Νοεμβρίου 08, 2013

..η δυσπιστια κυριαρχει στις σχεσεις των ανθρωπων .. το σημα κατατεθεν του παροντος συστηματος


..η δυσπιστια κυριαρχει στις σχεσεις των ανθρωπων .. το σημα κατατεθεν του παροντος συστηματος .. ολα πανω στον ρολο που δωσαμε στα χρηματα ..

ισοπεδωνει .. εξαφανιζει .. ολες τις αλλες ιδιοτητες που εχει και υπερηφανευεται ενας ανθρωπος ..

δεν ειμαστε ανθρωποι .. ειμαστε χρηματα .. που περναμε για ανθρωποι .. τα παραφουσκωμενα πορτοφολια και οι αδειες τσεπες ..

το ποιον στις σχεσεις των ανθρωπων εχει τρωθει .. κατι που καθιστα αναγκαιοτητα ..συνειδητα να αποβαλλει κανεις ολες εκεινες τις ..συνηθειες που εμπιπτουν στα κελευσματα των χρηματων .. αυτα που μας επιβαλλει το χρημα ..

τετοια πιστευω ειναι ξενα προς τον ανθρωπο .. τον αποξενωνει απο τους αλλους ανθρωπους .. μας κρατει τον εναν μακρυα απο τον αλλον ..

αυτο που μας κραταει δεσμιους ειναι αυτες οι ιδιες οι λεξεις που χρησιμοποιουμε .. τα νοηματα που τους δωσαμε .. τις εννοιες που καθορισαμε .. ενα πλεγμα που δεν εχει καθολου, μα τιποτα το διαφορετικο απο τα ιδια τα σιδερα μιας φυλακης ..

και το πιο χειροτερο .. το κουβαλαμε μεσα μας .. εμεις ειμαστε οι δεσμοφυλακες μας ..

επικειται .. επιτασσεται μια μεταβατικη περιοδος .. να απαγκιστρωθει η ανθρωποτητα απο την επηρεια των χρηματων .. το τσουβαλι απο σωρρους ..αχρηστα πραγματα .. παλιατζαριες που κουβαλαει στην πλατη της ..ενεκα των χρηματων .. για χαρη του χρηματος ..

να εξεταζεται μεθοδικα και εξονυχιστικα καθε δραση ανθρωπων ..κοινωνιων .. θεσμων .. και αν διαπιστωθει οτι στηριζεται πανω στα χρηματα ..

παρ’αυτα .. χωρις δισταγμο ....και χωρις συναισθηματισμους ..με βδελυγμια να αποβαλλεται ..


η διαδικασια επιπονη ..μπαινουν οι ανθρωποι σε ατραπους  που ποτε τους δεν τους εχουν περπατησει .. ξερουν πολυ λιγα .. αλλα ..εχουν το απολυτο οπλο στην φαρετρα τους .. οτι μαθαινουν .. 

.. και μαθαινοντας και κανοντας ..θα προχωρανε προς τα μπροστα .. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: