Μαρτίου 24, 2015

το ..δικιο του ισχυρου ..και η ισορροπια σε ενα συστημα .



το δικιο του ισχυρου .. βασιλευει ... και τον κοσμο κυριευει ..

η ..φυση λεει αλλα ... 

ας το πουμε λαικα ..ετσι για να το καταλαβαινουν .. οταν ..τσινισει ο γαιδαρος ..βρε τον κωλο να χτυπαει ο καβαλαρης στο τσιμεντο .. δεν κανει ..ρουπι ..

και ξεκινωντας μ’ αυτο ..συνεχιζουμε με το να πουμε οτι υπαρχει στην φυσικη κατι που το λενε .. perturbation theory ..

σε καθε ενα συστημα ..καθε ενα μερος του ..απο τα μικρα στα μεγαλα ..ασκει δυναμεις .. και η ισορροπια στο συστημα ..ειναι αποτελεσμα της εξασκησης αυτων των δυναμεων ..

το ζητημα ειναι η ισορροπια σε ενα συστημα .. τι την οριζει .. και δεν μπορουν να το βρουν .. μεχρι να ..τα κανουν ..λιανα ..να αναλυσουνε το συστημα ..μεχρις των εσχατων του .. και να βρουν επιτελους ..οτι ειναι ..μια ..παρονυχιδα .. η οποια δημιουργει ..αναστατωση στο συστημα ..αποτρεπει την ισορροπια του ..

ναι ..το συστημα εχει μια πηγη ενεργειας ..που διαφεντευει τα παντα ..αλλα ..η ισορροπια του εξαρτατε ..απο ..παρονυχιδες ..


ετσι ..δουλευει η φυση ..και οτιδηποτε αλλο ..ειναι ..παρα-φυσει .. και οτι στο διαολο ..κατεβασει η κουτρα σας ..παραβιαζει αυτην την νομοτελεια ..


ναι η γερμανια εχει μια ισχυρη οικονομια ..και η ευρωζωνη γυριζει γυρω της .. αλλα ..παρ’ ολα αυτα ..ξερουμε οτι η ευρωζωνη δεν ειναι ..ισσοροπημενη ..


η ..ισσοροπια ..αναζητατε ..απο ολους τους φορεις .. που κανουν την ευρωζωνη ..και ακομα δεν το πετυχαινουνε ..


τι στο διαολο ..εχει να κανει ..η δυναμη της γερμανιας .. το δικιο του ισχυρου ..σε αυτην την ισορροπια .. τζιφος ..τιποτα ..απολυτως ..


η ..ισορροπια ειναι αποτελεσμα ..και της ..ελαχιστοτατης παρονυχιδας στο συστημα ευρωζωνη ..


το μονο που μπορει να προσφερει η γερμανια .. ειναι την επισφαλη ..ισορροπια .. ενος καρυδοτσουφλου .. που ματαια προσπαθει να μην καταληξει στον πατο ..της λεκανης ..που ενας μπομπιρας ..πλατσουριζει ..παιζοντας με τα νερα ..

που απο εκει βγαινει ..οτι με μικρα βηματα ..προχωραει η εξελιξη .. και εκει ..κολλανε και οι ιδεες ..

ναι ..η κυβερνηση του συριζα ..ηταν γεματη απο καινουριες ιδεες .. αλλα δεν εισακουστηκαν .. η γερμανια επιμενει στις ηδη κατεστημενες ιδεες .. 

αλλα ..αυτο δεν σημαινει οτι αυτες οι ιδεες της ελλαδας ..χαθηκανε ..δεν τις ακουσαν αυτια .. απεναντιας ..ακουστηκανε .. και ακομα και αυτην την στιγμη .. σε καθε γωνια της ευρωπης ..μυαλα ..αλλαζουνε ..και θα γινουνε πραξεις .. η εξελιξη ..ειναι ..αμειλικτη .. τα προιοντα της ..θα τα δουμε συντομα .. 

αυτο που χρειαζεται ειναι ..η κυβερνηση .. να στεκεται στα ποδια της ..και θα σταθει στο υψος της .. 
.. θα δρεψει τους καρπους της .. 

οτι και να κανετε ρε χαμενοι .. ο ρους της ιστοριας στην ελλαδα ..αλλαξε πορεια .. παρτε το χαμπαρι ..


kick the can ..down the road .. αυτες τις ..ακανονιστες τροχιες .. ετσι ..διαγραφεται η ιστορια ..με ακανονιστες τροχιες .. οπως κλωτσαει ενας ..ενα κουτι στο δρομο του .. πηγαινει απο δω και απο εκει ..

ε σε αυτην την ροη της ιστοριας στην ελλαδα .. στο μετρο του δυνατου ...εχει ο αλλος την επιβλεψη .. αλλος ..κλωτσαει το κουτι .. στο δρομο .. 


η ..αριστερη διαδρομη της ιστοριας .. και αυτο το εγγυαται ο συριζα .. και αυτο το δημιουργησανε ..οι ελληνες που τον ψηφισανε ..


δεν ειναι ..καθολου ..το .. ειχανε καυμο να παρουν την εξουσια .. τα κελευσματα ..τα απωθημενα τους ..

σαν αποτελεσμα .. το τοπιο αλλαζει .. μια διαφορετικη χροια .. απλωνεται .. δημιουργει αλλα δεδομενα ..αλλες συνθηκες .. και με σας μεσα ..


οι ..συνθηκες ..ειναι εδω για να μεινουν .. και μεσα σε αυτες τις συνθηκες ..υποχρεωνεσται να δουλεψετε ..


ξεχαστε ..τις συνθηκες ..του χθες .. δεν ξαναρχονται .. με .. σαμαραδες ..αδωνηδες ..σαν εργαλεια ..καταλειπα ..του χθες ..δεν προχωρατε .. ξεχαστε τους .... ξεπεραστηκανε ..



χρειαζεστε ..νεο αιμα .. που να γαλουχηθουν στις συνθηκες ..του σημερα .. αν θελετε να εχετε ..μελλον ..








Δεν υπάρχουν σχόλια: