Μαρτίου 04, 2012

Tο χτισιμο ενος κομματος, απο τα πανω προς τα κατω .. η .. απο τα κατω προς τα πανω.

το χτισιμο ενος κομματος .. απο τα πανω ..η απο την βαση .. απο τα πανω προς τα κατω .. η .. απο τα κατω προς τα πανω ..

ενω το ..απο τα κατω προς τα πανω .. ειναι - θα ηταν - η καλυτερη διαδικασια .. ειναι χρονοβορα .. ενω απο την αλλη απαιτει την εκ βαθρων .. εκριζωση .. των οσων εχουν επιτευχθει στην ελληνικη διασταση .. μια βιαιη διαδικασια που φερνει αναστατωση στο πολιτικο γιγνεσθαι .. μη αναγκαια συνθηκη ..

απο την αλλη ..αργα η γρηγορα απορροφουνται απο το συστημα και χανουν την δυναμικη τους .. κινησεις οπως το 'δεν πληρωνω' .. το 'κινημα της πατατας' .. ξεκινουν απο τα κατω .. ειναι οτι πρεπει για μια διαδικασια .. δημιουργιας κομματων

.. αποτελουν το ξεκινημα μιας γραμμης ..πανω στην οποια .. εχει την δυνατοτητα να συσπειρωσει .. κομματια των απο κατω .. ολες οι δυναμεις που συσπειρωνει .. εξαντλουνται μεσα στα πλαισια .. που η κινηση δημιουργηθηκε .. δεν υπαρχει σχεδιο για να ξεπερασει το πλαισιο .. δεν τροφοδοτουνται εκεινες οι δυναμικες .. που θα καταστησουν ικανη .. την εξαπλωση της γραμμης συσπειρωσης περα απο το πλαισιο της δημιουργιας τους ..

αποτελει μια προβλεψη ..αλλα δεν δημιουργει τις δομες για να επαληθευσει τις προβλεψεις .. δομες που απο μεσα τους θα ξεπηδησουν .. κομματα και αρχηγοι ..

απο την αλλη .. το να περιμενει κανεις ..απο τα ηδη υπαρχοντα κομματα και πολιτικους σχηματισμους .. να αναδιοργανωθουν πληρως .. να κατεβουν στις βασεις τους .. στις πολεις ..στα χωρια .. στις γειτονιες ..να κινιτοποιησουν τον κοσμο .. μεσα απο τα προβληματα που απασχολουν τον αμεσο περιγυρω των .. και με τις λυσεις που προτεινουν πανω σε αυτα που πρεσβευουν .. και μεσα απο αυτην την κινητοποιηση να βγουν τα στελεχη που θα επανδρωσουν τα κομματα .. απο κλιμακα σε κλιμακα .. φτιαγμενοι .. σμιλευμενοι πανω στην τοπικη διαπαλη .. γαλουχημενοι απο τα σπαργανα ..και οχι ουρανοκατεβατοι

ειναι ανεφικτο .. καθως οι ηδη υπαρχουσες δομες ειναι τοσο ριζωμενες .. που χρειαζεται ψαλιδι για να τις κοψουν .. και αν το κανουν το κομμα θα πεσει ..και θα τους πλακωσει ..θα καταρευσει εις τα εξ ων συνετεθει .. σαν μια βομβα που προσπαθωντας να την εξουδετερωσεις .. δεν ξερεις πιο καλωδιο να κοψεις .. το κοκκινο .. το πρασινο .. το κιτρινο .. σου σκαει μεσα στα χερια ..

η ιδια η υφη των κομματων .. κομματα φτιαγμενα για να ειναι .. απο τα πανω .. η πολιτικη πραγματικοτητα

αυτο που απομενει ειναι το ξεσκαρταρισμα .. της ηδη υπαρχουσας πολιτικης καταστασης ..

και αν .. το ..απο κατω προς τα πανω .. δεν μπορει να γινει .. παρ' ολα αυτα .. οι διεργασιες που πραγματοποιουνται .. στα απο κατω .. ειναι αυτο που αναγκαζει ..τα απο πανω .. να αναδιοργανωθουν ριζικα .. για να εκφρασουν ενα μερος .. των ..απο κατω ..

και οποιος πιασει ..το τσαγανο αυτων που θελουν οι απο κατω .. εκεινος θα κερδισει ..

τα κομματα και οι αρχηγοι αποτελουν την προσωποποιηση .. των ιδεων που ακμαζουν .. στους απο κατω ..

οι ιδεες που ακμαζουν .. που υπερισχυουν .. στους απο κατω .. μια σταχυολογηση .. μια διευκρινηση .. ενα ξεκαθαρισμα .. γινονται ..λιανες .. αποκτουν ..μορφη και οντοτητα ...σκετα ..ζωντανα

η ταυτιση .. κομματων .. αρχηγων .. με τις ιδεες που ακμαζουν .. δεν ειναι απολυτη .. ενεκα και της υφης .. της πολιτικης .. η καρεκλα στο ματι ..

για αυτους που ορμωνται .. για καρεκλες .. οι απο κατω τους ψυλλιαζονται .. τα αισθητηρια δουλευουν .. δεν τους δινουνε προτιμηση .. πατωνουν ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: