Μαρτίου 12, 2012

Λευκη κολλα ..εξουσιας, δεν δινει σε κανενα ο ελληνας.

Το μεγάλο γεωπολιτικό παιχνίδι με την ΑΟΖ, ο Σαμαράς και το χρέος | ANTINEWS

η κάλυψη της Ευρωπαϊκής ομπρέλας .. στις πραγματικες τις διαστασεις ..

"Αν όμως η Ελλάδα ξεκινήσει έρευνες, και προχωρήσει σε αντλήσεις στο Αιγαίο, θα έρθει σε άμεση αντιπαράθεση με την Τουρκία η οποία θα το θεωρήσει πράξη πολέμου."

πράξη πολέμου .. γιατι ρε φιλε .. ακους εκει .. πραξη πολεμου ..

"Η Ελλάδα χωρίς την υποστήριξη της Ευρώπης δεν μπορεί να προχωρήσει στην αξιοποίηση του φυσικού της πλούτου χωρίς να έρθει σε άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση με την Τουρκία."

σπερνει .. ζιζανια .. πανω στην ..παμπαλαιη στρατηγικη .. του διαιρει και βασιλευε .. η ευρωπαικη ομπρελλα ..

"Όλος ο Μεσογειακός περίγυρός μας αποσταθεροποιείται. Θα κατάφερνε η Κύπρος να διακηρύξει την ΑΟΖ, αν δεν είχε μπει στην Ευρώπη;"

.. αποσταθεροποιείται .. μεσα στο μυαλο του .. αποσταθεροποιείται .. βαζει εμποδια ..τεχνητα ..

"Η κυβέρνηση Ομπάμα δεν είναι καθόλου ουδέτερη αναφορικά με τις νέες ανακαλύψεις πηγών ενέργειας στην Ελλάδα. Γι αυτό, όταν η υπουργός Εξωτερικών Hillary Clinton επισκέφτηκε την Αθήνα έφερε μαζί της τον ειδικό απεσταλμένο για θέματα ενέργειας στην Ευρώπη και στην Ασία, τον Richard Morningstar, ο οποίος ήταν παλιότερα σύμβουλος του προέδρου Κλίντον σε ζητήματα ενεργειακής διπλωματίας για την Κασπία Θάλασσα, και βασικός παράγοντας στην γεωπολιτική προσπάθεια των ΗΠΑ να περικυκλώσουν την Ρωσία με εχθρικές φιλοδυτικές δυνάμεις. Ο Morningstar, μαζί με τον γνωστό μας Matthew Bryza, αποτελούν τους βασικούς αρχιτέκτονες των ενεργειακών γεωπολιτικών εγχειρημάτων της Ουάσιγκτον, σε σχέση με τους αγωγούς ενέργειας, που είχαν σκοπό την απομόνωση της Ρωσίας, και της Gazprom, από την ΕΕ (Ο Bryza είναι γνωστός πολέμιος του ρωσικού αγωγού South Stream)."

.. τα γεωπολιτικα παιχνιδια των ΗΠΑ .. να γινει η Ελλαδα .. κολαουζος των ΗΠΑ .. αμεσως στο μυαλο .. η παρορμυση του ..παρακατιανου .. για να παρει ενα ..κομματακι στην γεωπολιτικη σκακιερα .. που αλλοι εχουν στησει ..

"Ο Morningstar υποστηρίζει ανοιχτά την εξάλειψη κάθε ιστορικής διαφοράς μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σε σχέση με τη Κύπρο, και άλλα καίρια ζητήματα, και την μεταξύ τους συνεργασία, ώστε να υπάρξει από κοινού μια κερδοφόρα συνεκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου του Αιγαίου (πράγμα που όπως ξέρουμε κερδίζει έδαφος στην Κύπρο)."

α να και κατι .. που δεν το περιμενα .. η εξαλειψη καθε ιστορικης διαφορας μεταξυ ελλαδας και τουρκιας .. για να δουμε παρακατω ..

"Όπως αναφέρει, η Αμερική προτείνει το 20% των εσόδων να πάνε στην Ελλάδα, το άλλο 20% στην Τουρκία, και το 60% να καταλήξει στα ταμεία της αμερικανικής Noble Energy του Χιούστον, η οποία ήδη αντλεί πετρέλαιο έξω από το Ισραήλ. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, και σύζυγος της υπουργού Εξωτερικών, ο Μπιλ Κλίντον, είναι λομπίστας της Noble Energy στην Ουάσιγκτον."

.. η σουπα χαλαει .. πως το σκεφτηκαν ετσι .. ο μεγαλο-μεσαζοντας .. Μπιλ Κλίντον, ο λομπίστας της Noble Energy στην Ουάσιγκτον ..

"Είναι προφανές λοιπόν ότι το κυνήγι των ενεργειακών κοιτασμάτων οδηγεί σε μια στρατηγική σύγκρουση μεγάλων διαστάσεων, μεταξύ ελληνικών, αμερικανικών, ρωσικών, ευρωπαϊκών, ισραηλινών, τουρκικών, λιβανέζικων, και πιθανώς συριακών γεωπολιτικών συμφερόντων."

.. το κυνήγι των ενεργειακών κοιτασμάτων .. η στρατηγική σύγκρουση .. τα γεωπολιτικα συμφεροντα .. περα απο τον συρφετο ..που η αναλυση αυτη υπονοει ..

που ειναι η Κυπρος .. τα κυπριακα ..γεωπολιτικα συμφεροντα .. γιατι τα αγνοει .. τα βαζει μεσα στα ελληνικα .. η Κυπρος ειναι ξεχωριστη χωρα .. και δεν κανει αυτα που προσταζει η ελλαδα ..

η Κυπρος μπορει να ειναι παιδι της ελλαδας .. αλλα ξεπερασε την μανα .. εχει δικαιωμα να βγαινει στην πιατσα απο μονη της .. και να μαθαινει η μανα ..απο το παιδι της ..

ολος αυτος ο ορυμαγδος για συγκρουσεις .. εξυπηρετει αλοτρια συμφεροντα .. τις προθεσεις υπερατλαντικων παικτων .. που καμμια δουλεια δεν εχουν να ανακατευωνται .. στα του οικου των χωρων που εμπλεκονται σε αυτην την υποθεση .. και κανενα δικαιωμα δεν εχουν για να διεκδικουν την μεριδα του λεοντα ..σε αυτα τα ενεργειακα κοιτασματα .. ακους εκει .. 60% να καταλήξει στα ταμεία της αμερικανικής Noble Energy του Χιούστον ..

.. περα απο την τεχνογνωσια που προσφερουν ..

οι γειτονες να τα βρουν μεταξυ τους .. και στις διαπραγματευσεις .. σαν ενα σωμα .. δυνατο και αδιαιρετο .. να τις κανουν .. η Noble Energy .. και οποιεσδηποτε αλλες εταιρειες .. προσφερουν μια υπηρεσια .. και τιποτε αλλο .. και για αυτην θα παρουν το αντιστοιχο αντιτιμο .. αλλα βεβαια .. οχι την μεριδα του λεοντα ..

"Η συνέχεια αναμένεται συναρπαστική και το ερώτημα είναι φυσικά ποιος μπορεί να παίξει αυτό το παιχνίδι. Μια ισχυρή κυβέρνηση Σαμαρά ο πατριωτισμός του οποίου είναι δεδομένος, η μια κυβέρνηση συνασπισμού υπό κάποιον κ. Λουκά που θα άγεται και θα φέρεται από την ξένη και ντόπια διαπλοκή;"

.. ποιος μπορει να παιξει σε αυτο το παιχνιδι .. η ισχυρη κυβερνηση Σαμαρα .. ενεργειακα κοιτασματα .. πλουτος .. φαι .. με χρυσα κουταλια .. αλλα για ποιους ..

το λεει και ο ιδιος ..ο Σαμαρας .. την ξενη και ντοπια διαπλοκη .. μια ξενη και ντοπια διαπλοκη .. που εχει τοσο βαθειες ριζες στην ελληνικη κοινωνια ..που δεν ξεχωριζει ..απο το κρατος ..το ιδιο το κρατος .. τιποτα παραπανω απο μια εκφραση της ξενης και ντοπιας διαπλοκης ..

με την πληρη αδιαφανεια .. στους μηχανισμους του κρατους .. οτι εσοδα βγαζει ..ο πλουτος καταληγουν .. στις τσεπες .. της ντοπιας διαπλοκης

η ντοπια διαπλοκη .. βρισκει τα ερεισματα της .. στους εκλεγμενους μας αρχοντες .. δωρο ..αχρειαστο των παλαιοτερων γενιων στις νεες γενιες .. δεν μπορουμε να το ξεριζωσουμε .. ειναι τοσο βαθεια ριζομενο .. που μαζι του ..θα καταστρεψει και οτι υγιες υπαρχει στις ελληνικες κοινωνιες ..

δεν μπορουμε να κανουμε και αλλοιως .. αλλα ..βημα-βημα .. πετσοκοβουμε .. καθε βδελυρη παραφειαδα ..

η ντοπια διαπλοκη .. τα μεγαλυτερα ερισματα της .. στα κομματα που εχουν ηδη κυβερνησει .. που κανουν ..κουφια τα λογια του Σαμαρα .. οταν εξανισταται .. για την διαπλοκη ..

δεν μπορει να εγγυηθει .. κανενα απο τα κομματα της Βουλης .. οτι αυτα τα εσοδα .. θα πανε κατ' ευθειαν στους φυσικους δικαιουχους ..στους ελληνες πολιτες

υποτιμα την νοημοσυνη μας .. ο Σαμαρας .. οταν μας ζητα .. αυτοδυναμια .. επαισχυντη ..η απαιτηση του ..

λευκη κολλα ..εξουσιας .. δεν δινει σε κανενα ο ελληνας ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: