Ιανουαρίου 24, 2011

"να γινω πλουσιος" .. να γινει σιχαμερη εννοια

"να γινω πλουσιος" .. να γινει σιχαμερη εννοια .. να την απεχθανεται ενα ατομο .. να την αποφευγει ο ανθρωπος σαν .. ο διαολος το λιβανι .. τα προιοντα και οι υπηρεσιες .. που γινονται το οχημα .. για να γινει ενας πλουσιος .. προοριζονται για τους ανθρωπους .. για να απολαμβανουν την χρηση τους .. να εξυπηρετουν τις αναγκες τους .. να εκπληρωνουν τις επιθυμιες τους

δεν ειναι για να κανουν σε καποιον λεφτα .. και ουτε να χρησιμοποιουνται για να υποδουλωνουν τους ανθρωπους στις αχορταγες ορεξεις αυτων που τα παραγουν .. ειναι ξεπεσμος οταν μια κοινωνια εχει φτασει στο σημειο .. οπου προιοντα και υπηρεσιες .. γινονται υποχειριο στα χερια επιτειδιων .. για να εξυπηρετησουν την απληστια τους

ειναι υποκρισια για μια κοινωνια να ωρυεται να βαλει στο εδωλιο ολους τους επιορκους λειτουργους της εξουσιας για τα σκανδαλα της ζημενς .. να θελει να τιμωρηση παραδειγματικα τους πολιτικους που χρηματιστικαν και απο την αλλη να αφηνει αθικτους ολους εκεινους τους θεσμους που γενοβολησαν τετοιες συμπεριφορες

εθελοτυφλει .. κοινη γνωμη .. αν νομιζει οτι η παραδειγματικη τιμωρια των επιορκων .. ελυσε το προβλημα της κακοδιαχειρισης της εξουσιας .. αν πιστευει ακομα .. οτι ειναι καθηκον του καθε ελληνα πολιτη, του καθε ατομου σε αυτην την γη .. να προσπαθει συνεχεια .. πως να μαζεψει περισσοτερα και περισσοτερα λεφτα .. σε καθε ωρα που θα ειναι ξυπνιος .. να μην του βγαινει απο το μυαλο θα εφευρει τους τροπους για να βγαλει περισοτερα λεφτα

το ποσο αισχρο .. και το ποσο υποτιμιτικο ειναι για τον ανθρωπο .. το μηνυμα .. time is money ..

να μπολιαζουν την νεα γενια .. να δηλητηριαζουνε το ειναι της κοινωνιας με το ανελεητο κυνηγι .. της μαζωξης χρηματων ..

να παραγει η κοινωνια

να παραγει περισσοτερα .. απο οτι οι ανθρωποι σε μια κοινωνια καταναλωνουν .. μονο και μονο .. για να βγαζει ο παραγωγος περισσοτερα λεφτα ..

να καταναλωσει περισσοτερα ..

να δημιουργει στον ανθρωπο πλασματικες αναγκες

να βασιζεται η παραγωγη

ολα ειναι δυνατα .. στην εννοια ανθρωπος

οι ιδιοτητες που προσαπτονται στην εννοια ανθρωπος .. δεν γνωριζουν φραγμους .. εχουν ξεπερασει τα ασφυκτικα ορια ..που ξεπερασμενες αντιλειψεις ..προεβαλαν στο διαβα του .. ολα ειναι δυνατα .. η εξελιξη ενος ατομου .. και οι κοινωνιες που προσαρμοζονται σε αυτη του την εξελιξη .. εχουν μπροστα τους (απλωνονται σε) απεραντους οριζοντες .. ειναι επιλογη των οριζοντων .. ενα δικαιωμα που ο ανθρωπος εχει κατακτησει .. και κανεις δεν μπορει να του το αφαιρεσει ..

ο δρομος που θα ακολουθησει μια κοινωνια .. η εξελιξη που θα παρει .. βασιζεται στις συνολικες επιλογες .. που επι μερους ο καθε ανθρωπος σε μια κοινωνια επιλεγει .. κυματα .. που εξουδετερωνονται η ενισχυονται .. επι μερους επιλογες που βρισκονται στην ιδια φαση .. ενισχυονται .. ενω επιλογες που συναντωνται μεταξυ των εκτος φασης .. εξουδετερωνονται .. επιλογες που δεν συμπιπτουν μεταξυ τους .. δεν συμβαδιζουν η μια με την αλλη ..

Η αναφορα στα κυματα στην Βικιπαιδεια

"Η διαφορά φάσης συνδέεται άμεσα με το φαινόμενο της συμβολής. Στη περίπτωση που οι κορυφές των δύο κυμάτων φτάνουν (συμβάλλονται) την ίδια στιγμή, τότε δημιουργείται ένα νέο κύμα με μεγαλύτερο πλάτος (σύμφωνα με την αρχή της επαλληλίας ή την υπέρθεση), και η περίπτωση αυτή αποκαλείται ενισχυτική συμβολή. Όταν όμως οι κορυφές του ενός κύματος φθάνουν ταυτόχρονα με τις κοιλίες του άλλου τότε λέμε πως βρίσκονται αυτά τα κύματα εκτός φάσης. Στη περίπτωση αυτή ο συνδυασμός των δύο αυτών κυμάτων δημιουργεί ένα πιο ασθενικό κύμα, όταν μάλιστα έχουν και το ίδιο πλάτος τότε αλληλοεξουδετερώνονται.
Η τελευταία περίπτωση γίνεται αντιληπτή αν θεωρηθεί πως όταν το ένα κύμα βρίσκεται στη κορυφή και το άλλο ταυτόχρονα στη κοιλία και έχουν το ίδιο πλάτος (δηλαδή ισαπέχουν από τη θέση ισορροπίας) την στιγμή που θα συγκλίνουν στην αλλαγή φάσης των θα συμβάλλουν καταστροφικά και εξουδετερώνονται."

Ενισχυτική και καταστρεπτική συμβολή

κυματα .. που .. cancel-out or reinforced .. εξουδετερωνονται η ενισχυονται .. η φωνη ..

οταν υποσκαπτουν

χαλαρωνουν τους κρικους που κραταν την κοινωνια γερη

η συνοχη μιας κοινωνιας .. ειναι αποτελεσμα ολων των δρασεων .. των μελων του ..

σχεσεις που αναπτυσσονται

και οι κοινωνιες φτιαχνονται

Δεν υπάρχουν σχόλια: