Ιανουαρίου 03, 2011

Oι κοπριτες και οι ..λεχριτες .. ε.γ.ω. (επισης γνωστοι ως) .. οι πολιτες και οι βουλευτες

Πιπιλα κατατεθεισα ..εν κρανιω Παγκαλου. Παει ..μας σωθηκε ο Παγκαλος. Επεσε θυμα ..πλυσης εγκεφαλου απο το ΔΝΤ.

Οι λεχριτες που πληρωνουν τους κοπριτες.

"Επεσε έξω το Δημόσιο. Το 75% των δαπανών του Δημοσίου είναι οι μισθοί και οι συντάξεις. Δανειστήκαμε για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις σε υπαλλήλους που προσλαμβάναμε απλώς και μόνο για να πάρουμε την ψήφο τους."

Οι δημοσιοι υπαλληλοι αποτελουν ενα μεγαλο μερος του συνολου των ελληνων πολιτων, κοινωνικα, οικονομικα οι περισσοτερες οικογενειες ταιζονται απο το δημοσιο, και οσον αφορα το τροπο που αποκτησαν το δημοσιουπαλληλικι κατα τον Παγκαλο, το να εξαγοραζουν την ψηφο τους, ειναι αυτοι που πετυχαν τον σκοπο τους. Καθως ολοι, λιγο-πολυ, προσπαθησαν να επιτυχουν μια θεση στο Δημοσιο, αλλα απετυχαν. Εν δυναμει, ολοι οι πολιτες ειναι κοπριτες.

Ο Παγκαλος ειναι ανθρωπος που δεν εχει ντροπες, τα λεει χωρις ενδοιασμους. Για αυτον τα συκα-συκα και σκαφη-σκαφη. Ε λοιπον και τι εγινε με το να τα λεμε με το ονομα τους. Οχι ψευτικες ντροπες αναμεσα μας. Αλλα ειναι ..λιγος. Δεν τελοιωνει τον συλλογισμο του. Και αν δεν εχει το αναστημα να το κανει αυτο, διορθωνω το λαθος του.

Ο Παγκαλος εισηγαγε μια αλλη διασταση. Ειναι σαν να βλεπουμε την πραγματικοτητα, την σημερινη πραγματικοτητα, φορωντας αλλα γυαλια, απο μια αλλη σκοπια, οπου υπεισερχονται, βαζοντας, αλλες μεταβλητες και παραμετροι, και για να φερουμε τα πραγματα στα μποσικα τους θα πρεπει να χρησιμοποιησουμε τους σωστους ορους στην εξισωση. Δεν μπορει να μιλαμε με αλλους ορους για την μια πλευρα της εξισωσης και αλλους ορους για την αλλη πλευρα της εξισωσης. Ειναι, αν οχι αδικο, τουλαχιστον αντιδεοντολογικο, ασε που δεν θα μας βγαλει σωστα συμπερασματα, αν χρησιμοποιησουμε διαφορετικα μετρα και σταθμα. Δεν μπορει να μιλαμε για δημοσιους υπαλληλους, και εν δυναμει για ολους τους πολιτες, προσαπτωντας την ιδιοτητα σε αυτους του κοπριτη, και να μιλαμε μονο για βουλευτες για την αλλη πλευρα.

Πρεπει να βαλουμε τους ορους που αρμοζουν στην διασταση απο την οποια εξεταζουμε την πραγματικοτητα. Και στην ιδιοτητα του κοπριτη αντιστοιχει, ιση και ισαξια ιδιοτητα, αυτη του λεχριτη που αντιστοιχει στον βουλευτη. Οι κοπριτες και οι λεχριτες ε.γ.ω.(επισης γνωστοι ως), οι πολιτες και οι λεχριτες.

Ο Παγκαλος μισα τα λεει, χανει στο τελειωμα ..στο closure που λεμε. Κοπριτες αυτοι ..λεχριτες εμεις. Λερα σκετη. Ολα αυτα τα μισολογα για πελατειακη σχεση κομματων, ..γιατι δεν το λες στα ισια. Λεχριτες ..περα ως περα. Του λειπει ..το γνωθι σ' αυτω. Να τα βγαλουμε με το τσιγκελι, δεν γινεται δουλεια.

Ειναι αδιαντροπια το να επιφερει την μηνυν, μονο στο ενα μισο της εξισωσης και οχι στο αλλο. Να καταποντιζει το ενα μισο στα ταρταρα της κοινης γνωμης, τους κοπριτες ε.γ.ω. πολιτες και να αφηνει το αλλο μισο ουσιαστικα αθικτο, τους λεχριτες ε.γ.ω. βουλευτες, σαν τα θυματα της αλλης υποθεσης, που τραβιουνται χωρις να το θελουν σε απρεπεις και ανεντιμες δοσοληψιες, οτι οι βουλευτες σερνονται κυριολεκτικα απο την μυτη, τσινανε σκετοι γαιδαροι αλλα τιποτα. Αυτοι οι ελληνες πολιτες, μυαλο δεν βαζουν και για να επιβισουν πολιτικα πρεπει να συμβιβαστουν.

Εν τελει ο Παγκαλος καταδεικνυεται ως το βαρυ πυροβολικο του ΔΝΤ, βεβαια λογω και μεγεθους καθως σου δινει καιρια την εντυπωση οτι εφαγε καλα, βγαζει προς τα εξω το προτυπο του ελληνα, το image του ελληνα που δανειστικε του σκασμου, εφαγε τον αγλεουρα και τωρα που μαθανε οι αδεκαστοι ξενοι της, εν πολλες αμαρτιες πεσουσα ιεροδουλου ελλαδας, τις ατασθαλιες της, καλειται να πληρωσει.

Τελικα, αυτο που μενει απο ολα τα μεγαλα λογια, δημοκρατια, εκλογες, βουλη, κομματα, αν αφαιρεσουμε μερικες παραταιρες εννοιες, ειναι οτι πληρωνουμε τον ερωτα της εξουσιας μερικων συμπολιτων μας, κοινως τα γαμησιατικα.

Αλλα αναμεσα σε ολη αυτην την βαβουρα ανοιγει ενα νεο σταυροδρομι, ενα φαινομενο αναδυσης. Αναδυονται νεοι ελκυστες, προς τους οποιους συγκλινουν τα φερσιματα, οι συμπεριφορες, ολων των εμπλεκομενων στα δρωμενα που εξελισσονται ανα την ελλαδα.

Γιατι και απο την αλλη κοιταμε και το μελλον. Αμα τωρα τον δημοσιο υπαλληλο, κοπριτη τον ανεβαζουμε, κοπριτη τον κατεβαζουμε, παει να πει οτι στις επομενες εκλογες, ο ελληνας πολιτης θα απαξιωσει να φερθει ..κοπριτικα.

Και αν στο φερσιμο του (φερσιμο, μια εννοια για την ..συμπεριφορα) διαχεεται απο αυτα που αναφερε ο Παγκαλος

"Οταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένειά του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί."

..και το ιδιο παει και για τον βουλευτη, την αλλη μερια της εξισωσης, γιατι αν συνεχιζει να δεχεται ψηφους σε ανταλαγμα του διορισμου ενος κοπριτη στο Δημοσιο, τοτε, ο λεχριτης θα μεινει λεχριτης σε ολη του την πολιτικη καρριερα, δεν προκειται να βελτιωθει.

Επομενως το ζητουμενο ειναι, οχι μονο ο πολιτης να εμφυσειται απο αντι-κοπριτικα συναισθηματα, αλλα και ο υποψηφιος βουλευτης να εμφυσειται απο αντι-λεχριτικα συναισθηματα, και καπου στην μεση θα ανταμωνουν και οι δυο. Και ο υποψηφιος βουλευτης θα εχει αναπτυγμενο το αντι-κοπριτικο συναισθημα. Και αν και ο ψηφος ειναι ψηφος, δεν την αρνουμαστε. Δεν θα ψεξει μεν, τον ...με κοπριτικη διαθεση πλησιαζον ψηφοφορο και θα τον αποστομωσει φιλικα ..

- Κοπριτακο μου εσυ.

.. και ο πολιτης θα διαχεεται απο αντι-λεχριτικα συναισθηματα, απο την αλλη πλευρα της εξισωσης, οπου αν ο πολιτης διαισθανθει οτι ο υποψηφιος βουλευτης που συνομιλει, προσπαθει να τον δελεασει με μια θεση στο Δημοσιο για να εξασφαλισει την ψηφο του, θα τον αποστομωσει με την σειρα του δικαιολογημενα ..

- Λεχριτακο μου εσυ.

Θα χτυπηση ο ενας την πλατη του αλλου φιλικα και θα ευχηθουν ο ενας τον αλλον, και με την νικη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: