζει στον εαυτο σου .. πανω σε χρηματικους ορους .. εξαργυρωνεις καθε αξια που εχεις .. που μονο η λεξη .. εξαργυρωνεις, δινει το νοημα στην ζωη σου ..που αισθανεσαι οτι κατεχεις .. με χρηματοπιστωτικους ορους .. να αναγκαζεσαι να βλεπεις την πραγματικοτητα σου .. σαν ενας λογιστης ..

απο τα πρωτα βηματα σου στην ζωη .. εχεις γαλουχηθει να κοιταζεις .. την πραγματικοτητα σου κατω απο αυτους τους ορους ..

οταν λεει καποιος πραγματικοτητα ..τι εχει στο νου .. πραγματικοτητα αρρηκτα συνυφασμενη με το χρημα  ..χτισμενη πανω σε χρηματοοικονομικους ορους .. μια πλαστη ..κιβδηλη πραγματικοτητα .. αναξια του ανθρωπου ..

μεταβλητες και παραμετροι στην πραγματικοτητα που βιωνουμε .. πανω σε χρηματοοικονομικους ορους .. ασχετοι με το αντικειμενο .. παραγουν ασχετους ανθρωπους ..αποξενομενους απο το περιβαλλον τους .. απο τους ..γυρω τους .. 

πραγματικοτητα μπλεγμενη με τα χρηματα .. η εξω πραγματικτητα .. βουτηγμενη μεσα στα σκατα .. ενα βοθρο που τα χρηματα αποτελουν τα βοθρολυματα .. μολυνουν .. το περιβαλλον ..

τα χρηματα που δεν ειναι παρα ενα ..παρα-προιον .. στις δραστηριοτητες των ανθρωπων στην κοινωνια .. ενα αχρηστο προιον .. προιον που πεταγεται .. στον καλαθο των αχρηστων .. στον κλαδο αποχετευσης της ζωης .. βοθρολυμα ..

η καθε δραση του ανθρωπου .. παραγει υπηρεσια ..προιον .. για τους αλλους ανθρωπους .. για την κοινωνια .. η δραση ..αμοιβεται .. η αμοιβη .. ασχετη .. το παραπροιον αυτης της διαδικασιας ..

ομορφια .. αναγκαζεται να πουληθει .. καθως μπλεκεται στο χρηματοπιστωτικο αλισβερισι .. 

οι σχεσεις των ανθρωπων .. ενα αλισβερισι .. μια καταντια αδυσωπητη ..

τα πραγματικα μπλεξιματα .. μπλεγμενη η πραγματικοτητα απο γεννησιμιου της .. και το μπλεξιμο με το τουιτερ ..μια αμελητεα ιδιοτητα .. ποσοτητα ..ποιοτητα ..

μιλαμε για πραγματικοτητα .. αλλα τι εχουμε στο μυαλο .. ειναι αυτο που εχει σημασια .. μια μπλεγμενη πραγματικοτητα .. που πρεπει να ξεμπλεξουμε ..










Δεν υπάρχουν σχόλια: