Δεκεμβρίου 24, 2010

Η γνωση, η μετα-γνωση και η πραγματικοτητα που πλαθει το μυαλο μας.

Η πραγματικοτητα απο το μυαλο μας, για μας.

Στο αρθρο του antinews "Η σκιώδης παγκόσμια κυβέρνηση έχει ονοματεπώνυμο.", στο σχολιο της skeptiki αναφερεται,

"Μην αγχώνεσαι αγαπητέ, στην ελλάδα μιλάνε όλοι, αλλά λένε με απόλυτη βεβαιότητα αυτά που πιστεύουν ότι είναι η πραγματικότητα , γι’ αυτό και όλοι λένε διαφορετικά πράγματα ο καλύτερος τρόπος να μην βγάζεις άκρη."

..το 'πιασες ωραια .. skeptiki .. "λενε με απολυτη βεβαιοτητα αυτα που πιστευουν οτι ειναι πραγματικοτητα" .. ετσι δρα ο ανθρωπινος νους .. χειροπιαστα πραγματα .. αυτα που συμφωνουν (ναι, μεχρι και το απολυτο) .. με αυτα που ξερουν .. τις γνωσεις που ενα μυαλο κατεχει .. αντιστοιχει στην γνωση .. σπιθαμη-προς-σπιθαμη ..

ο καθενας ζει στον κοσμο το δικο του .. στον τυπο και ..στην κυριολεξια ..

καποιος την λεει .. υποκειμενικη (πραγματικοτητα) .. και τελοιωνει η υποθεση .. αλλα δεν ειναι ετσι .. και ουτε μπορεις .. να διαρυγνυεσαι .. οτι υπαρχει η αντικειμενικη πραγματικοτητα .. που η δικη (σ)του (υποκειμενικη) πραγματικοτητα .. ειναι πολυ κοντα .. ενω των αλλων .. παρασαγγες μακρυα ..

πραγματικότητά .. εξω απο τις γνωσεις που ενα μυαλο εχει συσσωρευσει .. αποτελει ..εξω-πραγματικοτητα .. αυτα που ενα μυαλο εχει στο νου .. γινονται τα στανταρ .. που πανω τους συγκρινει .. καθε ενα κομματι μιας δεδομενης πραγματικοτητας .. και αυτους που κηρυσσουν αυτην την δεδομενη πραγματικοτητα

και γιατι τοση προσκοληση στην πραγματικοτητα μας .. ειναι αναγκαια συνθηκη .. για καθε ενα ατομο .. χρειαζεται κατι σταθερο .. για να ανελιχθει ..γυρω του .. να εξελιχθει .. την πλαθει κανεις την πραγματικοτητα .. την χρειαζομαστε στιβαρη .. σαν μπαστακα ..

και κανεις δεν μπορει να ριξει μομφη .. γιατι .. "γι’ αυτό και όλοι λένε διαφορετικά πράγματα"

απλα θα πρεπει να κυριαρχει .. η γνωση .. η καλυτερα μπαινει σαν ..μετα-γνωση .. η γνωση της γνωσης .. οτι η γνωση συνεχεια εξελλισεται .. και σε αντιστοιχια με την εξελιξη της γνωσης .. αλλαζει και η πραγματικοτητα του καθενος ..

οχι μονο δεν ειναι η μοναδικη .. αλλα .. οτι αυτην την πραγματικοτητα .. που με τοση απολυτη βεβαιοτητα ο καθεις κηρυσσει .. την αλλαζουμε συνεχεια .. εμεις οι ιδιοι .. καθως αλλαζουμε τις γνωσεις τις οποιες εχουμε ..

και αν .. "αυτος ειναι ο καλύτερος τρόπος να μην βγάζεις άκρη" .. δεν ειναι επειδη λενε διαφορετικα πραγματα .. ειναι απο τα συμπαρομαρτουμενα .. τα μπαγκαζια .. που κουβαλαει μαζι του αυτος ο τροπος .. οτι στον καθενα μας εχει ερθει εξ ουρανου επιφοιτηση .. οτι ολοι οι αλλοι .. ειναι χαζοι και ανοητοι .. οτι θα πρεπει .. να ξυπνησουν .. ο καθεις ολους τους αλλους .. βλακες τους ανεβαζει .. πανιβλακες τους κατεβαζει ..

καποτε για πλακα το σκεφτομουνα .. και κολλαει εδω .. πως μπορεις να αποδειξεις μαθηματικα οτι ολοι οι ελληνες ειναι μαλακες .. οι μισοι ελληνες λενε .. τους αλλους μισους μαλακες .. και αλλοι μισοι .. τους αλλους μισους επισης .. μισο και μισο μας κανει την μοναδα .. το ολον .. αρα το συμπερασμα ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: