Οκτωβρίου 23, 2014

απαιτητικό νέο διεθνή καταμερισμό της εργασίας;.. ναι.. αλλα τι σημαινει; ..οχι πια ..εργασια .. του κλωτσου και του μπατσου ..




να παράγει πλούτο .. πλουτος παραγεται ..και με την σεσουλα ..και που στο διαολο παει .. απαντησε ..

ποιος τον βγαζει τον πλουτο; .. διαβασα σημερα οτι η Credit Suisse διπλασιασε τα κερδη της στο τριτο τεταρτο φετος σε 1 δις δολλαρια .. γαματη εργασια ..γαματος πλουτος
..και γαμω την εργασια

αμα βαλεις στο μυαλο σου ..το πως (κακο-)μεταχειριζεται η εργασια ..παγκοσμια ..και ποιοι ειναι οι φταιχτες .. για αυτο .. τοτε θα βρεις οτι ναι ..το προβλημα ειναι ..αν θα απαλλαγει η ελλαδα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) .. και ολο το ..σκυλολοι των τραπεζων ..  

να ξεριζωθει η ..τραπεζικη νοοτροπια ..απο τα μυαλα μας ..


Το πραγματικό σημερινό ελληνικό τεράστιο πρόβλημα δεν είναι αν θα βγει η χώρα από το μνημόνιο, ή αν θα απαλλαγεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), ή αν θα σταματήσει η λιτότητα. Η τεράστια πρόκληση είναι αν, πώς και πότε θα μπορέσει να αρχίσει να παράγει πλούτο και να επανενσωματωθεί σε έναν απαιτητικό νέο διεθνή καταμερισμό της εργασίας.

Η τεράστια πρόκληση είναι αν, πώς και πότε θα μπορέσει να αρχίσει να παράγει πλούτο και να επανενσωματωθεί σε έναν απαιτητικό νέο διεθνή καταμερισμό της εργασίας.

.. εχεις βρει .. εχεις προτεινει λυσεις ..για το .. αν, πώς και πότε ..

..ποιος ειναι αυτος ο νεος ..καταμερισμος της εργασιας ..

τι τον χαρακτηριζει σαν ..νεο ..

..απο που εγειρονται οι απαιτησεις ..

..χανεσαι μεσα στις δικολαβιστικες διαδικασιες .. στα διαδικαστικα .. στις τετριμμενες λεπτομερειες και χανεις την ουσια ..

δινεις περισσοτερη σημασια στους τυπους και οχι στην ουσια ..

πως τον εννοεις ..αυτον τον νεο διεθνη καταμερισμο εργασιας .. και εργασια ..ποιοι την αποδιδουν .. της δινουν τον απαραιτητο σεβασμο; ..

ποιοι βαζουν την εργασια .. και πως τους μεταχειριζονται ..αμα τους κανουν ..και αμα οχι ..τους πετανε στον δρομο; ..

..που κυριο χαρακτηριστικο της ειναι η σπαταλη ..

Σε κάθε περίπτωση, όμως, η Ελλάδα δεν θα γίνει ποτέ «κανονική» χώρα για τις αγορές αν, παράλληλα με την δημοσιονομική της εξυγίανση και πειθαρχία, δεν πραγματοποιήσει βαθύτατες μεταρρυθμίσεις, ικανές να τής προσδώσουν ανταγωνιστική παραγωγική βάση. Αυτή είναι η πραγματική πρόκληση για την ελληνική οικονομία.

..και ποιος θα τις κανει τις μεταρυθμισεις .. και ..γιατι; .. για τα ..παινεμενα ματια των αγορων; ..
ολο αυτο τον συρφετο των τραπεζων .. που εχουν καταρακκωσει την εννοια ..εργασια ..
τι στο διαολο ειδους μεταρυθμισεις ..θα κανεις .. μεσα σε τι πλαισια ..

η ..συγκυβερνηση .. ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ; ..

αυτοι που ειναι εμποτισμενοι ..μεχρι τα μπουνια .. με την τραπεζικη νοοτροπια

..ο αδυναμος κρικος ..ο ασθενης κρικος .. του κλωτσου και του μπατσου .. εργατικο δυναμικο λενε και στο μυαλο τους εχουν βαλει ..δουλοι και χαμαληδες .. μεροκαματιαρηδες .. να περνουν αρκετα οσο για να φυτοζωουν ..

Στην παρούσα φάση, λοιπόν, στόχος είναι η «συλλογική εποπτεία» και η στενή συνεργασία στην οικονομική πολιτική. Συνδυάζει διαρκή παρακολούθηση καθ' όλη την διάρκεια του χρόνου, αυστηρότερες κυρώσεις και ευκολότερο σύστημα επιβολής αυτών. Εκτός από πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, κύριο εργαλείο συμμόρφωσης θα είναι η «διακοπή» κοινοτικών πόρων προς το κράτος μέλος που παρεκκλίνει.

.. πρόστιμα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.. η ελεγκτικη εποπτεια μεσα απο μια νοοτροπια που επιβαλλεται μεσα απο μια τραπεζικη νοοτροπια ..τραπεζικα καναλια ..  

..οι τραπεζες πρεπει να φυγουν απο την εξισωση .. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: