Μαρτίου 19, 2013

το κεφαλαιο .. το χρημα .. εκμηδενίζετε .. μια ιδεα στα κεφαλια μας ειναι .. τιποτε αλλο ..


Η επανάσταση του κεφαλαίου πέτυχε ( I ) - RAMNOUSIA

«Ακόμη χειρότερο και από την εκμετάλλευση είναι να μην θέλουν καν να σε εκμεταλλευτούν... Να σε θεωρούν εντελώς περιττό, άχρηστο...», (Βίβιαν Φόρεστερ)

Τελευταία ζούμε μια μοναδική ιστορική ανατροπή: την πορεία της πλήρους αυτονόμησης του Κεφαλαίου. Οι αιτίες; Η πρώτη είναι η συνεχής αυτοματοποίηση της διαδικασίας παραγωγής. (Εκεί που αυτή δεν έχει εξαπλωθεί ακόμη - για την ώρα - είναι επειδή η ανθρώπινη εργασία κοστίζει εξευτελιστικά φθηνότερα από την προμήθεια και τη χρήση τεχνολογικού εξοπλισμού αιχμής). Αποτέλεσμα είναι να γίνονται περιττοί στην παγκόσμια παραγωγική διαδικασία ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι. Η δεύτερη είναι η ιλιγγιώδης ανάπτυξη του χρηματιστικού κεφαλαίου, το οποίο δεν χρειάζεται πλέον να επενδυθεί σε παραγωγικές διαδικασίες για να αποφέρει κέρδη, τουναντίον μάλιστα. Υπάρχουν δεκάδες χρηματιστικά προϊόντα που μπορούν να αποφέρουν μεγαλύτερα και γρηγορότερα κέρδη, με υψηλότερο φυσικά ρίσκο. Έτσι, το χρήμα αναπαράγεται πλέον με καθαρή κλωνοποίηση, δίχως να συμμετέχει στη διαδικασία παραγωγής!

Δεδομένου, λοιπόν, ότι η ιδιότητα του ανθρώπου ως εργατικής δύναμης δεν ενδιαφέρει πλέον τους καπιταλιστές, η μόνη ιδιότητα που τους ενδιαφέρει είναι εκείνη του αγοραστή των προϊόντων των τους, του καταναλωτή! Μόλις λύσουν εν καιρώ και αυτό το ακανθώδες «πρόβλημα», η επανάσταση του Κεφαλαίου θα έχει πετύχει πλήρως εκεί όπου απέτυχε η κομμουνιστική: το χρήμα θα έχει αυτονομηθεί ολοκληρωτικά από την άθλια εξάρτηση και την εκμετάλλευσή του από το παρασιτικό προλεταριάτο (μισθοί, ασφαλιστικές εισφορές, κλπ)!!! Πού να το φανταζόταν αυτό ο Μαρξ!!!...

Δημήτρης Χορόσκελης


ωραιο .. ζουμερο .. η συνειδηση φτιανεται/φτιαχνεται/θα φτιαχτει .. η συνειδητοποιηση της καταστασης φερνει ανατροπες ..παγκοσμιες ..

το κεφαλαιο .. το χρημα .. εκμηδενίζετε .. μια ιδεα στα κεφαλια μας ειναι .. τιποτε αλλο ..

ειναι ..αποκλειστικα και μονο ..στο χερι μας .. να την βγαλουμε απο εκει που ριζωθηκε ..

αμα την βγαλουμε αυτην την ιδεα ..απο εκει που μας σφηνωθηκε .. χαλαει το παιχνιδι τους ..



Η επανάσταση του κεφαλαίου πέτυχε ( II )  - RAMNOUSIA

Από όλα τα ανωτέρω μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η επανάσταση του Κεφαλαίου πέτυχε πλήρως κι επικράτησε παντού! Είμαστε όλοι σκλάβοι στα πόδια τους!...

Όλα τα υπόλοιπα είναι υποκεφάλαια και υποσημειώσεις αυτού του βασικού εφιαλτικού προβλήματος, και άρα ήσσονος σημασίας!

Οπότε, αυτή τη στιγμή που μιλάμε... ΤΖΑΜΠΑ ΜΙΛΑΜΕ!!!

Δημήτρης Χορόσκελης

ΤΖΑΜΠΑ   .. ε οχι και τζαμπα .. λιγη πιστη δεν βλαπτει .. θα την φανε απο εκει ..που δεν το περιμενουνε..

Δεν υπάρχουν σχόλια: