Οκτωβρίου 06, 2011

Ευρωπαιοι πολιτικοι, ξυπνιοι κοιμισμενοι μια απο τα ιδια. Τους λειπουν οι δομες στην σκεψη. Μεσα απο τον διαλογισμο, κοινωνιες με/και χωρις χρηματα.

Dexia, η Lehman της Ευρώπης;


"Κάτι καλό μπορεί να βγει από την περίπτωση της Dexia. Μπορεί επιτέλους να έκανε τους Ευρωπαίους πολιτικούς να ξυπνήσουν από τον βαθύ τους ύπνο, να τρομάξουν, και να αντιληφτούν πως πρέπει να παρέμβουν αποφασιστικά."

οι Ευρωπαιοι πολιτικοι να ξυπνησουν .. εστω οτι ξυπνησαν .. και τι εγινε; .. ξυπνιοι .. κοιμισμενοι .. τα ιδια πραγματα θα κανουν ..

να αντιληφτουν;

να αντιληφτουν τι; ..οι εταιροι .. για να το καταλαβουν .. θα πρεπει να εχουν εκεινες τις δομες στην σκεψη τους .. που θα καταστησει ικανη την κατανοηση της κρισης .. αφου τους λειπει απο το νιονιο τους .. εκεινα τα κομματια στην σκεψη τους .. που θα τους δωσει την δυνατοτητα .. να δουν την κριση στις πραγματικες τις διαστασεις ..

τις εχουν; .. δεν τις εχουν .. πως να τις εχουν; .. εχουν ποτιστει μεχρι τα μπουνια .. απο την λογικη του κερδους .. τα λεφτα να αυγατιζονται .. και μονο .. και εχουν χασει τον ειρμο στις σκεψεις τους .. δεν βλεπουν οτι τα λεφτα ειναι μονο ενα εργαλειο .. ενα μεσο .. να βαλουν στο μυαλο τους ..πως να χειριζεσαι την οικονομια .. τις ζωες των ανθρωπων .. χωρις λεφτα και με λεφτα ..

να δουν τις ζωες των ανθρωπων .. κατω και απο τις δυο σκοπιες .. κοινωνιες .. με χρηματα .. και κοινωνιες χωρις χρηματα .. πως θα κανονιζαν τις κοινωνιες .. χωρις το μεσο του χρηματος ..

τα εχουν βαλει κατω; .. να τα βαλουν κατω .. πως θα ηταν οι κοινωνιες; .. οι ζωες των ανθρωπων; .. αν δεν υπηρχαν τα χρηματα .. και αφου βγαλουν μια σουμα .. οχι μονο οι Ευρωπαιοι πολιτικοι ..αλλα και ολος ο κοσμος .. τοτε πανω στην σουμα να εισαγουν και τον παραγοντα χρημα ..

.. να βαλει τα χρηματα στις πραγματικες τους διαστασεις .. να παιξουν τον πραγματικο τους ρολο ..


.. ζωες των ανθρωπων που ειναι ο γνωμονας, η παρασαγγα .. πανω σε αυτην την παρασαγγα χτιζονται ολα τα οικοδομηματα της ανθρωπινης δρασης .. εταιρειες .. επιχειρησεις .. τραπεζες .. κοινωνιες .. κοινοτητες .. εθνη .. κρατη ..

.. δρωμενα που αγνοουν .. που βαζουν σε δευτερη μοιρα τις ζωες των ανθρωπων .. τα οικοδομηματα που βασιζονται στην παρασαγγα που επιτασσει το χρημα .. καταρεουν ..

δεν ειναι οι ζωες των ανθρωπων .. που λαχανιασμενες και καταιδρωμενες .. θα πρεπει να κλικαρουνε .. σε αυτα που προσταζει το χρημα .. το κερδος .. την συσσωρευση του .. την αυξηση του ..

προιοντα και υπηρεσιες .. ενα γιο-γιο .. θυσια στην γραμμη πως .. συγκεκριμμενοι ανθρωποι .. επιχειρησεις .. εταιρειες .. τραπεζες .. ακομα και κρατη .. θα βγαλουν κερδος .. θα συσσωρευσουν χρηματα .. θα αυξησουν τα κεφαλαια τους ..

.. μια υποτιθεμενη αναπτυξη .. που κυριος σκοπος της ειναι τα λεφτα που θα βγαλουν .. προσδιδοντας δευτερουσα σημασια στα προιοντα και τις υπηρεσιες που διαπραγματευονται

.. προιοντα και υπηρεσιες ..παρεργα .. παρα-προιοντα .. η αξια τους εγκειται πανω στην αρχη ..οτι αμα κατσει η χρηση τους, η χρησιμοτητα τους, η επιδραση τους στις ζωες των ανθρωπων, εκατσε .. κατα τυχη .. ενα 'ατυχημα' .. αλλοιως .. ποιος νοιαζεται .. τα λεφτα μας να βγαλουμε και δεν πανε ολα στο διαολο ..

η Dexia φαληραει .. ε και; .. θα φαληρισουν και αλλες .. ε και;

Δεν υπάρχουν σχόλια: