Δεκεμβρίου 14, 2010

.. πτωχευση; .. σαν να κρουεις ..καμπανακι .. για να μαζευτουν ολα τα ορνια .. απο πανω σου ..

Απο το αρθρο «Γερμανία και Γαλλία υπεύθυνες για την άνοδο των spreads στην ευρωζώνη» στο TVXS.

«Συνήθως ξεχνάμε τι συμβαίνει όταν μία χώρα κηρύσσει πτώχευση, κάτι το οποίο μελετώ εδώ και χρόνια. Οι χρηματοοικονομικές αγορές την αναγκάζουν να πληρώνουν την στάση πληρωμής χρέους με υψηλότερα επιτόκια. Δηλαδή πληρώνει την τρέχουσα ζημία των ζημιών συν ένα μεγάλο premium για την αβεβαιότητα που επικρατεί. Κατά συνέπεια πληρώνει πολύ περισσότερα απ΄ό,τι θα πλήρωνε για την αποπληρωμή του χρέους της», τόνισε.


..οταν πεσεις κατω .. δεν σου δινουν ενα χερι .. να σε σηκωσουν στα ποδια σου .. βρισκουν την ευκαιρια .. να σε ποδοπατησουν .. για να σε χωσουν πιο βαθεια μεσα στο λακκο .. που σου εσκαψαν .. απο πριν .. παγια τακτικη του καπιταλισμου .. να προσποριζεται τα μεγαλυτερα κερδη .. απο εκεινους που εχουν χασει τις δυναμεις τους .. να στεκονται στα ποδια τους .. χειροτεροι απο τα ορνια .. που γυροβολανε πανω απο ενα αδυναμο ζωο .. ετοιμο να πεθανει .. εχουν την εντιμοτητα να περιμενουν να αφησει την τελευταια του πνοη .. πριν να το καταβροχθησουν ..

στις καπιταλιστικες κοινωνιες .. οταν καποιος ειναι στους ρογχους του .. σερνεται στα ποδια του .. πεφτουν ολοι πανω .. για να το αποτελειωσουν μια ωρα .. αργυτερα .. δανεια με υπερογκα επιτοκια grammin, Yunus κλπ που αγγιζουν και ξεπερνουν τα ορια της .. αγριας εκμεταλευσης .. σπρωχνουν στην εξαθλιωση .. τιμες για ειδη αναγκης στα υψη .. με οτι παει με τον ορο .. πτωχοτερες .. ειτε χωρες, ειτε συνοικιες, ειτε οκογενειες ειναι αυτες

βγαζουν τα περισσοτερα κερδη .. απο αυτους που εχουν τις περισσοτερες αναγκες .. απο αυτους που δεν εχουν στον ηλιο μοιρα .. που λενε .. και οχι μονο σε επιπεδο κρατων .. αλλα και σε καθε ενα θυλακα στις κοινωνιες που ζουμε .. ολο το οικονομικο συστημα που διεπει τις σχεσεις των ανθρωπων .. πανω σε αυτες τις αρχες βασιζεται .. και ειναι πιο αδυσώπητο .. στις λεγομενες αναπτυγμενες οικονομιες της δυσης ..

πτωχευση; .. οροι, νομοι σε ενα κρατος .. ΔΝΤ .. παγκοσμιους οργανισμους .. κομμενοι και ραμενοι .. στα μετρα των κεφαλαιοκρατων .. που σκοπος τους ειναι απομυζησουν και το μεδουλι απ' τα κοκκαλα .. των πτωχευσαντων ..

καπιταλιστικες αρχες .. εχουν εισχωρησει σε καθε ενα θυλακα .. στις κοινωνιες που ζουμε .. εχουν εμποτισει τις σκεψεις των ιδιων των ανθρωπων .. με την ιδεολογια τους .. αναπαραγουν τα πιστευω τους ..

.. πανω σε αυτο βασιζονται .. για αυτο επιβιωνουν ..

η επιβιωση του καπιταλιστικου συστηματος .. επαφιεται στην καλη θεληση των ανθρωπων .. απο κατω του ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: