Απριλίου 20, 2013

Πίτερ Μπράμπεκ, αλαζονας; ενα καταλοιπο της βικτωριανης εποχης. Αντιπροσωπευει το ανθρωπακι που τρεμουλιαζει στην ιδεα της φυσης, αισθανεται οτι θα τον φαει, θα τον καταβροχθησει.



"Ο Πίτερ Μπράμπεκ, θολωμένος από τις ιδεοληψίες που γεννά η αλαζονεία, ισχυρίστηκε επίσης πως η φύση δεν είναι καλή, τονίζοντας πως είναι μεγάλο επίτευγμα για τον άνθρωπο το ότι μπορεί να αντισταθεί στην κυριαρχία της. Από τα πυρά του προέδρου της Nestle, ο οποίος υπογράμμισε πως όλοι πρέπει να δουλεύουμε περισσότερο και σκληρότερα, δε γλίτωσε ούτε η βιολογική γεωργία αφού υποστήριξε πως τα γενετικώς τροποποιημένα προϊόντα είναι καλύτερα."

Δείτε ποιο αφεντικό πολυεθνικής δεν θεωρεί το νερό ανθρώπινο δικαίωμα – Το κουτί της Πανδώρας |

τι ιδεοληψιες ..και τι αλαζονεια .. ιδεοληψιες ..προιον της εποχης μας .. αλαζονεια .. ιδιον αγερωχων ανθρωπων .. αλλα για αυτους; .. εμενα μου λες .. φοβιτσιαρηδες .. σκετοι ..

του δινεις μεγαλη σημασια ..που δεν την αξιζει

αντιπροσωπευει το ανθρωπακι .. που τρεμουλιαζει στην ιδεα της φυσης ..που αισθανεται οτι θα τον φαει .. θα τον καταβροχθησει ..

να δαμασει την φυση .. καταλοιπα .. βικτωριανης εποχης .. απο τοτε που αρχισε η εξολοθρευση αγριων ζωων .. και ξεκινησε η βιομηχανικη επανασταση .. που πρωταρχικος της στοχος ηταν να εξημερωσει την φυση .. να την απολυμανει .. η εξοντωση των λυκων στην βρεττανια και σε πολλες αλλες περιοχες της Ευρωπης .. μια φυση που τον τρομαζε .. ενα δεος που τον εκανε να τρεμει το φυλλοκαρδι του ..

τα κυνηγια .. τα σαφαρι .. στην Αφρικη με τις εκατομβες απο αγρια ζωα .. οπλισμενοι σαν αστακοι .. με τις μακρυκανες καραμπινες .. απο μακρυα ..παντα εκ του ασφαλους

τον αρχεγονο φοβο των πρωτογόνων ανθρωπων .. φωλιασμενος βαθεια μεσα στην ψυχη τους .. ο ιδιος και οι ομοιοι του ..εκτος εποχης ..

ακομα τετοια μυαλα επιβιωνουν στον καιρο μας .. τετοιες νοοτροπιες και συμπεριφορες αφηνονται να αλωνιζουν τον κοσμο .. να κυριαρχουν στις κοινωνιες των ανθρωπων ..

η αντιμετώπιση της φυσης ..σαν κατι ξενο ..αλλοτροιο .. μια αντιπαλοτητα φυσης ανθρωπου ..που μονο στο συναφι του υπαρχει .. και καταδειχνει ποσο μικρος ειναι ο νους τους .. ποσο κοντοφθαλμη η τοποθετηση τους

εξωστρεφεια και εσωστρεφεια .. τους φταιει ο εξω κοσμος .. ποτε δεν κοιταξαν βαθεια μεσα τους ..

δαρβινισμος .. φυσικη επιλογη .. ο ισχυροτερος επιβιωνει .. ο κοσμος του ανηκει .. ο κοσμος σωνει και καλα ..πρεπει να παει με τα νερα του .. οι κοινωνιες θα πρεπει να δηλωνουν υποταγη στους ισχυρους .. κοινωνιες που διεπονται απο το δικαιο του ισχυρου ..οπως μας ειπε και ο κυριος Σοιμπλε ..

αυτο που σε αλλες εποχες προκαλουσε φοβο στους ανθρωπους

που στην εποχη μας .. εχει καταντησει .. οι κοινωνιες να ανεχονται τους ισχυρους .. να τους αφηνουνε να κανουν τα τσαλιμια τους .. ενω καθημερινα αποδεικνυεται οτι οι ισχυροι δεν ειναι τιποτα αλλο ..παρα κακομαθημενα ..τζαναμπετικα τσογλανια .. που μας μπαινουνε πολυ στην μυτη ..και θα την βρουνε στο τελος ..


η ισχυς δεν εχει περαση στην εποχη μας .. η ισχυροσυνη πεθανε ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: