Ιουνίου 21, 2013

πως πεταγονται οι ιδεες ..

πως πεταγονται οι ιδεες ..

ουπς ..σβουρισε κι αλλη μια ..

σου 'ρχονται.

αλλοιως ..ειναι σαν να τις εκβιαζεις ..βιαζεις .. και ..αντιδρουνε ..στον εκβιασμο ..βιασμο ..και δεν ερχονται ..

πρεπει να 'χεις και τα καταλληλα εργαλεια .. να τις πιανεις στα γρηγορα .. αλλοιως σου ξεφευγουν .. και αμα σου ξεφυγουν ..αντε τωρα να τις κυνηγισεις .. ορθογραφεια .. συνταξη .. σωστη λεξη .. σε βραδυνουν ..δεν τις προλαβαινεις .. ουχ ..τι μου σβουρισε .. αμα καθεσε να σκεφτεις .. το 'χασες το παιχνιδι .. τι ειπα ..τωρα ..τιιιι; ..σε ποιον μιλας ..χαζος εισαι .. ελα ντε.. μιλας με τον εαυτο σου .. ζουρλαθηκες .. εε ..αρκετα με την φλυαρια .. θα μας παλαβωσεις ..

γιατι ειπα ..'αμα καθεσε να σκεφτεις' .. αναιρεις ..αυτα που ειπες ..τι εννοεις ..εννοει ..εννοουσε.
 δεν ειναι σκεψη .. αυτο που κανεις .. και συναμα ..διαλογο .. μα υπαρχει ..σκεψη ..απο ..σκεψη ..αναλογα απο που προερχεται ..απο πιο μερος του μυαλου σου .. απο το συνειδητο ..η το ασυνειδητο ..
απο το συνειδητο ..οι σκεψεις .. ειναι ..αργες .. αργοκινητες ..αργοσαλευτες
τωρα προτρεχω ..γιατι μου ..σβουριστικε μια αλλη ιδεα .. η οποια δεν επρεπε να 'ρθει .. δεν ηταν στην ωρα ..της ..και κοιτα να δεις ..μου ξεφυγε .. αντε να την βρεις ..και να την πιασεις τωρα ..
αυτο σημαινει τι; .. σαν να μας λενε το μερος απο οπου πηγαζουν; .. απο το ασυνειδητο .. αλλα ..και απο πανω η γρηγοραδα .. που ερχονται αλλα και συναμα που φευγουν .. μαρτυρουν τον τροπο που δημιουργουνται .. κβαντικα .. με κβαντικες ταχυτητες ..

ωχ .. γαμωτο ..και αλλη μια ηρθε ..απροσκαλεστη ..και θα μου φυγει ..χωρις να την πιασω .. το μονο γιατρικο ..γιατρικο; .. ειναι να την γραψω κατω .. εστω και ατελειωτη .. και ..ισως να μπορεσω αργοτερα να την συνεχισω απο εκει που την αφησα.. τι ελεγα .. α ναι ..αυτο πηγαινει στα εργαλεια που θα πρεπει να χρησιμοποιεις .. ευκολες ..γρηγορες προτασεις .. και .. ακομα .. επειδη κανεις διαλογο .. να προσαρμοζεται το γραψιμο σε αυτο το στυλ .. να χωριζεις τις προτασεις .. και να φαινονται κιολας .. με ..τελιτσες ..τελειες μονες, κοματα

τωρα ..αντε να το διαβασεις απ' την αρχη ..για να δεις αν βγαζεις κανα νοημα ..
τι γινεται μεσ' το μυαλο σου ..πως χορευουν οι ιδεες .. χαος .. και ενας ..χορος ..που μολις το αντιλαμβανεσαι .. χτιζονται η μια πανω στην αλλη .. μια ..ιδεα συνθετη .. αποτελειται απο πολλα μερη .. μερη που συνηθως βρισκονται κατω απο την επιφανεια .. σαν ενα ..παγοβουνο .. η μυτη του ..
κατω απο την επιφανεια .. δεν την βλεπεις ..δεν την αντιλαμβανεσαι .. ασαφεια .. για αυτο καμμια φορα .. αναρωτιεσαι απο που σου 'ρθε αυτη η ιδεα παλι .. πως ..ξεπηδησε ..
επειδη δεν ξερεις ..αλλα ..αυτη ξερει .. νατο παλι .. ποιος ..ξερει; .. η ιδεα; .. εσυ δεν ξερεις; ..εσυ που την εκανες δικη σου .. δηλαδη .. τι εισαι εσυ ..που το μυαλο σου ειναι αυτο ..που τις βγαζει .. δεν ειναι το μυαλο σου και εσυ το ιδιο πραγμα .. δεν ειναι; .. δεν ειναι ..τουλαχιστον αυτο ειναι το συμπερασμα που βγαζω..
τωρα που μειναμε ..να παρω μια ανασα .. κατω απο την επιφανεια ..δεν την βλεπεις ..απλως σου 'ρθε .. και θα πρεπει να την πιασεις ..πριν να σου φυγει .. να γινεις ..καπατσος σε αυτη την δουλεια .. δουλεια; ..εστω δουλεια ..
και περα απο το οτι δεν την βλεπεις .. το κυριοτερο ειναι .. οτι υπαρχει ..συνοχη .. με την ιδεα που σου 'ρχεται .. η συζευξη γινεται ..υπογεια ..κατω απο την επιφανεια ..και ειναι αυτο που δεν βλεπεις ..που δεν αντιλαμβανεσαι .. το αποτελεσμα της ..ειναι αυτο που σου σβουρισε μεσ' το μυαλο .. στο ..συνειδητο σου .. αντε παλι το 'βγαλες .. αυτο μπορεις να πεις οτι ειναι το δικο σου .. με αυτο μπορεις να ταυτιστεις .. το αλλο ..το ασυνειδητο ..το απο κατω .. το κυριο μερος του παγοβουνου .. το κρυμμενο .. αυτο ειναι ..αλλο .. αυτο ..δεν μπορεις ..να το πεις ..δικο σου .. τι λες ρε .. και ποιανου ειναι .. ποιανου; .. αντε τωρα .. τρεχα γυρευε .. ελα ρε .. και αυτο ειναι ..δικο σου .. τουλαχιστον ..τωρα που το σκεφτομαι .. αυτες ειναι οι ιδεες που ειχες ολα τα χρονια ..τα προηγουμενα .. που τις αποθηκευσες .. τις επαιρνες απο εδω και απο εκει ..και τις εβαλες ..εκει και εδω ..μεσα στο μυαλο σου ..
προτρεχεις ..παλι .. μιας και τις εβαλες ..εσυ ..εκει .. χρησιμοποιωντας το συνειδητο σου .. βρισκονται κατω απο το συνειδητο .. το λεγομενο ..υποσυνειδητο .. και οχι στο ασυνειδητο ..
ουχ ..παλι .. τι σκεφτηκα .. αν ..μονο το συνειδητο βαζει ..ιδεες ..αποθηκευει ..ιδεες .. και γιατι οχι ..και το ..ασυνειδητο .. γιατι οχι ..και αυτο .. μηπως ..πρεπει να ξεκαθαριστει λιγακι ..το νοημα του ασυνειδητου .. οτι το ασυνειδητο ειναι ..η ..πιο συντηρητικα ..μοιαζει με αυτο που μαθαμε στην βιολογια .. για το ..συμπαθητικο και το παρασυμπαθητικο νευρικο συστημα (που το θυμηθηκα).. το ..αυτονομο ..που δεν υποκειται στην θεληση μας .. (η πλακα ειναι ..οτι το αναφερουν σαν φυτικο νευρικο συστημα .. για να το υποβιβασουν) .. αυτο που προεχει ειναι οτι και το ασυνειδητο .. θα πρεπει να εχει την δυνατοτητα να αποθηκευει ..ιδεες .. αν και στην περιπτωση αυτη ..μπορει να αρμοζει να χρησιμοποιηθει ο ορος .. πληροφοριες ..
ωραια ..αυτη η ..συναρμολογηση .. που ..ει δυνατον .. να εχει προεκτασεις .. οι ιδεες ..οι πληροφοριες .. που αποθηκευονται απο το συνειδητο και το ασυνειδητο .. καθως θα πρεπει να εχουν την ιδια υφη ..τροπο ..που αποθηκευονται .. και ως εκ τουτου .. να υπαρχει η δυνατοτητα ..να συνδεονται .. π.χ. το πως κτυπαει η καρδια μας ..να συγκεραζεται με μια ιδεα ..που δημιουργησε και αποθηκευσε το συνειδητο μας .. δηλαδη εμεις .. και ασυνειδητες και συνειδητες αποθηκευμενες πληροφοριες .. ολες μαζι να αποτελουν το ..υποσυνειδητο ..

και αν αυτες ..οι ιδεες ..ανηκουν στο υποσυνειδητο ..απαρτιζουν το υποσυνειδητο ..τοτε τι ..ειναι ..τι εστι ..ασυνειδητο .. οι μηχανισμοι; .. δεν εχει ..περιεχομενο ..αλλα ..εγκειται στον τροπο που διαχειριζεται το περιεχομενο που υπαρχει στο υποσυνειδητο .. η ..για να ξεκαθαριζουμε τις εννοιες .. το υποσυνειδητο ειναι η δεξαμενη .. με τις ιδεες .. και πανω του εργαζεται .. οι μηχανισμοι του ασυνειδητου .. που διεκεινται απο .. κβαντικες ..ορμονες .. ελα ενταξει ..αυτο τωρα πως ..ηρθε .. δεν βρηκε καμμια αλλη πιο καταλληλη λεξη .. δεν ηταν ..ευκαιρη .. θελεις να φας την σουπα σου ..που σε περιμενει .. και ειπες ..ας ..τελοιωνουμε με αυτην ..την παραγραφο ..

διαδικασιες ..

εμπιστευσου στο ..ασυνειδητο ..αυτο ξερει ..περισσοτερα απο σενα .. που ..οπως βγηκε απο παραπανω ..αυτο ειναι το ..συνειδητο ..

γιατι το ασυνειδητο ξερει; αφου δουλευει στο ..κβαντικο επιπεδο .. ακολουθει τους ιδιους μηχανισμους που διεπουν τα κβαντικα σωματιδια ..

στο πειραμα με τις δυο σχισμες ..τα φωτονια παιρνανε ταυτοχρονα και απο τις δυο σχισμες .. και στην οθονη απο πισω .. οπου πεφτουν .. δημιουργουν το φαινομενο της συμβολης .. δειχνουν οτι συμπεριφερονται σαν ..κυμα ..

Οταν ..πυροβολανε ενα-ενα τα ηλεκτρονια ..και αυτα πεφτουν ενα-ενα στην οθονη .. η τελικη εικονα που σχηματιζουν πανω στην οθονη ειναι η ιδια ..οπως οταν πεφτανε πολλα μαζι .. δηλαδη παρουσιαζουν το φαινομενο της συμβολης .. το καθε μοναχικο φωτονιο ξερει που θα παει ..  και παει ακριβως σε εκεινο το σημειο .. ουτως ωστε η τελικη εικονα .. να ειναι η εικονα του φαινομενου της συμβολης


.. αυτο τον τροπο χρησιμοποιει το ασυνειδητο για να συνδυασει τις αποθηκευμενες ιδεες .. για να φτιαξει μια καινουρια ιδεα .. ιδεες-πληροφοριες που αποθηκευτηκαν στο μυαλο μας οταν παιδια με ιδεες απο το σχολειο την δουλεια .. ιδεες ξεχασμενες που αποτυπωθηκαν σε διαφορετικο χωρο και χρονο .. ξερουν ..η μια την αλλη .. με τροπο που δεν γινεται αντιληπτο απο την συνειδηση μας .. συνδυαζονται για να ολοκληρωσουν μια καινουρια ιδεα .. μια καινουρια σκεψη ..

σε καθοδηγει .. το ασυνειδητο .. με τον τροπο

και οχι μονο σε σκεψεις αποθηκευμενες μεσα στο μυαλο .. αλλα και σε πληροφοριες που υπαρχουν γυρω σου .. θα σε κανει να ανοιξεις ενα βιβλιο ..στην σελιδα που περιεχει την πληροφορια ..που ταιρειαζει στο τραινο της σκεψης σου εκεινη την στιγμη .. στην πληροφορια που ψαχνεις .. η εικονα του φαινομενου της συμβολης .. η ολοκληρωμένη σκεψη ..

η σκεψη ενα κυμα ..

.. ενα παραδοξο απο την κβαντικη υφη της λειτουργιας του ασυνειδητου ..

.. σου φερνει μπροστα σου .. στην συνειδηση σου ..ολα εκεινα τα υλικα που χρειαζεσαι για να χτισεις μια σκεψη ..

κατι που το χαλαει οταν μπει στη μεση το συνειδητο .. που οπως αναφερεται στο πειραμα διπλης σχισμης  ..οταν θελεις να παρατηρησεις απο πια σχισμη περασε το φωτονιο .. το φαινομενο της συμβολης ..χαλαει .. το φωτονιο συμπεριφερεται σαν σωματιδιο .. τα φωτονια πεφτουν ατακτα πανω στην οθονη .. η συνειδητη παρατηρηση καταστρεφει το φαινομενο .. οπως και στην σκεψη ..η εισαγωγη του συνειδητου ..καταστρεφει την σκεψη .. την δημιουργικοτητα




Δεν υπάρχουν σχόλια: