Ιουνίου 04, 2009

Ευρωεκλογες, η ευκαιρια να τοποθετηθει ο καθεις αβιαστα, χωρις τον πελεκυ του διληματος η εγω η το χαος, στο σβερκο.

... που τα δυο μεγαλα κομματα βαζουν σε ολες τις εκλογες.



Political asset, o Καραμανλης, πουλαει. Ολα τα λεφτα σ' αυτον. Αν τον κοψουν κομματακια και τον σπειρουν στον αερα, οι ανεμοι θα τον εξαπλωσουν σ'ολο το μηκος και το πλατος της επικρατειας. H επιτυχια σιγουροτατη.

Aυτο που δειχνει, αυτη η εμμονη τους και η βαθεια πεποιθηση τους, οτι ειναι αρκετα για να κερδιζουν και να κερδισουν αυτες τις εκλογες, ετσι απλα να ανεμιζουν το ονομα Καραμανλης, οτι κοιταζουν την επιφανεια και οχι το βαθος. Αυτο που φαινεται και οχι αυτο που ειναι, που και αυτο παλι δεν ειναι δα και κατι καινουργιο, ειναι τις πασοις γνωστον.

Και τα ιδια κανει και το Πασοκ, επισειοντας το αλλο μεγαλο κεφαλαιο στην πολιτικη ζωη της χωρας. Το κεφαλαιο Παπανδρεου. Πονταρουν στις βαθειες μνημες που τα ονοματα Καραμανλης και Παπανδρεου προστρεχουν, καθως εχουν ριζωσει βαθεια μεσα στα μυαλα των ανθρωπων. Βαθειες μνημες συνυφασμενες με τα βιωματα του εμφυλιου, ασχετα με το ποσο μακρινες φανταζουν, καθως και οι δυο επιλογες απαντουν, προσφερονται σαν λυσεις στην επιθυμια των πολιτων, να εχουνε την ησυχια τους, δεν ειναι ωρα για πειραματισμους, γιατι να μπλεκουμε σε περιπετειες.

Αποφευγονται τα διληματα, καθως κανενα απο τα αλλα κομματα δεν εχουν πεισει, η δεν πειθουν, οτι μπορει να τους βγαλουν απο τα αδιεξοδα της καθημερινης ζωης, μιας και ολα κινουνται μεσα στα ιδια πλαισια που τα δυο μεγαλα κομματα κινουνται. Οι εκπροσωποι ολων των κομματων θωρουνται σαν οι προνομιουχοι που επιασαν την καλη, ασχετα με το ποσο σχιζονται να τους πεισουν οτι δουλευουν και πασχιζουν για το συμφερον τους.

Κατι που φερνει στην επιφανεια και τα αιτια του δικοματισμου, καθως οι λυσεις που ολα τα κομματα προσφερουν, δεν λαμβανονται ως εφικτες, ο παραγων ησυχια υπερισχυει, αποτινασει τα κακα, αποφευγονται οι περιπετειες κατι που και τα δυο μεγαλα κομματα προσφερουν, εκμεταλευομενα τις ιδιες βαθειες μνημες. Το ενα με το ονομα Καραμανλης, το αλλο με το ονομα Παπανδρεου, και τα δυο προσφερουν τα ιδια, οτι θα του εξασφαλισουν την ησυχια που επιζητει.

Το θεμα, στις παρουσες εκλογες, οι ευρωεκλογες, δεν εχουν κανενα αντικτυπο. Η ησυχια δεν απειλειται αμεσα, δεν ειναι το issue, που λεμε η λενε, υπαρχει ελευθερια. Δεν δημιουργει αναγκαστικα διληματα (κοιτα να δεις, που ηρθε παλι), ο καθενας απο τους δυο μεγαλους μονομαχους να διαλαλει, η εγω η το χαος.

Ειναι η ωρα, για να παρουν ενα μαθημα.

Οι Ευρωεκλογες, η ευκαιρια να τοποθετηθει ο καθεις αβιαστα, χωρις τον πελεκυ του διληματος στο σβερκο, που τα δυο μεγαλα κομματα βαζουν σε ολες τις εκλογες, η εγω η το χαος.

Με σιγουρια η επιλογη του χαους, που παρεπιμπτοντος δεν ειναι 'χαος', αλλα δημιουργια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: