Μαΐου 15, 2013

το ..επερχόμενο μέλλον



Ο Σοιμπλε ..παραδεχτηκε οτι τα τσακωσε .. και ..βασιζομενος στην αρχη του ..στο δικιο του ισχυρου .. που γαμαει και δερνει ..και λογαριασμο δεν δινει ..λεει ..ναι ρε τα πηρα .. τι θα μου κανετε .. θα μου κλασετε τα αρχιδια.. μολων λαβε ..κομπορυμωνει .. σαν καινουριος Λεωνιδας  ..

η λαιλαπα .. που εχει ξεσηκωθει σε ολη την ευρωπη .. βαραει τωρα και την γερμανια ..που ματαια η πολιτικη της ηγεσια  ..εξακολουθει να το παιζει ..αθωα περιστερα .. το χαλι της ..φουσκωσε απο τα σκουπιδια που μαζευτηκαν απο κατω του.. θα σπασουνε και εκει ..αυγα .. ποσο να χωρεσουνε απο κατω απο αυτο το ερμο το χαλι ..ολοκληρη ΝτοιτσεΜπανκ ..οι ..φερετζεδες .. ενας ενας φευγουν .. και αποκαλυπτουν απο πισω τους .. την αποκρουστικη τραπεζικη ..μαπα ..

ΝτοιτσεΜπανκ ..και αυτη σαν τις αλλες .. too  big to fail ..τραπεζες-κολοσσοι ..θα πεσει .. τελοιονομικη διαδικασια .. τερμα ..και τελείωσε ..

καθως  ..ο Σοιμπλε και ολοι οι ατεγκτοι ..κλασαρχηδες .. σαν κι αυτον .. εχουν μπλεξει τα μπουτια τους ..τα ματογυαλια τους ..σαν φακοι ..augmented reality ..  αδυνατουν να τους κανουν να δουν ..ποιος ειναι ..πραγματικα ισχυρος .. γιατι ολα αυτα τα ..μουνια ..(οι κατα Σοιμπλε ανθρωποι) ..  που βολοδερνουν .. συγχυσμένα απο την..σκατοθυελα της ανεξελεγκτης πληροφορησης .. και γυρνανε στις πολιτικες αλανες ..σαν ..χασαποσκυλα ..εχουν την ιδιοτητα να ενωνονται σε γροθιες .. θα βρεθουν ενωμενα σε μια γροθια .. και θα δειξουνε στον καθενα Σοιμπλε .. τι εστι ..ισχυρος .. ποιος ειναι ο πραγματικα ισχυρος .. η στιγμη δεν θα αργησει .. που θα πεσει ο ουρανος στα κεφαλια τους .. θα γυρισουν τα πανω κατω .. ουαι και αλιμονο τους ..

..και θα γινει χωρις να συμβει τιποτε .. χωρις ρουθουνι να ανοιξει .. θα περασει απο την μια στην αλλη εποχη .. χωρις κανεις να το καταλαβει .. γιατι θα εχει μπει τοσο πολυ μεσα στο πετσι των ανθρωπων .. και θα το θεωρησουν ..φυσιολογικο .. Σαμαραδες και ολο το αλλο το λεφουσι .. δεν θα μπορουν να κανουν τιποτα αλλο .. παρα αυτο που απαιτει ολος ο κοσμος ..

ναι μεν θα υπαρχουν ..απομειναρια .. οπως σε καθε αλλη μεταβατικη εποχη .. στην ιστορια του ανθρωπου ..ανεξαρτητα τοπου και χρονου .. οι αποφυαδες σε μια γκαουσια κατανομη καθως αυτη μετατοπιζεται στον χρονο ..

το οτι βουιζει ο τοπος .. και οχι μονο στην ελλαδα .. για τους χρηματισμους του ταδε και του δεινα ..που σερνονται στα δικαστηρια .. πραγμα ανηκουστο πριν απο λιγα χρονια .. ανοιγει το δρομο .. θα ερθουν και αλλοι ..καθως..

γιατι οχι και εκεινος .. και εκεινος δεν λερωσε την φωλια του .. γιατι οι αλλοι στο πηγαδι κατουρησαν

γινεται κατω απο την πιεση που ασκει ο κοσμος .. αλλα το κυριοτερο ειναι ..οτι κτιζει ..νοοτροπια .. γιατι σε ενα οχι και τοσο μακρινο μελλον

ποιος .. θα κοτισει να το παιξει Μπομπολας, Κοκκαλης .. να κανει αυτοκρατοριες σε ενα περιβαλλον ..κτισμενο απο νοοτροπιες ..που ειναι απαγορευτικες για .. αυτοκρατορες ..

.. καθως τα χρονια θα παιρνανε .. καταστασεις σαν τις Σκουριες .. θα μας λειψουν .. ενω αυτη καθ' αυτη η τωρινη κατασταση στις Σκουριες .. θα θεωρηθει σαν ..απομειναρι μιας ολοενα και εκλειπουσης συμπεριφορας ..

μεχρι να ερθει η λυτρωση .. ενα συστημα που θα ταιριάζει στους ανθρωπους .. που θα βαλει στον τοπο που αξιζουν τα χρηματα .. με τις τραπεζες απλοι διεκπεραιωτες  .. στις υποθεσεις των ανθρωπων και οχι μεσο για τον οποιοδηποτε χρηματισμο των διαχειριστων τους .. εστιαση στις πραγματικες δραστηριοτητες των ανθρωπων .. αυτες που παραγουν χειροπιαστα προιοντα και υπηρεσιες  και οχι αυτα που γεννανε τα χρηματα .. επενδυση σε αυτη την διαδικασια ..και οχι επενδυση γυμνη απο αξια για τον ανθρωπο .. επενδυση σε συνθετα εξωτικα 'εξυπνα' παραγωγα ..εξω απο καθε πραγματικη παραγωγικη διαδικασια .. μονο και μονο για να αποφερουν  αχρηστα ..τιποτενια κερδη .. που δεν προσφερουν .. δεκαρα τσακιστη στον κοσμο ..

τραπεζες .. δανειστες ..που παίρνουν την μεριδα του λεοντα στην παραγωγικη διαδικασια .. μια ανοιχτη πληγη που εχει κακοφορμίσει .. που απομυζα καθε τι το καλο που εχει να προσφερει ο καθε ανθρωπος .. να γινουν ο τελευταίος τροχος της αμαξης .. να εξελιχθουν σε μια διαδικαστικη υπηρεσια που προσφερει το κρατος .. ουτως ωστε να λαμψει αυτο που αξιζει να λαμπει στις κοινωνιες .. η ανθρωπινη δημιουργικοτητα ..

τα χρηματα .. τιποτα αλλο παρα ενας σακκος με παλιοσιδερα ..που αναγκαζεται ο ανθρωπος .. η ανθρωπότητα να κουβαλαει στην πλατη του/της ..


Δεν υπάρχουν σχόλια: