Δεκεμβρίου 09, 2010

Η κακια και το μισος ειναι αναδυομενες ιδιοτητες.

Η κακια και το μισος ειναι αναδυομενες ιδιοτητες του ανθρωπου, μιας κοινωνιας η ακομα και ενος εθνους με οποιο τροπο κανεις προσαψει αυτες τις ιδιοτητες.

Δεν υπαρχει προπατορικο αμαρτημα, δεν εχει υπεισερθει στα γονιδια του ανθρωπου οπως μας κοπαναει στα αυτια η εκκλησια, που τα 'χουν μητσι-κοτσι με τους αρχοντες απο απαρχης της γεννησης της.

Η κακια μια αναδυομενη ιδιοτητα της ανθρωπινης προσωπικοτητας και μιας κοινωνιας. Το καλο και το κακο δεν ειναι θεμελιωδεις ιδιοτητες του ανθρωπου, δεν γεννιεται κανενας καλος η κακος, γινεται.

Δεν ειναι απολυτες εννοιες, ειναι καθ' ολοκληριαν σχετικες. Εξαρτωνται απο το περιβαλλον μεσα στο οποιο αναπτυσσονται και εξουσιαζει τους ανθρωπους και τους σπρωχνει στο να εκδηλωνουν την μια η την αλλη ιδιοτητα. Ο στυγνος εκμεταλευτης σε μια επιχειρηση, στην δουλεια που γινεται αλλος ανθρωπος, αγνωριστος μεσα στο περιβαλλον της οικογενειας του. Στοργικος πατερας, προστατης της οικογενειας του, των φιλων του και απο την αλλη αδιστακτος εκμεταλευτης, πορωμενος, κουφος στις αναγκες των ανθρωπων στην δουλεψη του.

Το συστημα μεσα απο το οποιο οι κοινωνιες εξελισσονται αναγκαζει τους ανθρωπους να προσαρμοστουν σε επιπεδα σχιζοφρενειας για να εξυπηρετησουν τις απαιτησεις του. Ενα συστημα που το ακρον αωτον της αλλοπρόσαλλης υπαρξης του, το οτι εχει γινει αποδεκτο απο τους δυναστες και τους δυναστευομενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: