Μαΐου 24, 2014

δημοκρατια .. η διττη υποσταση της .. πολλαπλασιαζει τα λαθη .. επαυξανει το αποτελεσμα τους .. αλλα..

οταν προσπαθεις να φερεις τα πανω –κατω ..




οταν προσπαθεις να φερεις τα πανω –κατω ..

απο το ανθρωποι ειμαστε ..λαθη κανουμε .. στο ..λυτρωτικο .. λαθη ειμαστε ανθρωπους κανουμε .. ολες οι μικρες και μεγαλες επιλογες .. και απο την σουμα τους βγαινει η συνισταμενη .. ετσι προχωραει μπροστα η κοινωνια .. δεν υπαρχει κανενα αλανθαστο ..

και για αυτο ο ανθρωπος συγκροτειται σε ομαδες .. για να συμπληρωνει ο ενας τον αλλον ..για να διορθωνει ο ενας τον αλλον ..

ο ανθρωπος ..ενα λαθος .. ο τροπος που σκεπτεται ..οι αποφασεις που περνει ..σε ατομικο και συλλογικο επιπεδο .. σαν ατομο σε ολες τις βαθμιδες της ιεραρχειας .. 

απο τον πιο περισπουδαστο αρχηγο .. στο πιο παρακατιανο μελος της κοινωνιας .. 

(και που λεω παρακατιανο ..βγαζει αφρους το στομα μου ..τιποτα και κανενας δεν ειναι παρακατιανος ..δεν αξιζει αυτον τον ορισμο .. το λαθος στον τροπο της σκεψης μου .. εχει κολλησει στο μυαλο μου ..το αναγνωριζω σαν ενα απομειναρι ..απο την κατηχηση που υπεστη μια ολοκληρη ζωη ..και προσπαθω συνειδητα να το αποβαλλω)

το ..στοιχειο που προσδιδει την ηλιθιοτητα .. δινει σωμα στην ηλιθιοτητα ..

δημοκρατεια .. η διτη υποσταση της .. πολλαπλασιαζει τα λαθη .. επαυξανει το αποτελεσμα τους .. αλλα και απο την αλλη κανει δυνατο ..στο να βρουμε τα λαθη μας ..και να τα διορθωσουμε ..

η γνωση .. ειναι συνυφασμενη με την δημοκρατεια .. δυναμωνει την δημοκρατια .. οσο περισσοτερη γνωση ..σε οσο το δυνατον περισσοτερα πραγματα στην ζωη μας .. 

ενα πραγμα που στην σημερινη εποχη γινεται πιο ευκολο ..

γιατι ‘μιλανε’ οι ανθρωποι μεταξυ τους ..μαθαινουνε με γεωμετρικη προοδο .. στα κοινωνικα δικτυα ..
θωρακισμενος ..

ο καθενας μπορει να ειναι οτι θελει .. δεν εχει ενδοιασμους στο να βγαλει τον πραγματικο του εαυτο προς τα εξω ..

να τον ντυσει .. τον ντυνει .. οπως θελει .. φοραει εναν μανδυα για να προστατεψει τον εαυτο του .. προστατευεται απο τα ενστικτα της αγελης .. που η πρωτογονη κληρονομια μας μας εχει περιλουσει ..λουσμενους ..


δεν ειναι αρκετη η δημοκρατια .. οφειλει να παει ..περπατησει χερι-χερι ..με την γνωση ..γνωση σε ολα τα επιπεδα .. με το μεγαλυτερο τηες κομματι της ..την αυτογνωσια ..

να καταλαβουμε ..να δεχτουμε και να αποδεχτουμε .. οτι δεν μπορουμε παρα να κανουμε λαθη .. η γενναιοτητα που απαιτειται .. που δεν θα πρεπει .. να κανουμε αυτην μας την αδυναμια γνωμονα στην ζωη μας ..


αλλοιως οδηγει στην ηλιθιοτητα .. στην ασυγχωρητη ηλιθιοτητα .. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: