Σεπτεμβρίου 17, 2014

Όχι ..εξω από τους ανθρωπους ..

Όχι ..εξω από τους ανθρωπους ..
επαφιεται σε μια κοινωνια .. να γεννησει το χρημα .. και όχι .. να πεφτει από τον ουρανο .. αμετρητα τσουβαλια .. σαν .μαννα ..
μονο οι δρασεις των ανθρωπων ..γεννανε χρημα .. ανθρωπων ..μυαλωμενων ..δουλεμενων .. ανθρωπων που ξερουν πώς να μετατρεψουν μιαν αμορφη μαζα σε ένα προιον ωφελιμο για τον κοσμο ..
μια ..αεναη διαδικασια ..που σε τελικη αναλυση ..δεν χρειαζεται το χρημα ..
επενδυσεις .. η πανακεια .. επενδυεις .. τι; .. και πως; .. και πως μια επενδυση θα χρησιμοποιηθει; ..εχεις τα κοτσια; .. εχεις τους ανθρωπους; ..το δυναμικο; ..τα μυαλα; ..

 Η κλίμακα των σύγχρονων κερδοσκοπικών ροών κεφαλαίου..
την ..κλιμακα  ..το χρημα την δημιουργησε .. και αυτή η ιδιοτητα ..καταλυτης .. για την ..υποβαθμιση του ..του ..χρηματος 
... οταν το χρημα ..αυγατιζει περα απο τα ορια που του επιτρεπονται ... οι ασφαλιστικες δικλειδες ..εξαντλει τα ορια του ..  ..
.. το χρημα ..απεμπολει ..τον εαυτον του .. 
.. αυτη η ιδια διαδικασια που καταστρεφει τις κοινωνιες των ανθρωπων ..απεργαζεται συναμα και την λυτρωτικη απελευθερωση των ανθρωπων απο το χρημα ..   
..που οδηγει στην απαγκιστρωση των δρασεων των ανθρωπων από το χρημα ..
.. είναι τέτοια, που πιθανότατα δεν υπάρχει κανένα συναλλαγματικό αποθεματικό αρκετά μεγάλο.. 
το χρημα υποβαθμιζεται ..
.. ώστε να συντηρήσει την τιμή ενός σαφώς υπερτιμημένου νομίσματος..
και τι δημιουργει ένα ..υπερτιμημενο νομισμα .. παρα .. αυτές οι ιδιες οι ..κερδοσκοπικες ροες.. 
.. αποροια του ιδιου  του χρηματος όταν ..δρα ..περα από τους ανθρωπους .. όταν δεν υπολογιζει ..τους ανθρωπους .. όταν ..εξαυλωνει .. μηδενιζει τους ανθρωπους ..
 Την ίδια ώρα, η προσφορά στήριξης με ρευστότητα σε ισχυρούς θεσμούς, δεν εξαρτάται από τα διαθέσιμα αποθέματα, αλλά από την πιστωτική αξιολόγηση εκείνου που παρέχει αυτή την στήριξη, είτε είναι τράπεζα, είτε κυβέρνηση είτε κεντρική τράπεζα..
..ρευστοτητα .. πιστωτικη αξιολογηση.. τι την παρεχει ..

..ρευστοτητα .. ρεει .. 

..το χρημα ..ρεει .. αν σταματησει να ρεει .. σαπιζει .. η ..πιο σημαντικη του ιδιοτητα .. 

.. και μονο οι ανθρωποι είναι αυτοι που μπορουν να εξασφαλισουν την ροη του .. και για να γινει αυτό οι ανθρωποι θα πρεπει να εχουν ..χρημα .. για να το ..ρευσουν .. 

.. οι κανουλες θα πρεπει να είναι συνεχεια ανοιχτες .. το εισοδημα των ανθρωπων να μην στερευει ..

.. πιστωτικη αξιολογηση .. βασιζεται πανω στις δυναμεις μιας ..κοινωνιας .. το ανθρωπινο δυναμικο ..το μονο κεφαλαιο .. αυτό καθοριζει την πιστοληπτικη ικανοτητα .. βασιζεται η πιστωτικη αξιολογηση ..









Δεν υπάρχουν σχόλια: