Ιανουαρίου 26, 2011

Μεταναστες. Να χασει την ανθρωπια του .. η την ησυχια του .. τι ειναι προτιμοτερο για εναν ανθρωπο.

Απο την αναρτηση "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΕΚΡΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ...ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΕΣ-ΑΠΑΝΘΡΩΠΕΣ, ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ", η συζητηση στα σχολια εκτραχυνθυκε. Με αγριες διαθεσεις και η μια και αλλη πλευρα, βαρανε στο ψαχνο.

"Κι ὃταν σοῦ κάνουν τό δικό σου σπίτι μπουρδέλο, τότε θά τραβήξω κι ἓνα συρματόπλεγμα γιά νά μήν ξαναβγοῦν ἒξω καί νά μάθῃς μέ τήν σειρά σου πόσο ὠραῖα εἶναι νά σέ πηδοῦν χωρίς σάλιο νυχθημερόν." .. λεει ανωνυμος.

"Η πρότασή σου δηλαδή είναι άσ'τους να πεθάνουν στο δίπλα οικόπεδο?" .. είπε ο disorderisti.

"..βομβαρδιζουν οι αμερικανοι και την πληρωνουμε εμεις ειτε χτιζοντας σπιτια στους αφγανους ειτε δεχομενοι τα λεφουσια που προκαλουνται απο την πολιτικη των ηπα.." ενας αλλος ανωνυμος.

.. ενω ενας αλλος ανωνυμος λεει .."ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ ΔΙΟΤΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ''ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΜΠΕΙ ''ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΤΟ."


να χασει την ανθρωπια του .. η την ησυχια του .. τι ειναι προτιμοτερο για εναν ανθρωπο .. το πως, ο καθενας οριζει τον εαυτο του .. πιο ειναι το πιο σημαντικο απο τα δυο, για τον ιδιον .. εξαρταται .. απο το οτι ειναι ελληνας .. το πως μεγαλωσε .. απο το ποια ειναι η οικογενεια του .. τον χωρο στον οποιο εγινε αντρας η γυναικα .. και αυτο καθοριζει .. και την σταση που παιρνει, απεναντι στους μεταναστες ..

αλλα καθως εχει πεσει ηδη στην παγιδα .. που εχουν στησει αυτοι που ασκουν εξουσια σε αυτο τον πλανητη .. 'διαιρει και βασιλευε' .. απο τους πρωτο-διδαξαντες .. αποικιοκρατες εγγλεζους .. μαλωνουν μεταξυ τους .. και δεν μαλωνουν μονο με τους μεταναστες .. αλλα και οι ελληνες μεταξυ τους

να χωρισουν αυτα τα λιγα που το συστημα .. τσιγγουνικα τους επετρεψε να εχουν ..

ολοι .. ασχετα απο πιο απο τα δυο προτιμανε, ανθρωπια η ησυχια .. θεωρουν οτι οι ιδιοι και η ελλαδα .. ειναι αμετοχοι στους λογους που ολοι αυτοι οι ανθρωποι θελουν να φυγουν απο τους τοπους στους οποιους γεννηθηκαν και μεγαλωσαν ..

ολοι συμφωνουν οτι ειναι επακολουθο των πολεμων .. που στην πραγματικοτητα τι ειναι, παρα ενα παζαρι για να πουλησουν τα οπλα τους με την σεσουλα στους γηγενεις .. ομως οχι μονο .. αλλα και απο το γεγονος .. οτι ο πρωτος και ο δευτερος κοσμος .. απομυζησαν τον τριτο κοσμο .. απο ολες τις πρωτες υλες .. τα αγαθα που ο τοπος τους βγαζει .. και τους αφησαν στην πεινα και στην εξαθλιωση .. αγαθα που ο πρωτος κοσμος απολαμβανει ..

και τωρα που θελουν να διεκδικησουν τα δικαιωματα τους στην ζωη .. με το μονο τροπο που υπαρχει .. να μεταναστευσουν .. ο πρωτος κοσμος αντιστεκεται με νυχια και με δοντια .. επιμενει να τους αφησει στις ερειπωμενες τρισαθλιες πατριδες τους .. να αφησουν τα κοκκαλα τους εκει περα .. στο ελεος .. στα τσιρακια που εχει σπειρει .. δωθε-κειθε .. που στα προτυπα του πρωτου κοσμου .. παιρνουν την μεριδα του λεοντος .. χωρις να αφηνουν ουτε ψιχουλα .. για ολους τους αλλους ..

η ελλαδα .. ενα μελος αυτου του κοσμου που λιμαινεται ασυδωτα .. τον τριτο κοσμο .. μπορει η ελλαδα μα μην ειναι αμεσα μπλεγμενη με τα δεινα του τριτου κοσμου αλλα δεν ειναι και αμοιρη ευθυνων ..

ενας ελληνας πολιτης δεν μπορει να κανει τιποτα σε αυτην την κατασταση .. αλλα αν συνεχιζει να εχει βαθεια ριζωμενη μεσα στο ειναι του.. την προσκολληση στο χρημα .. τετοιες καταστασεις ..θα διαιωνιζονται .. ειναι σαν δινει λευκη κολλα .. στους δυναστες αυτης της γης .. για να συνεχιζουν να γραφουνε την απανθρωπη ιστορια τους ..

Δεν υπάρχουν σχόλια: