Μαρτίου 06, 2015

Η σπαταλη τροφιμων. Περιβαλλοντικο και οικονομικο προβλημα;; Περιβαλλοντικο ναι ..και οχι οικονομικο. Η οικονομια ειναι το προβλημα. Να σπασει ο κρικος της παραγωγης με την οικονομια.


περιβαλλοντικό και οικονομικό πρόβλημα; περιβαλλοντικο ..ναι .. αλλα ..δεν ειναι ..οικονομικο προβλημα .. 

η οικονομια ..ειναι το προβλημα ..



τα καπιταλιστικα ηθη ..για να ειναι δυνατον να διατηρηθουν τα κερδη ..χρειαζεται η αποσυρση προιοντων ..οταν οι μηχανες της παραγωγης ..κοντρολαρονται .. με τετοιο τροπο ..ουτως ωστε οι επιχειρησεις να παραμεινουν κερδοφορες .. το πως εννοειται στην σημερινη οικονομια ο ανταγωνισμος ..

εχει γινει πια βαρετο να μιλας ..για τα αποτελεσματα του καπιταλισμου .. γιατι αυτοι που συντηρουν αυτο το πλαισιο εχουν γινει ..μπλαζε πλεον .. και για να μιλας με ορους που ο καπιταλισμος χρησιμοποιει γινεσαι ..μπαναλ .. και καταληγεις να σε βλεπουν και να σε αντιμετωπιζουν πλεον σαν τιποτε αλλο παρα σαν γραφικο

οι ανθρωπινες ζωες οπως τις διαβιουμε και η συνδεση τους με την παραγωγη .. και η συνδεση της παραγωγης με την οικονομια ..η οικονομια οπως ειναι τωρα στην ελλαδα ..στην ευρωζωνη ..στην ΕΕ ..
να σπασει ο κρικος της παραγωγης ..με την οικονομια .. 

αλλο παραγωγη και αλλο οικονομια .. γιατι η οικονομια δεν ειναι πλεον η παραγωγη .. η παραγωγη ειναι μια ενασχολιση για την οικονομια .. ειναι ενα ..εμμεσο παραγωγο .. ενα παραπροιον .. και οχι ενα προιον ..

το προιον της παραγωγης ειναι αμελητεο για τον πλουτο .. ενα παρεργο .. ενα μεσον για να δημιουργηθει πλουτος .. τα προιοντα και οι υπηρεσιες ειναι δευτερευοντες οντοτητες στις διαδικασιες που υπεισερχονται στην οικονομια ..

ο παραγωγος βλεπει την δουλεια ..τον κοπο του.. το μερακι του..να εξευτελιζεται μεσα στα γραναζια της οικονομικης διαδικασιας ..ανθηρες επιχειρησεις να χανονται χωρις να υπαρχει ψεγαδι στην παραγωγικη διαδικασια αλλα που δεν αντεξαν σε αυτα που οριζει η οικονομικη διαδικασια ..


η οικονομια ειναι ενα ξενο σωμα στην παραγωγη .. οφειλει η ανθρωποτητα να την αποβαλλει απο τους κολπους της ..

η οικονομια θα καταστρεψει την ανθρωποτητα .. αμα η ανθρωποτητα δεν την απαρνηθει ..μιαν και δια παντος 





Δεν υπάρχουν σχόλια: