Νοεμβρίου 06, 2013

κοινωνιες για ..κτηνη ..η ..κοινωνιες για ανθρωπους



.. ο ανθρωπος ενα κτηνος .. χειραγωγημενος πληρως .. ερμαιο των παθων του .. ετσι μας εχουν μαθει .. δεν του αξιζει η.. βασιλεια των ουρανων .. εκει κατω στο χωμα να τον ποδοπατανε σαν σκουλικι .. και μεσα σε αυτο το επιβεβλημενο απο τα πανω πλαισιο .. δρασεων .. δυνατοτητων .. δυναμικων ..να οριζει τον εαυτο του ..

πως αλλοιως να διανοηθει κανενας την εγκαθιδρυση των σωτηρων .. των απο ευγενων ασπιλων γεννεων προερχομενο .. γονους καλων οικογενειων που εχουν το θειο χαρισμα να σωζουν τους ανθρωπους ..

το ευρος των δυνατοτητων του ανθρωπου .. της σκεψης του ..μεσα σε αυτα τα πλαισια ..αναπτυσσεται ..μεγαλωνει .. μεσα στα στενα καταναγκαστικα ορια στυγνων προδιαγραφων .. δεσμα ανελεητα .. δημιουργος μιας κουλτουρας που κραταει τους ανθρωπους φυλακισμενους μεσα της ..

του κτηνους ..

η βια ..ενδημικη .. η Χρυση Αυγη .. αν απεμπολησει την βια .. που απο μεσα της εχει γεννηθει .. να αφεθει να εξαντλησει την δυναμικοτητα της .. αναγνωριζοντας πληρως οτι καθε ανθρωπος αξιζει και επιβαλεται να του δοθουν αυτα που του αρμοζουν και οχι υποβολιμιαια να παραγνωριζει τα δικαιωματα που εχουν ολοι οι ανθρωποι πανω σε αυτην την γη .. απο οπου και αν προερχονται ..
να γινει το αγαπα τον πλησιον σου μια ουσιαστικη επιταγη .. βαθεια κατανοηση .. τροπος ζωης ..που επαληθευεται στην καθημερινη ζωη ολων των ανθρωπων .. και οχι κατανοηση στα λογια .. των λογων .. μια τυπικη ..φραστικη, βεβιασμενη .. αναγκαστικη προτροπη .. μονο για τα ματια των αλλων .. 

ριζικη αλλαγη στο ..ειναι του καθε ανθρωπου ..

η αναγνωριση της λανθασμενης πορειας της .. και η δημιουργια νεων συνθηκων δρασης της .. να κρατησει εκεινα που ολοι οι ανθρωποι συμφωνουν ..και οχι μονο αυτα που αποτελουν .. που μοιραζονται με την ομαδα τους .. και αυτη η συμφωνια πανω στις γραμμες  που ολοι οι ανθρωποι δεχονται .. να αποτελεσει την βαση .. για να αναπτυξουν τις ιδιαιτεροτητες που η προοπτικη τους .. τους σπρωχνει

η βαθεια κατανοηση .. οτι αυτο που κανει τους ανθρωπους να συμπεριφερονται με τροπους που τους θεωρουν αποφευκταιους δεν ειναι η φυση των ανθρωπων .. τα γονιδια τους .. κανενας ανθρωπος δεν ειναι το κτηνος .. που μας εχουν μαθει οτι ειναι .. αλλα συμπεριφερονται με αυτον τον τροπο γιατι εχουν φτασει στα ορια τους .. συμπεριφερονται σαν κτηνη .. γιατι το πλαισιο που μας εχουν επιβαλλει ..μας οδηγει σε αυτο ..

μας κανουν να ξεχναμε ..αυτο που βαθεια ειμαστε ..

η προσφυγη στην βια .. δεν ειναι νομοτελειακη αρχη .. στην οποια σωνει και καλα πρεπει να υπακουουμε .. και κατα γραμμα .. να ακολουθουμε ..

η βια γεννιεται .. μεσα απο το πλαισιο που βασιζεται πανω στα χρηματα .. που εχουν δημιουργησει τους θεσμους μεσα στους οποιους καταναλωνουμε τις ζωες μας και ειναι η αιτια ολων των δεινων που εχουν ενσκηψει στην ανθρωποτητα ..  και σαν τετοιο πρεπει να εξαλειφθει απο προσωπου γης .. σαν .. αχρειο και βδελυρο ..απεταξαμην .. 
.. η βια γενναει βια .. οι ανθρωποι πρεπει να αντισταθουν .. να αντιστεκονται σε τετοια κελευσματα .. σε τετοιες παρορμησεις ..
.. να διαλαλειτε συνεχεια .. να γινει ..φλαμπουρο .. σημαια .. οτι οι ανθρωποι δεν ειναι τα κτηνη που η καθεστηκυια προπαγανδα διακηρυσει ανελλιπως και ανελεητα .. οτι ειμαστε ..

τα κοινα σημεια .. αυτα που μας ενωνουν ..που μας φερνουν κοντα ο ενας τον αλλον .. μια συνεχης αναζητηση .. για αυτα τα κοινα σημεια .. απο ολους μαζι .. μηδενος εξαιρουμενου .. 

που μας κανει να βλεπουμε ..πραγματικα .. ποιοι ειμαστε .. και ποιες ειναι ..πραγματικα .. οι διαφορες μας ..


.. και πανω σε αυτα .. τα κοινα σημεια ..και τις διαφορες  .. να χτιζουμε .. τις κοινωνιες των ανθρωπων .. και οχι ..κοινωνιες   ..για τα κτηνη ..


Δεν υπάρχουν σχόλια: