Φεβρουαρίου 17, 2009

Ύπουλη ενεργεία της κρατικής μηχανής. Δεν είναι ένας ο υπεύθυνος. Είναι έντεκα εκατομμύρια οι υπεύθυνοι?

Εν τέλει φαίνεται ότι η κρατική μηχανή δεν είναι τόσο αφελής και ανίδεη, όπως ενόμιζα μέχρι τώρα, αλλοιως δεν εξηγείται η εμφάνιση αυτής της διαφήμισης του ΥΠΕΧΩΔΕ, πρόσφατα στις τηλεοράσεις σχετικά με το περιβάλλον, ως υπόθεση και των έντεκα εκατομμυρίων ελληνων, σε αυτές τις καίριες στιγμές στις εξελίξεις στον ελληνικό χώρο συνέπεια της οικονομικής κρίσης, στην επερχόμενη λιτότητα, που τα μαζικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν.

Που, η υποβολιμαία καθώς και ύπουλη πρόθεση της διαφήμισης, και εξ αυτού της κρατικής μηχανής, είναι να περάσει στην συνείδηση των πολιτών στις ελληνικές κοινωνίες, ότι και για την κρίση στην οικονομία υπεύθυνος δεν είναι ένας, δηλαδή το κράτος, η μερικοί, δηλαδή οι Λατσηδες, η οι Βαρδινογιάννεοι η οποίοι άλλοι εκπρόσωποι του πλούτου που μου διαφεύγουν της προσοχής, που ακολουθώντας πιστά τις γεννητιριες τάσεις, τους λογούς της ύπαρξης του σημερινού, σύγχρονου οικονομικού συστήματος, με τις τράπεζες τα εργαλεία και μοχλούς, για την αέναη συσσώρευση όλο και περισσότερου πλούτου στις τσέπες τους.

Αλλα αντ' αυτών των πραγματικών αιτίων, υπεύθυνοι και για την οικονομική κρίση είναι τα έντεκα εκατομμύρια των ελληνων. Λειαίνουν το έδαφος για να γίνει η κατάποση, του χαπιού της λιτότητας, αποδεκτή. Ότι αυτοί, τα έντεκα εκατομμύρια ελληνες, θα πρέπει να πληρώσουν τα σπασμένα για να μην χάσουν οι μερικοί, που πάση θυσία θα πρέπει να μείνουν στον αφρό, άθικτοι από την κρίση. Ότι οι ελληνικές κοινωνίες έχουν ανάγκη από τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

Οι ελληνικές τράπεζες, λέει ο τύπος, θέλουν να διοχετεύσουν τα χρήματα που δόθηκαν από το κράτος για να καλύψουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, τα ρίσκα που πήραν στις ανατολικές χώρες, αντί για την τόνωση της οικονομίας στην ελλαδα. Και βέβαια, ποσώς τους ενδιαφέρει η ελληνική οικονομία. Δεν είναι αυτός ο λόγος της ύπαρξης τους. Ο λόγος της ύπαρξης τους είναι οι μερικοί. Και αυτούς τους μερικούς, είναι αυτοί που θέλουν να βγάλουν αλώβητους από την κρίση. Τα ρίσκα που πήραν για να βγάλουν οι 'μερικοί' που εμπλέκονται, περισσότερα χρήματα για τον κορβανά τους.

Είναι τυχαία η επίσκεψη του πρόεδρου του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα? Δεν ξεσήκωσαν τον εν λόγω πρόεδρο, οι πιστοί του φίλοι οι Βαρδινογιάννηδες, να 'ρθει στην Ελλάδα, για να πείσει την ελληνική κυβέρνηση να μην φέρει αντιρρήσεις στην διοχέτευση κονδυλίων από την επιδότηση του κράτους στις τράπεζες, για να ξελασπώσουν, να καλύψουν τα ανοίγματα τους, τα ρίσκα που πήραν στην προσπάθεια τους να γίνουν πλουσιότεροι? Και επισκέφθηκε και τον Παπανδρέου προφανώς για να εκμαίευση υπόσχεση ώστε να μην φέρει κωλύματα, στην όλη υπόθεση?

Αρκετά με τους επιχειρηματίες και την επιχειρηματική δραστηριότητα. Το μόνο που θέλουν είναι πως θα βγάλουν κέρδη και ποσώς τους ενδιαφέρει η διατήρηση της ποιότητας ζωής των ελληνων πολιτών.

Διώξτε τους.

Ποσως!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: