Δεκεμβρίου 16, 2010

Χαος; Απ' ακρου σε ακρον της Ελλαδας; Ναι.

Χαος; Απ' ακρου σε ακρον της Ελλαδας; Ναι

Ολες εκεινες οι καταπιεσμενες ιδεες που ωριμαζουν στα μυαλα των ελληνων πολιτων βγαζουν κεφαλι. Γονιμες συγκυριες που οδηγουν την εξελιξη της ελληνικης κοινωνιας στο επομενο σκαλοπατι.

Να μην χαθει το νοημα αυτων των κινητοποιησεων, απο ολες τις πλευρες ..και υπερ και κατα. Σε αυτο το χαος που ενεσκηψε στην ελλαδα, θα πρεπει να βρεθουν εκεινες οι αιχμες του που θα οδηγησουν τους ελληνες σε καινουριες μορφες δομησης της κοινωνιας.

Σε εκεινες τις λεπτομερειες που ωθουν κινηματα προς τα μπρος. Δεν θα πρεπει να παιζουν ηθελημενα η αθελητα το ρολο των προβοκατορων, μπαχαλακηδες οι αστυνομικοι .. απο το Indymedia. Δεν ειναι οι αστυνομικοι το ζητουμενο. Μολοτωφ σε αστυνομικους, καταστροφες σε αυτοκινητα και καταστηματα. Δεν ειναι εκει το ζητουμενο.

Ενα νηφαλιο μυαλο να ξεχωρισει την ανουσια λεπτομερεια απο την ουσιαστικη και καιρια συνθηκη η συνθηκες που βγαινει απο αυτο το χαος, για να δουλευτει παρα-περα, για να γινει το εναυσμα για δραστικες μεταβολες στην ελληνικη κοινωνια.

Αυτες οι .. πρωτο-κινητηριες συνθηκες, ειτε το θελει κανεις, ειτε οχι αναβγαζουν μεσα απο τις τοποθετησεις των πολιτων στα μεσα που προσφερει το διαδικτυο, οταν αμεσα και χωρις φοβο αλλα ..με κατευθυνομενο παθος, επικοινωνουν τις σκεψεις τους με τους συμπολιτες τους.

Χανεται το νοημα; Θα χαθει; Να μην χαθει απο τις ερμηνειες που δινονται απο ολες τις πλευρες. Το χαος που ενεσκηψε στην αρενα της Ελλαδας, στις ζωες των ελληνων πολιτων, δεν θα πρεπει να αφεθει να φυγει .. ανεκμεταλευτο. Μεσα του κρυβωνται ολα εκεινα τα ψυγματα που με την καταλληλη .. γαλουχηση, θα δημιουργησουν τις συνθηκες για την αναπτυξη της ελληνικης κοινωνιας, σε γερες βασεις.

Οι προβοκατορες δεν δρουν μονο μεσα στα εξοργισμενα πληθη .. δρουν σε ολες τις πτυχες .. αυτης της κινητοποιησης.

Και ποιες ειναι αυτες οι γερες βασεις; Η ευρεια αποδοχη απο ολους τους πολιτες .. για μια οικονομια βασισμενη στις αναγκες των πολιτων και οχι στις αναγκες των τραπεζων .. των τοκογλυφων .. του ΔΝΤ .. μια Ελλαδα που στηριζει το πολιτευμα της, στην μοναδα .. στον πολιτη.

Ποτε ο πολιτης να μην βρισκεται στην θεση να υποφερει για την εξυπηρετηση του συνολου. Το κρατος υπηρετης του πολιτη και οχι ο πολιτης υπηρετης του κρατους. Ποτε το υποτιθεμενο 'καλο' του συνολου να υπερισχυει των αναγκων του καθε ενος πολιτη σαν μοναδα. Εστω και ενας πολιτης εαν υποφερει .. να θεωρειται παταγωδης αποτυχια της κρατικης μηχανης. Να ειναι σημειο αναφορας .. για την επιτυχια της κρατικης μηχανης η οχι.

Να φτιαχτει ενα συνολο που να στηριζεται στην αρχη οτι η καθε μοναδα του, η καθε οικογενεια μεσα στο συνολο αυτο, εχει τις προυποθεσεις για να ευημερησει. Να γινει αυτη η απωτερη προυποθεση .. και απαραβατος κανονας του κρατους, και να επαφιεται στην συνειδηση ολων των πολιτων του κρατους ..η τηρηση του.

και οχι αυτο που οριονται οι φατριες

Αρκετα με τα κροκοδειλια δακρυα των καθε λογης πολιτικων, ..αλλα .. οχι μονο. Κροκοδειλια δακρυα απο τον καθενα απο μας. Τον καθε πολιτη που σηκωνει ψηλα τα χερια οταν αφουγκραζεται .. τις διαφορου λογης ταλαιπωριες που υφισταται ..ο διπλανος του πολιτης, ριχνοντας ολο το φταιξιμο στην ατιμη την κενωνια, στην κοινωνια που ειναι και ο ιδιος μελος, που την χροια και το ποιον της, την εχει δωσει και αυτος ο ιδιος.

Εχει αποδεχτει τον ανταγωνισμο και τον εχει κανει κανονα στην ζωη του, τον χειριζεται αφειδολως και συμβαλει στο να γινεται η κοινωνια.. οσο ατιμη δεν παιρνει. Ακολουθει τα διαστρεβλωμενα παραγγελματα του Δαρβινου να προοδευσει σκορπωντας ..πτωματα γυρω του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: