Απριλίου 14, 2014

Η .....κωλοκατασταση.




"Τα τελευταία χρόνια η διαπλοκή πολιτικών και επιχειρηματιών οδήγησε στο να δημιουργηθούν κολοσσιαίες περιουσίες. Ως φαίνεται, όμως, έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Ποιοι κλάδοι και χώρες ευνοούν την κρατική διαπλοκή. 


"Ο Ίαν Σίνιορ, 75 ετών, είναι ένας από τους γνωστότερους Βρετανούς συμβούλους επιχειρήσεων, αλλά και από τους σοβαρότερους πολέμιους των «οικονομικών της διαπλοκής». Τα βιβλία του πάνω στο θέμα αυτό, όπως και στο αντίστοιχο της διαφθοράς -«με μεγάλο Δ», όπως λέει- θεωρούνται μοναδικά στο είδος τους. Το ίδιο ισχύει και για την πλούσια αρθρογραφία του στο βρεταννικό Ινστιτούτο Οικονομικών Υποθέσεων (ΙΕΑ), που θεωρείται από τις πλέον σημαντικές «δεξαμενές σκέψης» του φιλελεύθερου χώρου."

... θεωρείται από τις πλέον σημαντικές «δεξαμενές σκέψης» του φιλελεύθερου χώρου. 

.. φιλελεύθερου χώρου; ;;;;;

.. οικειοποίηση του .. απο τον φιλελεύθερο χώρο ..η μεγαλη απατη .. η .. μεγαλη αυταπατη..

... παει ..να μας τρελανει .. μια ..πρωτογνωρη διασταση .. του φιλελευθερου χωρου .. η ..
η .. τι στο διαλο ειναι αυτος ο φιλελευθερος χωρος ...

αν .. δεν ειναι ο χωρος που .. εξειδικευονται για να βγαλουν απο την μυγα ..ξυγκι ..

αυτος ο χωρος που θα σου πουλησουν και τον αερα που αναπνεεις .. για να βγαλουν για καποιον κερδος ..

τοτε τι ειναι ... 

η ..ο φιλελεύθερος  ειναι θυμα .. μιας μεγαλης απατης .. η εμεις ..ειμαστε

κατι .. παραλογο συμβαινει εδω .. ενα σχημα ..οξυμωρον .. ενα παραδοξο ..


Η ..φιλελεύθερη ..που αλλοι την λενε ..νεοφιλελευθερη και που αυτοι που μάχονται για την επικράτηση της ..την αποσείουν με βδελυγμία. 

Τι στο διαολο συμβαίνει ..η ..αν αυτο που συμβαίνει ειναι οτι και απο τη μια, αλλα και απο την αλλη πλευρα μάχονται για τα ιδια πραγματα ..αλλα δεν τα βρισκουν ..και καθως δεν τα βρισκουν ..αυτοι που την βρίσκουν ειναι εκεινοι που εκμεταλευονται την σύγχυση και εκμεταλευοντας και τους μεν και τους δε,  διαιωνιζουν αυτην την κωλοκατασταση ..

Αν η δημιουργια ..κωλοσσιαιων περιουσιων πρεπει να αποτελει πρόκριμα της κοινωνιας για οχι, την στιγμη που και οι θιασώτες του φιλελευθερισμου την σταμπάρουν οτι ειναι αποτελεσμα 'Δ'ιαφθορας και διαπλοκης, το οτι επιβαλεται ολοι, φιλελευθεροι και μη, να σταθουν εναντια της, να την αποβαλουν, μια και καλη απο το προσωπο της κοινωνιας.

Να αποφύγουν τις σαλατες και τα γαρνιρισματα και να αφοσιωθούν στο κυριο πιατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: