Δεκεμβρίου 10, 2008

Γιγαντας

Αρκετα με την περιουσια.

Αυτος δεν ο λογος που γινονται ολα αυτα. Κανενας δεν μπορει να μετρησει την αγανακτηση με φραγκα, να την κοστολογηση και να βγαλει συμπερασμα αν αξιζει η οχι. Αν θα πρεπει, .... να δειξουν, να διαδηλωσουν την αντιδραση τους σε ενα καθεστως που ποδοπατει ανθρωπινες αξιες.

Ναι, γινανε καταστροφες που δεν επρεπε να γινουν. Ασε που ολοι σιγουρα εχουν βαλει στο μυαλο τους οτι πολλες απο τις καταστροφες ειναι βαλτες απο το ιδιο το συστημα, αλλα να φτανεις στο σημειο να τις προβαλεις σαν κυριο θεμα, παιζεις το παιχνιδι του συστηματος και προιδεαζεις σε καταστασεις αναλογες με την Γαλλια, που βγαλαν Σαρκοζι για προεδρο καθως τον κανανε ηρωα γιατι κατεστειλε τις εξεγερσεις.

Οταν τοσοι ανθρωποι βγαινουνε στο δρομο δεν ειναι τυχαιο. Οταν βρισκουνε το θαρρος να αντιπαραταχθουν, σε ενα οργανωμενο σωμα του κρατους, να υπερνικησουνε το φοβο που το συστημα ποτιζει το ειναι του πολιτη καθημερινα, ειναι ενα ξυπνημα που ποτε δεν πρεπει να παραγνωριζεται.

Ειναι σαν ενας γιγαντας που ανασηκωνεται για να συνθλιψει τον νανο-κρατος, που ο ιδιος του εδωσε το δικαιωμα να τον κυβερνα, αλλα ο νανος τον πηρε και τον παιρνει για χαζο και κανει οτι θελει.

Δεν υποκινουνται, κανενα αποστεομενο κομμα η κανενας αρχηγος δεν ειναι δυνατον να κινησει ανθρωπους σε αυτο το σημειο. Το μονο που μπορουν να κανουν ειναι να το ακολουθουν, να πανε με το ρευμα.

Δεν πρεπει αυτο το ξυπνημα να χαθει, και αυτο βλεπω προσπαθειτε να κανετε εσεις εδω. Εστιαστε την προσοχη σας, σε αυτα που πραγματικα ξεσηκωσαν, οσους ειναι αυτη την στιγμη στους δρομους. Μην μαγαριζεται αυτην την εκδηλωση αγανακτησης με ρετσινιες.

Εστιαστε την προσοχη σας σε γεγοντα οπως την ελλειψη αστυνομευσης οταν γινονταν οι καταστροφες, ενδειξη συνενοχης της κρατικης μηχανης με τους υπαιτιους των καταστροφων, η απλα ενδειξη της εμφυτης δειλιας αστυνομιας και κρατους καθως βρισκουν οτι οι μαθητες θα ειναι του χεριου τους, ευκολη λεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: