Μαΐου 16, 2012

Οι τραπεζες και η οικονομια, βασισμενη πανω στο δογμα κοινωνικοποίηση της ζημιάς και ιδιωτικοποίηση του κέρδους

Το σχολιο του Ευγενιου Νικα στην αναρτηση Επιβραβεύοντας τους κερδοσκόπους | ANTINEWS

EYGENIOS NIKAS είπε:
15/05/2012 στις 12:27 pm
Η έκδοση νομίσματος συνιστά πράξη εθνικής κυριαρχίας και αποτελεί θεμελιώδες προνόμιο ενός κράτους που είναι ελεύθερο και ανεξάρτητο.
Το δίλημμα που τίθεται για ΕΥΡΩ ή ΔΡΑΧΜΗ, θα πρέπει να αποσαφηνιστεί με το ερώτημα : ΕΥΡΩ ή ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ.

Διότι αν μιλάμε για δραχμή θα πρέπει να προσδιορίσουμε ποιος θα έχει το εκδοτικό προνόμιο, η ιδιωτική ΤτΕ – έντοκα (έχει ανώνυμη μετοχική σύνθεση και το καταστατικό της επιτρέπει μόνο μέχρι το 30% κρατικής συμμέτοχης) ή την κρατικοποιημένη ΤτΕ – άτοκα. Η διάκριση είναι σημαντική.

Αντίστοιχα, το εκδοτικό προνόμιο του Εύρω, ανήκει στην ΕΚΤ και ως νόμισμα δεν είναι αξιόγραφο (δηλ. αποδεικτικό αξίας) αλλά χρεόγραφο (δηλ. αποδεικτικό χρέους) !!!
Δηλαδή μπαίνει στην οικονομία μας ως ΧΡΕΟΣ (και μάλιστα έντοκα)

Δημιουργείται και μετά δανείζεται στις εμπορικές τράπεζες με 1% και κατόπιν αυτές το δανείζουν με 4%, 5% ή και 6%, μέσω της αγοράς ομολόγων. Το ομόλογο όμως αποτελεί μια επένδυση και ως επένδυση εμπεριέχει και επενδυτικό ρίσκο. Μέχρι και το 2009 (την έναρξη της κρίσης) αποτελούσε την καλύτερη επένδυση και για αυτό έφερε την υψηλότερη διαβάθμιση ως ΑΑΑ (τώρα πια στην κατηγορία σκουπίδια –junk ).

Τώρα μέσω μνημονίων, δανειακών συμβάσεων και με συνδυασμό άγριας λιτότητας και υψηλής φορολογίας αναγκάζουν τα κράτη (τους λαούς) να πληρώσουν την άστοχη επένδυση και την χασούρα των τραπεζών. Δηλ. κοινωνικοποίηση της ζημιάς και ιδιωτικοποίηση του κέρδους
(ο γνωστός όρος Privatize the gains and socialize the losses)

Όταν εκδίδεις όταν ομόλογο δημιουργείς χρέος, όταν βγαίνεις στις αγορές δημιουργείς χρέος, όταν υπογράφεις μια δανειακή σύμβαση δημιουργείς χρέος και όταν μιλάς για εύρω-ομόλογα μιλάς για χρέος με την συνολική εγγύηση όλης της ευρωζώνης.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δυνατόν να λύσεις ένα πρόβλημα χρέους με ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΧΡΕΟΣ, όπως δεν είναι δυνατόν να δώσεις περισσότερο αλκοόλ σε ένα μεθυσμένο, για να τον κάνεις νηφάλιο.
Απάντηση


.. βουνο .. παγοβουνο σκετο ..το οικοδομημα που χτισαν οι τραπεζες, παγκοσμια .. με την κορωνιδα του .. το νομισμα ..

.. βλεπουμε την κορυφη του παγοβουνου .. και αυτο μας αρκει .. ποιος εχει τωρα καιρο .. να ψαξει την βαση .. τι κρυβετε απο κατω ..

.. βιαστικοι παντα .. τις λυσεις στο ποδι τις φτιαχνουμε .. μπορω να πω ..τοχει μεσα στο ..γονιδιωμα του ο ελληνας .. και σαν ατομα ..αλλα και σαν συνολο ..

τελευταια στιγμη .. να ξεσκιστει να δωσει λυσεις .. με την φουρια του ανθρωπου που αισθανεται το αγγουρι απο πισω του .. και πρεπει κατι να κανει ..

να ζοριστει .. η ..να καθισει να το απολαυσει .. και επειδη ξεπερναει το θεμα της απολαυσης .. ολοι δεν ειναι το ιδιο .. αυτο που μενει ειναι το ..ζορισμα

και .. ζοριζεται .. με αγχη και ανησυχιες ..και τζιφος η λυση ..

να εξερευνησει .. η μονο ..να ριξει μια ματια .. στην βαση του .. τι στηριζει ολο αυτο το οικοδομημα ..

ευρω .. σου λεει ο κοσμος .. γερο σταθερο νομισμα .. θελω να πληρωνομαι σε ..ευρω .. και οχι σε ..μπανανιακες δραχμες ..

παραγνωριζει .. δεν του δινει σημασια οτι το ολο οικοδομημα που φτιαξανε οι τραπεζες ειναι .. βασισμενο πανω στο δογμα ..

...κοινωνικοποίηση της ζημιάς και ιδιωτικοποίηση του κέρδους
(ο γνωστός όρος Privatize the gains and socialize the losses)


.. φτιαγμενο με προδιαγραφες .. που ταιρειαζουν απολυτα τις τραπεζες ..

.. που ποτε δεν φτανουν .. στα αυτια .. στα ματια .. και στα μυαλα των ανθρωπων ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: