Απριλίου 15, 2013

η τραπεζικη κουλτουρα .. προχωραει μπροστα .. μια κηδεια σε καθε βημα


Ο απαραίτητος αφελληνισµός των τραπεζών

αφελληνισμος των τραπεζων .. η σημασια των τραπεζων ξεπερναει τα στενα ελληνικα ορια .. επιβαλλεται τοποθετηση απεναντι .. οχι σαν ελληνες ..αλλα σαν πολιτες αυτου του κοσμου ..

σε συντονισμο ..παγκοσμιο και οχι τοπικο .. τα τοπικα κριτηρια ..τροχοπεδη ..στην συνολικη λυση .. σε βαρος του κοσμου των ανθρωπων και προς οφελος των τραπεζων ..

μια τοποθετηση ..αξιζει αν γινεται κατω απο το πρισμα της παγκοσμιας καταστασης ..την εξειδικευση της στα ελληνικα ορια και την εκτοξευση της τοπικης εμπειριας στα παγκοσμια δρωμενα ..

σε συντονισμο ..παγκοσμιο και οχι τοπικο .. τα τοπικα κριτηρια ..τροχοπεδη ..στην συνολικη λυση ..

..τετοιες λυσεις σε βαρος του κοσμου των ανθρωπων και προς οφελος των τραπεζων ..


ΕΘΝΙΚΗ – ΓΙΟΥΡΟΜΠΑΝΚ: Γερμανική επέλαση στο τραπεζικό σύστημα (Πριν, 14.4.2013) « Leonidas Vatikiotis

"Σε σημείο τομής, ιστορικού χαρακτήρα εξελίσσεται για τον ελληνικό καπιταλισμό η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, καθώς μετά τις ανατροπές των τελευταίων ημερών η Εθνική Τράπεζα, τουλάχιστον, θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα πουληθεί σε ανταγωνιστή της στο εξωτερικό. Πρόκειται για γεγονός τεράστιας οικονομικής και πολιτικής σημασίας καθώς η Εθνική Τράπεζα, με ιστορία 172 ετών, είχε τη διακριτική ευχέρεια να αφήνει τους νόμους της αγοράς να λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο για τους απλούς πελάτες, ενώ από την άλλη για τμήματα της αστικής τάξης να λειτουργεί σαν ασπίδα προστασίας παρέχοντας πλήθος διευκολύνσεων που υποβοηθούσαν την επιχειρηματική δραστηριότητα, εξαφανίζοντας ενίοτε ακόμη και την ίδια την έννοια του επιχειρηματικού κινδύνου."


ο ελληνικος καπιταλισμος .. ολοι να τον σωσουμε απο την λαιλαπα του γερμανικου καπιταλισμου ..

ο ελληνικος καπιταλισμος ακομη και απο τα δεδομενα του καπιταλισμου ..επι ξυλου κρεμαμενος ..

αλλοπρόσαλλη ..ευχερεια ..αν υπαρχει ειρμος σε αυτην την φραση .. αν στεκει με τα καπιταλιστικα δεδομενα ..

θα τριζουν τα κοκκαλα των απανταχου καπιταλιστων ..διαβαζοντας αυτην την φραση ..

Εθνικη τραπεζα ..εξαφανιζει την εννοια του επιχειρηματικου κινδυνου .. καταντια του ελληνικου καπιταλισμου .. τετοιον καπιταλισμο ο παγκοσμιος του βαραει στα αυτια ..

το ..επιπεδο των ελληνων καπιταλιστων ..στον πατο ..

η τραπεζικη κουλτουρα .. προχωραει μπροστα .. μια κηδεια σε καθε βημα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: