Ιανουαρίου 02, 2011

Παγκαλου το '..δικαίωμα εμείς μόνοι σε όλον τον κόσμο να δανειζόμαστε, να ζούμε ανετότερα ..' .. πιπιλα κατατεθεισα by DNT(ΔΝΤ).

Σττην αναρτηση του tvxs «Οταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη, θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή», ο Θεόδωρος Πάγκαλος αναφερει

"Η επιλογή λοιπόν που μερικοί υπερπατριώτες επαγγέλλονται, δηλαδή να γυρίσουμε στη δραχμή και να μην πληρώσουμε τα χρέη μας - και να δηλώσουμε μάλιστα ότι δεν τα πληρώνουμε- διότι δεν δεχόμαστε να υποταχθούμε σε υποδείξεις αυτών που μας δανείζουν, οδηγεί σίγουρα στην οικονομική απομόνωση της χώρας. Με την επιμονή να διεκδικούμε το δικαίωμα εμείς μόνοι σε όλον τον κόσμο να δανειζόμαστε, να ζούμε ανετότερα απ΄ ό,τι μας επιτρέπουν οι δυνάμεις μας και μετά να τρώμε τα λεφτά των ξένων και να μην τα επιστρέφουμε, τότε θα γίνουμε μια Αλβανία χωρίς το κομμουνιστικό καθεστώς»."

ειναι η μονη επιλογη .. καποιος που επικαλειται την φαντασια .. και δει την ελειψη αυτης .. στους αντιπαλους του .. δεικνυει ο ιδιος .. ελειψη φαντασιας .. οι επιλογες .. ειναι η θα πρεπει να ειναι πολλες .. και αν δεν ειναι .. να τις κανει πολλες .. φαντασια χρειαζεται ..

και εκεινο το .. υπερπατριωτες .. που παει .. που κολλαει .. μονο οι υπερπατριωτες υπαρχουν .. δεν υπαρχουν αλλοι; .. τους τσουβαλιασαμε ολους στο τσουβαλι με τους υπερπατριωτες .. και στο πι και φι .. τελοιωσαμε .. το προβλημα λυθηκε .. ησυχασαμε ..

ποια οικονομικη απομονωση .. γινεται λογος εδω .. την οικονομικη απομονωση που θα επιβαλλουν οι αγορες; .. ποιος τις χεζει τις αγορες ..

και αυτο το ..

"..να διεκδικούμε το δικαίωμα εμείς μόνοι σε όλον τον κόσμο να δανειζόμαστε, να ζούμε ανετότερα απ΄ ό,τι μας επιτρέπουν οι δυνάμεις μας και μετά να τρώμε τα λεφτά των ξένων και να μην τα επιστρέφουμε.."

.. απο το δικο του το κεφαλι βγηκε .. η του το φυτεψε μεσ' το μυαλο του .. το ΔΝΤ .. που κανει παρεα τωρα τελευταια .. και του 'ρθε επιφοιτηση ..

ακουσε εκει να .. δανειζομαστε .. γενιες ολοκληρες .. δανεικα .. ηταν μια εννοια ανηκουστη στον ελληνα .. τα αποφευγανε σαν ο διαλος το λιβανι .. για αυτο εβλεπες σπιτια που χτιζονταν σε φασεις .. πρωτα τα μπετα .. υστερα τα τουβλα .. παραθυρα, πορτες και βαλε .. με τα λεφτα στο χερι .. με ελαχιστα η χωρις δανεικα .. δεν ειναι ο ελληνας .. ειναι το κρατος .. που 'ρθε και εισηγαγε αυτην την νοοτροπια .. ειναι το κρατος που χρωσταει .. απο το συνολικο χρεος .. κρατικο και ιδιωτικο .. η ελλαδα ειναι σε καλυτερη θεση .. και απο την Γερμανια .. ο ελληνας πολιτης δεν επεσε στην φακα .. σαν τις κυβερνησεις του .. που και ο ιδιος το ομολογει .. κυβερνητικη πελατεια .. το ευκολο εισητηριο .. για πρωθυπουργιες και εδρανα .. αυτοι χωθηκαν στον λακκο .. αυτοι να βγαλουν το φιδι απο την τρυπα .. και να πλενουν το στομα με τους με σαπουνι .. αντι να ριχνουν τα φταιξιματα πανω του ..

και στην Βρεττανια .. και στην Γερμανια ..και σε ολες τις αλλες λεγομενες αναπτυγμενες χωρες .. που το συνολικο τους χρεος .. ιδιωτικο και δημοσιο .. ξεπερνα της ελλαδας .. δεν ζουνε με δανεικα;

.. και συνεχιζουν να δανειζονται .. απο τις αγαθες, ανιδιοτελεις αγορες .. που απο το 'υστερημα' τους συνεχιζουν να τους δανειζουν .. τις εχουν κολλησει την 'ρετσινια' .. οτι ειναι φερεγγυες .. τα ratings απο τους Φιτς και σια .. τα χρεη τους γεμιζουν ενα μεγαλυτερο κενο .. αλλα που και αυτο ειναι πεπερασμενο .. και σε καποιο σημειο θα σπασει .. και αντε να βρουν ακρη ..

αυτες εχουν μεγαλυτερη αναγκη απο την ελλαδα .. δεν ειναι τεχνητη η χρεωκοπια και τα βασανα της ελλαδας σε αυτην την κριση; .. δεν βασιζεται πανω στην ετσιθελικη αποφαση των εταιρειων ratings .. να υποβαθμισουν το ομολογα της ελλαδας .. και να διογκωσουν το χρεος υπερανω της σημασιας του .. χωρις να τηρησουν τα προσχηματα .. τις αναλογιες με τις αλλες χωρες .. μια ακομα ευκαιρεια .. που κατα καιρους βρισκουν οι αγορες, πετρελαιο κλπ.. για να σπεκουλαρουνε αγρια για να βγαλουν τα φραγκα τους ..

οταν τραβιεσε με το ΔΝΤ .. πας με τα νερα τους .. παιζεις στο παιχνιδι τους .. σε ενα παιχνιδι που εισαι χαμενος απο χερι ..

επομενως αντε μην πω .. αυτην την πιπιλα ..να την βαλει εκει που ξερει .. και να μην την μοστραρει ξανα στα μουτρα μας ..

ο ελληνας χρονια και ζαμανια .. εζησε με στερησεις .. ξερει να ζει με στερησεις .. και δημιουργει μεσα σε ενα τετοιο περιβαλλον .. το οτι ειναι καλοπερασακιας δεν σημαινει .. οτι εγινε τρυφιλος .. παχυνε τοσο πολυ .. και δεν μπορει να περπατησει ξανα ..

και γιατι δηλαδη να μην πουμε οτι δεν πληρωνουμε .. στην Ισλανδια το κανανε .. τι κανουνε οι Ισλανδοι τωρα; .. ψωμολυσσανε; .. τους απομονωσαν οι αγορες;

αμα τους πουμε οτι δεν πληρωνουμε .. θα τους κανει να το βαλλουν καλα στο μυαλο τους .. οτι οι ελληνες δεν παιζονται .. και να μην τολμησουν ξανα .. να παιξουν παιχνιδια σε βαρος μας .. και ας τους να πανε εκει .. που πραγματικα εχουν προβλημα .. σε Βρεττανια .. σε Γερμανια ..σε ΗΠΑ

θελει στιψιμο πολυ το κεφαλι



βεβαια .. χρειαζεται και θεληση ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: